Mineral bakımından zengin olan yeşil kil maskeleri volkanik kül kalıntılarından üretilmektedir ve negatif yüklü toksinleri emerek cildin arındırılmasını ve gözeneklerin sıkılaştırılmasını sağlamaktadır. Yeşil kil maskesi aynı zamanda; Yağ, kir ve makyaj kalıntılarından cildi temizler.
Yeşil Kil: Yağlı ciltler için vazgeçilmez kil türlerinden olan yeşil kil, cilt üzerindeki fazla sebumu arındırmaya yardımcı olur. Cilt üzerinde bulunan geniş gözenekler üzerinde etkili olan yeşil kil, gözeneklerin sıkılaşmasını sağlaya da yardımcıdır.
Yeşil Kil Maskesi Nasıl Kullanılır? Önce cilt bir yüz temizleme jeliyle güzel bir biçimde temizlenir. Daha sonra maske, istenen bölgeye parmakları kullanarak ya da bir yüz maskesi fırçası kullanılarak uygulanır. Maskenin kuruması 10-15 dakika gibi bir süre beklenir.
Ciltteki yağlı bölgeleriniz temizliği yapıldıktan sonra ürünü açın ve maskeyi çevirerek çıkarın. Sonrasında şeffaf koruyucu kılıfıda çıkartın. Maskeyi yüzünüze eşit şekilde sürün. 10-15 dakika bekledikten sonra yıkayın ve günlük cilt bakımınızı yapın.
Yeşil Çay özü sayesinde cildi fazla sebumdan arındırarak yağlı görünümü azaltır, gözenek bakımına yardımcı olur; böylece dengelenmiş bir cilde kavuşmayı sağlar. Allantoin ile cildi uzun süre nemli tutmaya yardımcı olur. Sonuç, dengelenmiş, arınmış ve daha duru bir cilt!
İlgili 25 soru bulundu
Siyah maske, ciltteki tıkanmış gözenekleri açar, lekeleri giderir, pürüzsüz bir cilt görünümüne yardımcı olur. Siyah noktalar için maske denince akla ilk gelen maskelerden biri olmasının nedeni de budur. Ciltteki yağ bezelerini ve fazla yağı hedeflediği için siyah nokta maskesi olarak da bilinir.
Eczanelerden reçetesiz olarak da satın alabileceğiniz dermokozmetik krem, maske ve jeller, siyah nokta tedavisinde etkili çözümler sunmaktadır. Doğrudan cildinize uygulayabileceğiniz bu ürünlerin içeriğinde, benzoil peroksit, resorsinol ve salisilik asit gibi maddeler bulunur.
Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır.
Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12 yaş ve üzerindeki çocukların maske takmasını, 6 ile 11 yaş arasındakilerin ise bulundukları yerlere ve taşıdıkları riske göre maske takması gerektiğini belirtti. DSÖ, 5 yaşından küçük çocukların ise genel olarak maske kullanmasına gerek olmadığını kaydetti.
Yeşil kil maskesini, sivilceli, yağlı, siyah noktalı ve gözenek problemi olan ciltler rahatlıkla kullanabilir. Evde yeşil kil maskesi uygulanabildiği gibi yeşil kil içeren yüz maskeleri de cildi sıkılaştırarak gözle görülür sonuçlar elde etmenizi sağlar.
Bal Ve Badem Maskesi
Bal ve badem ikisi birlikte maske olarak hazırlandığında, cilt beyazlatmada süper etkidir. Cildinizi nemlendirip beyazlatır. Yapmanız gereken yalnızca 1 tatlı kaşığı süt tozu, yarım tatlı kaşığı badem tozu veya yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp maske yapmak.
Maske kuruduktan sonra cilt temizliğinin yapılması için ılık su ve temiz bir havludan yararlanılabilir. Önce suyla cilt iyice temizlenir. Bol suyla yıkadığınız cildinizi yumuşak bir havlu yardımıyla nazikçe kuruladıktan sonra nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz.
Kırmızı kil, yüz veya vücut ürünlerinde özellikle sivilceli ve akneli ciltler için kullanılır. Pembe kaolin ise beyaz ve kırmızı kaolinin bir karışımıdır. Karma ve hassas ciltler için iyi bir seçim olacaktır.
Ölü deri hücrelerinin dökülmesinde etkilidir. Cildi tonlama ve sıkılaştırmaya yardımcı olur. Lekeleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Kil maskesi türleri arasında yer alan yeşil kil, özellikle yağlı ve akneli ciltlerde uygulanır. Sivilce meyilli ciltlerde uygulanarak ciltte doğal bir görünüm elde edilmesi amaçlanır.
Genel olarak yüz maskesini duştan sonra yapmak daha etkilidir. Duştan sonra açılmış olan gözeneklerinize, maskenizin içeriği daha rahat nüfuz edecektir.
Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez. Kullanmaya başladığınız maskeyi uygulama talimatlarına yönelik olarak tavsiye edilen sürelerde yüzünüze uygulamanız gerekir.
Kâğıt maske kullanımı için ideal sayı haftada 2 ya da 3'tür. Yüz bakımY konusunda cildi arındırmak amaçlı kullanılan kâğıt maskeler de en fazla haftada 2 kez kullanılmalıdır. Aynı maskeyi her gün yapmanın kısa vadede olumsuz bir etkisini görmeyebilirsiniz ama cildiniz için en doğrusu çok fazla kullanmak değildir.
Cildi karma veya kuru birinde etkisi çok daha fazla olduğu için maskenin kullanılması sonucunda yüzü yakması oldukça normaldir. Buna sebebiyet verilmemesi için kuru cilde sahip olan kişiler maskenin içerisine bitkisel yağlar veya nemlendirici etkili kremler ekleyerek kullanabilirler.
İlk önce tonik, ardından serum uygulanır. İlk Önce Peeling mi Uygulanır Maske mi? Cildinizi temizledikten sonra peeling, ardından maske uygulamalısınız.
Bunun için yapmanız gerekenler bir yemek kaşığı karbonatı az miktarda suyla karıştırarak macun kıvamına getirmek kadar kolaydır. Daha sonra macunu siyah noktaların olduğu alanlara nazikçe masaj yaparak uygulayın. Kuruyana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin ve ılık su ile durulatın.
Siyah nokta oluşumunu engellemek için üretilen kozmetikler salisilik asit, benzoil peroksit ve resorsinol gibi bileşenler içerir. Bakterileri öldürerek, fazla yağı kurutarak ve cildi ölü cilt hücrelerinden arındırarak etki gösterirler.
Özellikle lavanta ve okaliptüs sabunları cilt temizliğini gerçekleştirirken siyah noktaların da önüne geçmektedir. Aktarlardan kolaylıkla elde edilebilecek bu sabunların cilde masaj yapılarak uygulanması ve ılık suyla durulanması yeterli olmaktadır. Günlük cilt temizliği rutinine eklenmesi önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri