Yetişkinler II. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kursu: Bu kursta “Yetişkinler İkinci Kademe Öğretimi Programı” uygulanır. Program süresi 180 saattir. Yetişkinler II. Kademe Okuma Yazma Programını tamamlayanlar ilkokul programına denk bilgi ve beceri kazanırlar. Yetişkinler için II. Kademe Eğitimi Kursları ücretsizdir.
Yetişkinler II. Kademe Eğitimi kurslarını başarı ile bitirenlere verilen belgeye "Yetişkinler Eğitimi II. Kademe Başarı Belgesi" denir. Bu belge ilkokul eğitimine denk sayılır. Ayrıca; bu belgeye sahip olanlar Açık Öğretim Orta Okuluna ve sürücü kurslarına( ehliyet alabilmek için ) kayıt yaptırabilirler.
"Yetişkinler II. Kademe Temel Eğitim Programı" ile yetişkinlere; örgün eğitimdeki ilkokul programının öngördüğü düzeye denk olma, Türk dilini düzgün bir şekilde kullanmalarını sağlama, yaşadığı çevreyi, kültürü ve tarihini oluşturan temel öge ve süreçleri kavrayarak kişisel ve toplumsal sorunları çözme, hayat boyu ...
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Kademe Okuma-Yazma kursunu bitiren kişiler, 2. Kademe okuma-yazma kurslarına katılır. Bu 180 saatlik bir kurstur. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar İlkokul diploması yerine geçen 2.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır.
İlgili 33 soru bulundu
2.Kademe eğitimi seviyesinde bilgi sahibi olanlar; Türkçe-Matematik-Fen Bilgisi-Sosyal Bilgiler derslerinden 4.sınıfı bitirmiş seviyesine sahip olanlar diledikleri taktirde kurslara katılmadan 2.Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olmaları halinde 2.Kademe Başarı belgesi alırlar.
Karayolları Trafik Yönetmeliğine bağlı olarak ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının en az ilkokul 4. sınıfı bitirmiş olması gereklidir. İlkokul mezunu olmayanlar Halk eğitim merkezine başvurarak 2. Kademe okuryazar belgesi alarak ehliyete başvurabilir.
İlk kademe 4 sene süren ilkokul (1., 2., 3.ve 4. sınıf), takip eden ikinci kademe 4 sene süren ortaokul (5., 6., 7.ve 8. sınıf), üçüncü kademe ise 4 sene süren üst ortaöğretim (9.,10.,11.,ve 12. sınıf) olacak şekilde 12 yıl süren zorunlu kademeli eğitim uygulanıyor.
15.03.2023 Çarşamba günü YETİŞKİNLER I. KADEME OKUMA-YAZMA SEVİYE TESPİT SINAVI ile başlayan ve 18.03.2023 Cumartesi günü YETİŞKİNLER II. KADEME OKUMA-YAZMA SEVİYE TESPİT SINAVI ile sona eren okuma yazma alanındaki sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.
Türkiye'de zorunlu eğitim 12 yıldır ve üç kademeye ayrılmıştır. İlk kademe 4 yıl- lık ilkokul, ikinci kademe 4 yıllık ortaokul ve üçüncü kademe 4 yıllık lise döne- mini kapsamaktadır. Ülkemizde 6 yaşından 17 yaşına kadar olan tüm çocuklar için 12 yıllık eğitim zorunludur.
Anadolu Üniversitesi aday işlemleri sistemi üzerinden sınav kaydı yapmayan kursiyerler sınava katılamayacaktır. 2023/2 dönemi sınav tarihi olan 03 Eylül 2023 günü tüm adayların sınavları gerçekleştirilecektir. Antrenör temel eğitim sınavına katılacak adaylara başarılar dileriz.
a) 1.Kademe (Yardımcı Antrenör): Üst düzey antrenörün yanında ve spora yeni başlayanlarda. b) 2.Kademe (Antrenör): Minikler ve yıldızlar kategorisinde. c) 3.Kademe (Kıdemli Antrenör): Gençler ve büyükler kategorisinde. ç) 4.Kademe (Baş Antrenör) : Büyükler ve milli takımlarda.
Kurs sürecinin sonunda ya da seviye tespit sınavında Türkçe, Yaşam Becerisi ve Matematik derslerinden başarılı (100 tam puan üzerinden en az 50 puan) olan kursiyerler için “Okur Yazarlık Belgesi” düzenlenir.
- Bu kursu, etiSEM-59-10 kodlu Okuma - Yazma I. Kademe Okuma Yazma kursundan başarılı olanlar alabilir. - Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 144 ders saati olarak planlanmıştır.
Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavları, Halk Eğitimi Merkezlerince oluşturulan komisyon tarafından yapılır. I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavları, başvuran katılımcı sayısına bakılmaksızın, tek kişinin talebi üzerine de yapılabilir.
Sınav, 19 Ocak 2021 tarihinde saat 13.00'da gerçekleştirilecektir. İlkokul diplomasına eşdeğer olan YETİŞKİNLER II. KADEME EĞİTİMİ BAŞARI BELGESİ sınavına girmek isteyen vatandaşlarımızı, başvuru için Halk Eğitimi Merkezimize bekleriz.
2.kademe en az 10 öğrenci ile 180 saat. Her zaman açabilirsiniz ancak kurs sürelerini iyi hesaplamanız gerekiyor. Daha fazlası için iletişim kurabilirsiniz.
Memurun görev, yetki ve sorumluluğunda bir artış olmaksızın yalnız aylık ve kıdemindeki artışı belirlemek için kullanılan kavramdır. 9'un biri şeklinde ifadede 9 dereceyi 1 ise kademeyi ifade eder. Yani kademe ilerlemesi, Devlet memurunun bulunduğu kadro derecesi içindeki bir kademeden, bir üst kademeye ilerlemesidir.
Eskiden ilkokul 5, ortaokul ise 3 seneydi. Daha sonra yapılan değişikliklerle ilkokul ve ortaokul 4 sene yapıldı. 8 senelik ilköğretimden sonra geçilen üçüncü kademe eğitim, ortaöğretim olarak adlandırılmaktadır. Önceleri lise olarak adlandırılan ortaöğretim de 4 sene sürmektedir.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
e Devlet Kapısı üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenmiş ve katılmış olduğunuz sınavların sonuçlarını birkaç dakikanızı ayırarak sorgulayabilirsiniz. Sorgulama için sadece T.C. kimlik numarası ve şifreye ihtiyacınız var.
Kurs Bitirme Belgemi Nasıl Alırım? Tamamladığınız kursun belgesini ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden bir defaya mahsus basılı belge (sertifika) olarak alabilirsiniz. Tamamladığınız kursun 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi'ne artık E-Devlet Kapısından da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Okuma Yazma Kurslarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurmaları gerekir. Okul Müdürlüklerimizin vatandaşlarımızı bilgilendirip Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yönlendirmesi uygun olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri