İsviçre seyahatinde bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İsviçre vizesi almaları zorunludur. Yeşil pasaport ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 6 ay içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile İsviçre vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur.
İsviçre'ye Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İsviçre Schengen Bölgesinde yer alan bir ülke olarak Schengen vizesi ile giriş hakkı tanır. Genellikle 90 günü aşmayan kısa süreli vizeleri tanımlamak için kullanılan C Tipi Vize almak için Schengen vizesine yönelik prosedürleri takip edebilirsin.
Oturma izni başvurunuz onaylandıysa ve İsveç'e giriş için vizeye ihtiyacınız yoksa (yeşil pasaport, hizmet pasaportu veya geçerli bir Schengen vizesi sahibiyseniz), pasaport kontrolü sırasında biometri vermenize ve karardan sonra İsveç Başkonsolosluğu'nu tekrar ziyaret etmenize gerek yoktur.
İsviçre. Yeşil pasaporta sahip olanlar 90 gün boyunca İsviçre'ye vizesiz seyahat edebilir. Denize kıyısı olmayan ve Alplerle çevrelenen İsviçre'nin eşsiz lezzetleri ve doğal güzelliklerini görmek isterseniz hemen İsviçre uçak bileti sayfasını inceleyebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Hususi pasaport yani yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarının İsveç'e seyahat etmeleri durumunda vize almalarına gerek bulunmamaktadır. Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları İsveç Schengen vize prosedürüne tabidir.
Banka Hesap Dökümü:
Hesap dökümü, son 3 aylık hareketleri göstermelidir. Hesapta bulunması gereken miktar, İsviçre'de kalınacak süre boyunca gün başına 100 İsviçre Frank'ı olmalıdır.
Yeşil Pasaporta Schengen Vizesi Gerekir Mi? Yeşil pasaporta ek olarak Schengen vizesi gerekmez. Özellikle bu nedenle de yeşil pasaport ciddi bir avantaj olarak görülmektedir. Özellikle 90 gün sınır da büyük bir sınır olup pek çok kişinin seyahati için de yeterlidir.
-ABD'ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport hamili tüm kişiler ABD vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar.
Yeşil pasaport sahipleri, Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor. Ancak Schengen bölgesi dışında bulunan İngiltere için yeşil pasaportluların da vize alması gerekiyor.
Dışişleri Bakanlığı Aralık 2008 tarihinden itibaren Schengen sahasına dahil olan İsviçre, diğer ülkelerde ikamet eden vatandaşlarımıza sınırda vize alma imkanını tanımamaktadır. Bu nedenle, İsviçre'ye seyahat edecek vatandaşlarımızın, ikamet ettikleri ülkedeki İsviçre'nin temsilciliğinden vize almaları gerekmektedir.
İsviçre Vizesi Almak Zor mu? İsviçre vizesi almak,İsviçre vize uyum şartlarının yerine getirilmesi halinde alınması zor değildir. Tüm dünya ülkelerinin önceliklerine göre koşullarını oluşturduğu vize uyum şartları başvuru sahibi hakkında dataylı bilgi alınabilmesi için hazırlanmıştır.
Ortalama işlem süresi 10 - 15 gün olup ilk başvurularda ve özel durumlarda randevu yoğunluğuna süreç uzayabilir, Pasaport , fotoğraf ve istenen orinal belgeler dışında orijinal belge göndermemeniz rica olunur.
Klasik vatandaşlık: İsviçre'de 10 yıl yaşamış, sürekli oturum iznine (C tipi) sahip olan yabancılar vatandaşlık alabilirler. 10 yıllık sürenin 3 yılı, vatandaşlık başvurusundan önceki 5 yıl içinde olmalıdır. Hızlandırılmış vatandaşlık: Evlilik yoluyla vatandaşlık almak da bu seçenektedir.
Turist vizesi ve yeşil pasaport ile Almanya`ya gelenler artık çalışabilecekler. - YouTube.
7. İSVİÇRE
İsviçre vatandaşı olmak için, adayın 10 yıldır ülkede ikamet olması ve C tipi bir çalışma iznine sahip olması gerekiyor. C tipi çalışma izni yabancılara ülkede oturum ve çalışma hakkı tanıyor.
Yeşil pasaport sahipleri Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebilir fakat İngiltere için vize başvurusu yapmak ve vize harç ücretini ödemek durumundadırlar. Başvuru için devlet memuru olarak çalışmakta olduğunuz kurumdan çalışma belgesi, izin yazısı, maaş bordroları ve görev kimlik kartı fotokopinizi temin etmelisiniz.
Türkiye vatandaşları 14 Mayıs 2012'den itibaren Japonya seyahatlerini Japonyavizesi almadan gerçekleştirebileceklerdir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportu olan yeşil pasaport, gri pasaport ve kırmızı pasaport sahibi kişilerde yine Japonya vize işlemlerinden muaftır.
Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Çin Halk Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport) sahiplerinden vize talep etmektedir. Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport), Hizmet Pasaportu ve Diplomatik pasaport sahipleri ise Çin vizesi almadan 30 güne kadar vizesi olarak Çin'i ziyaret edebilirler.
Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiği diplomatik, hizmet ve özel pasaport sahipleri Kanada'ya seyahatlerinde vizesiz bir şekilde girebilirler ancak yeşil pasaport sahipleri Kanada'ya seyahat etmek istediklerinde Kanada vize başvurusu yapmak ve Kanada vize başvuru formu doldurmak zorundadır.
Söz konusu pasaport hamilleri (Yeşil, Gri ve Siyah/Kırmızı) pasaport geçerlilik sürelerinin devam etmesi ( seyahatten en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olması) ve pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması koşuluyla, Hollanda'ya vizesiz seyahat edebilmektedirler.
İsviçre seyahati yapacak olanların vize başvurusu yapmadan önce banka hesaplarından en az 6000 TL ile 7000 TL gibi mevduatları bulunması gerekmektedir.
İsviçre'de çalışma izni almak için İsviçre Başkonsolosluğuna gitmeli ve bir başvuru formu hazırlamalısın. Bu başvuru formu Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca ya da İtalyanca olmalı. İsviçre'de çalışma izni için 10 yıl içerisinde aldığın pasaportunda mutlaka 2 sayfa boşluk bulunmalı.
İsviçre'de 90 günden fazla kalmak isteyen tüm yabancı ülke vatandaşları (AB vatandaşları ve EFTA ülkesi vatandaşları da dâhil olmak üzere) oturma izni almak zorundadır. İsviçre'ye yerleşmeden önce yerleşmek istediğiniz bölgedeki kanton göçmenlik bürolarına başvurmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri