Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Uzun süre sarımsak saklamak için serin ve kuru yerde muhafaza edebilir; bunun yanı sıra buzdolabında, dondurucuda, kızartarak, salamura ederek veya kurutarak uzun süre saklayabilirsiniz.
Buzlukta Sarımsak Saklama Yöntemi Nasıl Yapılır? Buzlukta sarımsak saklama yönteminde; öncelikle 4 baş sarımsağı tek tek dişlerine ayırın. Sarımsakların daha iyi soyulması için orta boy bir kap içine soğuk su koyun. Dişlerine ayırdığınız sarımsakları suyun içine koyup, 20 dakika kadar bekletin.
Taze sarımsakları soyduktan sonra, bütün halde alüminyum folyolara sararak derin dondurucuda saklayın.
İlgili 26 soru bulundu
Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın. Bu şekilde dondurucuda ya da buzlukta uzun süre muhafaza edebilir, yemek yaparken kolayca buzluktan çıkarıp dilediğiniz kadarını kullanabilirsiniz.
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sarımsakları sapları uzun olacak şekilde alın. Sarımsakların sap kısımlarını birbirine örerek bağlayın. Ördüğünüz sarımsak demetlerini mutlaka karanlık bir yerde, sıcak ve nemden uzak serin alanlarda muhafaza etmelisiniz.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genelikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı. Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir.
Bitkinin Sarımsak kurutmak için olgunlaşmış sarımsaklar uygun olacaktır. Hasat edilen sarımsakların yeşil yaprakları örgü haline getirilir. Sarımsağın yeşil kısmı kuruduktan sonra yavaş yavaş baş kısmı da kurumaya başlar. Sarımsaklar tamamen kuruduktan sonra serin ve kuru bir yerde saklamak gerekir.
Bunun için yapmanız gereken, kabuklu sarımsaklarınızı, kuru, serin, iyi hava alan karanlık bir yerde saklamaktır. Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Serin ve kuru yerleri tercih edin
Nem ve sıcaklık değişimini sevmeyen bu gıda maddeleri bir arada değil mutlaka ayrı yerlerde ve serin, kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.
Pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan sarımsak; saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda faydalara sahiptir ...
YEŞİL SARIMSAK ( LABA) Tarifi
Kavanoz içine şeker ve sirkeyi doldurun karıştırın. Sarımsakları soyun ve sirke ve şeker karışımının üstüne koyun boşluk kalmışsa sirke ile doldurun bu tarifte su veya tuz yok. Bu şekilde buzdolabında 20 gün bekletin afiyet olsun.
Aslında bu durum basit bir kimyasal reaksiyondan ibarettir. En basit anlatımı ile bu bir bakır kükürt reaksiyonudur. Sarımsak kükürt içerir ve bakır ile temas ettiğinde bakır sülfat ortaya çıkar. Bakır sülfat mavi ya da yeşil, bazense mavi-yeşil renklidir.
iki türlü olur taze sarmısak, birincisi taneleri henüz olgunlaşmamış, taze soğan görünümlü olanı, diğeri ise tıpkı kurusu gibi taneli ancak kabukların kurumamış, için ise sulu ve kurusuna nispeten biraz daha hafif olduğu.
Olgun sarımsakları soyarken başını az kesin. Bir bakır ya da çelik kabın içine alın. Üzerine sz miktarda elma sirkesi dökerek bir gece bekletin. Sadece sirkeden süzün yıkamadan cam kavanoza alıp dolabınızda en soğuk yere koyun.
Dünya'da en kalitelisi Kastamonu Taşköprü'de üretilen ve bölge halkının beyaz altın olarak nitelendirdiği Taşköprü sarımsağı bu hafta ilçede kurulan sarımsak pazarında kilosu 13 ile 20 TL arasında alıcı buldu.
Tıbbi özellik açısından en değerli sarımsaktır. Kanser önleyici ve risk azaltıcı madde olan selenyum elementi Taşköprü Sarımsağı dışındaki sarımsaklarda yok denecek kadar azdır. Bileşimi mineral madde ve vitamin açısından çok zengindir. Kuru madde içeriği yüksek olduğundan uzun süre rahatlıkla depolanabilmektedir.
2)Taşköprü Sarımsağı nasıl anlaşılır? Taşköprü sarımsağını diğer sarımsaklardan ayıran en önemli özellik içindeki aromasıdır. Icindeki selenyum sayesinde sert ve keskin bir kokuya sahiptir.sarımsağın dişleri birbirleriyle orantılı büyüklüktedir.
Bitkinin ampullerinin raf ömrünü uzun süre koruyabilmesi için havalandırmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sarımsağı kilerde, torbada veya hava geçirmez bir saklama kutusunda saklamak yerine evde saklamak en iyisidir.
Sarımsağın taze kalmak için hava alması gerekir. Hava almayan bir kapta saklanan sarımsak çürür ya da küflenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri