Üyeler, bağlı oldukları şube yönetim kurullarına üyelik aidatı öder. Öncelikle üyesi bulundukları şube faaliyetlerine katılarak Yeşilay'ın amaçları doğrultusunda gerekli çalışmaları yapar. Yeşilay'ın amaçları doğrultusunda ilkelerine uygun olarak her türlü tanıtım ve bağış çalışmaları ile diğer çalışmalara katılır.
Yeşilay'da gönüllü olmak isteyenler web sitesi üzerinden gönüllü formu ya da şube merkezleri ve etkinlik noktalarındaki “gönüllü başvuru formu”nu doldurarak başvuru yapabiliyorlar. Başvurusu alınan tüm gönüllü adayları başvurdukları Yeşilay şubesi tarafından tanışma/tanıtım toplantısına davet ediliyor.
Şube Gönüllüleri: Şubelerin işleyişlerini kolaylaştıran, şubenin düzenlediği veya dâhil olduğu etkinliklerde yer alan, çalışmalara destek veren, şubelerin arama-bulma faaliyetlerini destekleyen gönüllülerdir. Kurumsal Gönüllüler: Kurumsal dünyada yer alan kurum olarak Yeşilay gönüllüsü olmak isteyen gönüllüleri kapsar.
Yeşilay'a üye olmak isteyen kişi, ikametinin bulunduğu ilde bulunan Yeşilay şubesine eksiksiz olarak doldurulmuş üyelik başvuru belgesi ve ekleri ile müracaat eder.
Gönüllülük, insanlara daha mutlu, daha sağlıklı ve çok yönlü bireyler olabilmeleri için gereken araçları sağlar. Aynı zamanda gönüllü olan kişinin hayata tutunmasına neden olur, kişileri genç ve zinde kılar.
İlgili 30 soru bulundu
Her vatandaşın, gönüllülük imkanlarına eşit biçimde erişme hakkı vardır.hiçbir vatandaş dili, dini, ırkı,siyasi görüşü, cinsiyeti, yaşı,rengi, cinsel kimliği, geçmişi ve inançlarından dolayı ayrımcılığa maruz kalmamalıdır. Her gönüllünün gönüllü faaliyetlerini özel ve profesyonel hayatı ile uzlaştırma hakkı vardır.
Yıllık üyelik aidatı 1 TL olup tüm resmi üyelerimiz aidatını ait olduğu yıl içerisinde ödemekle yükümlüdür.
"Hilal-i Ahdar" ismi daha sonra "Yeşil Hilal" ve "Yeşilay" olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü'nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay'a "Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü" verilmiştir.
Bir kişinin ya da bir grubun, sorumlu ve mecbur olmamasına rağmen insanların ve toplumun iyiliğine olan herhangi bir işi ya da herhangi bir faaliyeti tamamen kendi istek ve arzusu ile hiçbir maddi karşılık beklemeksizin, gönlünden gelerek yapmasıdır.
Gönüllülük STK'lar tarafından farklı şekillerde algılanabilir; topluma hizmet, aynî destek, hayır işi, imece, bağış yapmak, kurumsal sosyal sorumluluk, sosyal hizmet, sorumlu vatandaşlık vb. Kurumun gönüllülüğe bakış açısı gönüllünün kurum ile çalışma isteğine etki etmektedir.
Başvuru yapan aday gönüllülerin şubeler tarafından organize edilen üç modülden oluşan oryantasyona katılımı zorunludur. Oryantasyon eğitimini tamamlayanlar gönüllü olarak kabul edilir.
Gönüllü olmak isteyenler gonulluol.org sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kayıt olarak Kızılay gönüllüsü olabiliyor. gonulluol.org, çevrimiçi gönüllülük platformu özelliği taşıyor.
Gönüllülük, bir bireyin maddi karşılık ve başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan; toplumun yararına olduğu düşünülen hedefte; kendi isteği ile veya ihtiycı doğrultusunda, toplumsal girişim bünyesinde yer alarak ya da bir sivil toplum kuruluşunda (STK) sürdürdüğü faaliyetler olarak tanımlanabilir.
Gönüllü olmak, sosyal sorumluluk duygusuyla hareket etmek, insanlara yardım etmek veya çeşitli projelere destek sağlamak gibi farklı şekillerde gerçekleşebilir. Gönüllüler, sosyal ihtiyaçları karşılamak, toplumda farkındalık yaratmak, dezavantajlı gruplara destek olmak gibi çeşitli alanlarda çalışmalar yaparlar.
Tütün, alkol, madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılık türleri ile ilgili olarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın arttırılması ve bu hedef kitlenin sağlıklı yaşam prensiplerine yönelik bilgilendirilmesi ile bağımlılık türlerinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.
Alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı konusunda destek almak ya da bırakma süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere, Bağımlı olduğu düşünülen kişiyi bırakma ve arınma sürecine yönlendirmek için gerekli bilgi ve yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet verebilir.
Dr. Mücahit ÖZTÜRK. 1965 yılında Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladı.
Yeşilay Danışmanlık Merkezleri uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı sorunu olan bireyler ile bireylerin yakınlarına ücretsiz olarak psikososyal destek veren bir danışmanlık merkezidir.
Yeşilay, resmî ismiyle Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklar ile mücadele eden ve zararlı alışkanlıklardan toplumun korunması için çalışan sivil toplum kuruluşu. Kamu yararına çalışan dernekler arasında yer alır.
YEDAM'a Nasıl Başvurulur? Çevrenizde bağımlı olduğundan şüphelendiğiniz kişiler varsa, 444 79 75 YEDAM Danışma Hattı'nı arayarak neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Gönüllü çalışmalar ve üyelikleriniz CV'de genellikle ayrı bir başlık altında listelenir ve CV'nin alt kısmında yer alır. Kişisel bilgiler, cv özeti, iş deneyimi, eğitim ve beceriler bölümlerinden sonra üye olduğunuz kurum ve kuruluşları veya gönüllülük çalışmalarınızı yazabilirsiniz.
AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.
Gönüllü olarak başvuran 15-25 yaş arasındaki gençler, kültürel mirastan turizme, Mahalle Evleri'nden, kütüphanelere, İBB müzelerine, spor tesislerine pek çok farklı konudaki çalışmalara katılarak hem İstanbul için bir sosyal fayda üretir hem de kişisel ve profesyonel gelişimleri için bir adım atmış olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri