Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Taze sıkılmış limonun suyunu ağzı kapalı bir cam şişeye koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde limon suyu 1 aya kadar buzdolabında saklanabilir. Eğer buz poşetlerine koyup, dondurursanız, limon suyu buzlukta 4-5 ay kadar bozulmadan saklanabilir. Derin dondurucuda ise bu süre 2 ay kadar daha uzatılabilir.
Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza konularak buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir. Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir. Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Oda sıcaklığında yaklaşık 7 gün bekletin. Limon onun daha hızlı olgunlaşmasını sağlayacaktır. Yaz mevsiminde bu süre kısalabilir, kış mevsiminde uzayabilir.
Limonlar güzelce yıkanır. Rendenin küçük kısmı ile rendelenir ( dikkat edelim beyaz kısımların gelmemesine). Rendelenen limon kabukları güneş görmeyen bir ortamda ara ara karıştırarak kurutulur. Kurutulan kabuklar kapağı kapalı cam bir kavanoza alınarak oda sıcaklığında saklanır.
İlgili 17 soru bulundu
Limon buzdolabında nasıl saklanır? Bütün limonları Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak buzdolabının sebzelik bölümünde saklayın. Dilimlenmiş limonları da Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak kapatın, Buzdolabının serin bölgesinde 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Limonlar 14 °C ile 15 °C'lerde % 90 bağıl nemde 5 ay kadar depolanabilir. 14 °C altındaki sıcaklıklarda uzun süre soğuk etkisinde kalırlarsa, kabuklarda lekecikler oluşur ve meyve eti samanlaşır. Bunlar portakallarda da görülen soğuk zararlanmasıdır.
Dolayısıyla pek çok kişi limon yeşilken toplanır? Diye merak etmektedir. Aslında limonların yeşil renge ulaştığında toplanması doğru değildir. Limon sarı renk iken toplanır.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır. Ancak limonun çeşidine göre hasat dönemi farklılık gösterebilir.
Limon, eylül ve ekim aylarında yeşil renkli ve sulu olmaktadır. Ekim sonu ve kasım aylarında sarı renkte ekşi ve sulu olurken, aralık ayında ise turuncu renkli tatlımsı ve sulu olmaktadır.
Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Kesik limonları saklamak için: Küçük bir kaba biraz içme suyu koyun, limonun kesik kısmı suyun üzerine gelecek şekilde kapatın. Buzdolabına kaldırın. Bu yöntemle birkaç gün kurumadan dayanır.
Limonları dilimler halinde kestikten sonra bir fırın kağıdının üstüne yerleştirerek dondur. Donduklarında kağıttan ayırarak kilitli bir buzdolabı poşetinin içine yerleştir. Buzdolabı poşetinin içindeki havayı boşaltarak ağzını kapat ve limon dilimlerini dondurucuya at. İşte, bu kadar!
C vitamini deposu olan limonun faydasını duyanlar günlük olarak fazla miktarda limon tüketmek isteyebilirler. Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu için limonun da fazlası zarar olabilir. Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır.
Dolayısıyla doğrayarak saklamak istediğiniz limon yaklaşık 5 ya da 6 gün buzlukta saklanabilir.
Ülkemiz limon üretiminde ilk 5 sırayı Mersin, Adana, Muğla, Antalya ve Hatay illeri almaktadır. Ülkemiz 2019 yılı limon üretiminin yüzde 52,68'i Mersin, yüzde 29,87'sini Adana, yüzde 7,23'ü Muğla, yüzde 5,37'si Antalya, yüzde 4,53'ü Hatay ve yüzde 0,32'si ise diğer illerden gerçekleşmektedir.
Bol su isteyen limon, susuz kaldığında acı meyve verir. Bahar ve yaz dönemlerinde limon bitkisini susuz bırakmamanızı öneririz. Bol su ister derken; toprağı çürütecek kadar sulamadan da kaçmanızı tavsiye ederiz. Eğer toprak çamurlaşırsa, bitki çürümeye başlar.
Çekirdekten yetişen limon meyve verir fakat çekirdek aslına %100 benzemez. Örneğin yediveren limon fidanından limon meyvesini aldınız ve çekirdeğini çıkarıp ektiniz.Belli bir süre sonra çimlenme oluştu.Oluşan bitki yediveren limon çeşidine %100 benzemez.
Yeşil limon sarı limona göre daha az ekşidir. Az ekşi olmasına rağmen içerdiği az şeker miktarı ile şeker hastalarının bile rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. Hoş kokusu ile yüzyıllar boyunca kullanılan yeşil limonun kullanımı ve insan sağlığına olan faydalarını sizler için araştırdık.
Tüm limonlar kavanozun içine girdikten sonra, üzerine 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kavanozu kapatın ve limonları en az 1 hafta serin ve kuru bir yerde saklayın. Suyu ve tuzu dağıtmak için her defasında bir kez sallayın. 1 hafta sonra limonlarınızı buzdolabına alın.
Limonları çok ince dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 150 derecede kuruyana kadar bekletelim. Biraz ıslak kalabilir dışarda beklettiğinizde kuruyabilir. Fırından fırına farklılık gösterebilir bazı fırın daha geç kurutur.
Herhangi bir cihaz ya da enerjiye gerek duymadan hizmet veren doğal depolara konulan limon, 4 ay buralarda bekletiliyor. Kabukları incelen ve sulanarak daha lezzetli hale gelen limon "yataklık limon" adıyla yurt içi ve dışında sofralarda yerini alıyor.
Limon Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Hayvansal ürünlerin mutlaka soğuk hava depolarında saklanması gerekir. Buradaki amaç hayvansal ürün olan et ve et ürünlerinin bozulma, kokmasını önlemektir. Ürünlerin bozulmasına neden olan mikroorganizmaların, fiziksel, kimyasal ve enzimatik faktörleri önleyip uzun süreli muhafaza edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri