Sosu için; yarım limon suyu, 1 çay kaşığı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir tutam tuz ve 1 silme tatlı kaşığı naneyi karıştırıp, salata malzemelerini hazırlayana kadar bekletiyoruz.
Salata Sosu Nasıl Yapılır? 1- Küçük bir kasede zeytinyağı, limon, kekik, tuz ve sarımsak rendesini karıştırın. Salatanızın üzerine gezdirip harmanlayabilirsiniz. Bu sos 2-3 kişilik yeşillkli salata için kullanılabilir.Salata miktarınız artarsa sosuda arttırabilirsiniz.
Malzemeler: Domates, soğan, tuz, pul biber, kırmızı toz biber, sumak, maydanoz, yeşil biber, nar ekşisi, limon ve ceviz. Salatanın en önemli püf noktası her zaman malzemelerin kalitesi ve taze olmasıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Maydanozları da ince ince kıyın. Sosu için 1 tatlı kaşığı domates salçası, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biber ve kuru naneyi karıştırın. Salataya sosu döküp karıştırın.
Şayet önce zeytinyağı koyarsanız, zeytinyağı salatanın üzerini saracağı için limon ve/veya sirke salataya nüfuz edemez akar ve dibine gider. O nedenle salataya önce limon ve/veya sirke, ardından zeytinyağı konur.
Sosu için; yarım limon suyu, 1 çay kaşığı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir tutam tuz ve 1 silme tatlı kaşığı naneyi karıştırıp, salata malzemelerini hazırlayana kadar bekletiyoruz.
Hayfene salata baharatı: Türk safranı, aspir, reyhan, fesleğen, nane, biberiye ve sumak gibi baharatların karıştırılmasıyla elde edilen Hayfene salata baharatının tarifi bize özeldir. Her türlü salatada kullanılabilir.
İlk önce bir başka kasenin içinde yoğurt ve 1 çay bardağı su karıştırılır. Diğer kabımıza sirke, yağ, tuz, karabiber ve küçük doğranmış dereotu ve robottan geçirilmiş soğan, hardal, kırmızı toz biber ve limon suyu eklenir. Sonra yoğurt, mayonez ve ketçap eklenir ve karıştırılır.
Domates, salatalık ve dereotunu doğrayın. Kalan malzemeleri dilediğiniz ölçülerde koyup zeytinyağı ilave edin. Limon, sirke ya da nar eskisine ihtiyaç olmuyor. Tavuk, haşlanmış yumurta ya da ton balığı ile daha da zenginleştirilebilir. Afiyet olsun.
Marul, dereotu, maydanoz, roka ve taze soğan ince ince kıyılır. Domates, biber ve salatalık küçük küçük doğranır. Sos malzemesi bir kasede çırpılır, doğranmış salata malzemesiyle hafifçe harmanlanır. Servis tabağına alıp beklemeden servis edilir.
-Öncelikle salata ve avokadoyu blender yardımı ile iyice ezin. -Daha sonra içerisine zeytinyağını, sade yoğurdu ve kekikiği ekleyin, güzelce karıştırın. kabuğu rendesi, tuzu ve karabiberi koyun. -İşte salata sosunuz hazır!
1 baş sarımsağı kabuklarını soyup havanda eziyoruz ve bir kavanozun içine koyup üzerine zeytin yağını ilave edip buzdolabında 24 saat bekletiyoruz. Daha sonra dolaptan çıkardığımız zeytinyağının akışkan bir kıvama gelmesini bekliyoruz ve sarımsakları süzüyoruz. Karışımın içine limon suyunu da ekliyoruz.
Sirke, içeriğinde bulunan asetik asit sayesinde besinlerin bozulmadan saklanmasına yardımcı oluyor. Çünkü zararlı bakteriler yüksek asitli ortamlarda yaşayamıyor.
Limon, zeytinyağı, pul biber, tuz ve sumak ile güzelce ovulur. Servis tabağının ortasına alınır. Marullarda ince doğranır sadece biraz limon sıkıp salatanın etrafına yerleştirilir. 😉Süper bir tat.
Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır? Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin.
1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağını derin bir kapta karıştırın. Küçük bir parça deniz tuzu, taze çekilmiş birkaç tane karabiber, 1 çay kaşığı hardal ve 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar karıştırın. Cam bir kavanoza aktarıp buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Sos için; 2 adet limon, 4 çorba kaşığı tahin ve 3 çorba kaşığı içme suyunu krema haline gelene kadar karıştırın. Bir kaba alıp üzerine sumak ekleyin. Tahinli sosu başlı başına da kullanabilirsiniz. Ancak soğanın tatlılığı, tahinle birleşince enfes bir lezzet ortaya çıkıyor.
Ayçiçeği yağı genellikle yemeklerde tercih edilir. Et ve sebze yemeklerinde rahatlıkla kullanılır. Salata ve salata soslarında da hafif olması sebebiyle tüketilir.
Evet zeytinyağı kullanırlar. Özellikle de erken hasat, aroması yüksek soğuk sızma zeytinyağını tercih ederler. Ancak zeytinyağı, kullandıkları toplam yağ miktarının sadece yarısını oluşturur. Diğer yarısında ise bitkisel yağları, özellikle de ayçiçek yağını tercih ederler.
Üzüm sirkesinin en klasik kullanım alanı, salatalarda ve soslarda lezzeti arttırmak olarak bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri