Koltuğunuzu kurutmak için fan veya kuru hava üfleyen bir cihaz kullanabilirsiniz. Bu, koltuğun kurumasını hızlandıracaktır. Ancak, kuru hava üfleyen cihazları koltuğa çok yakın tutmamaya özen gösterin, aksi takdirde koltuğun kumaşı zarar görebilir.
Kumaş altındaki sünger ıslanmadığı için koltuklarınız aynı gün kuruyacaktır. Koltukların havalandırılan ortamda kuruması 4 ila 5 saat içinde gerçekleşmektedir. Yüksek vakum gücündeki makinelerimiz sayesinde kumaş yüzeyindeki suyun büyük bölümü çekilmektedir. Yıkandığı gün kurumayan koltuklarda koku oluşur.
Koltuk yıkama işlemi bittikten sonra ortam sıcaklığına bağlı olarak yaz aylarında 3 ile 5 saat arasında, kış aylarında ise 4 ile 6 saat arasında tamamen kurur.
Kuruması için hem hava akımı hem de fön makinesi ile kurutma yapmalı,rutubet kokusu kolay kolay çıkmaz,küf oluşabilir.Aksi gibi hava yağışlı,rutubet oranı yüksek. Suyun kurumasi icin soguk olsa bile hava akimi gerekiyor.
Suyu Kurutmak İçin Gerekli Önlemler
Su yapısını kurutmak için öncelikle suyun yüzeyindeki fazla suyu almak ve ardından havalandırmak gerekir. Havalandırma suyun daha hızlı kurumasına yardımcı olur.
İlgili 19 soru bulundu
Koltuğunuzu kurutmak için fan veya kuru hava üfleyen bir cihaz kullanabilirsiniz. Bu, koltuğun kurumasını hızlandıracaktır. Ancak, kuru hava üfleyen cihazları koltuğa çok yakın tutmamaya özen gösterin, aksi takdirde koltuğun kumaşı zarar görebilir.
İzopropil alkol ile de bu lekelerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Bir miktar izopropil alkolü temiz bir mikrofiber bez ile doğrudan döşemenize uygulayabilirsiniz. Kuruduğunda izlerin de yok olduğunu göreceksiniz.
Sıvı Lekeleri Nemli Bez ile Temizleyin
Her ne kadar derinin su geçirgenliği düşük olsa da sıvı maddenin fazla olması ve silerken bastırılması, içine su çekmesine yol açabilir. Deri koltuğa dökülen sıvı madde, ilk olarak nemli bir bez ile hafifçe alınmalı, daha sonra kalan kısım kuru bez ile kurulanmalıdır.
Bulaşık Deterjanı
İlk olarak sulandırılmış sıvı bulaşık deterjanını bir temizlik bezi ile su dökülen alana uygulayın. İlgili alana zarar vermeyecek ufak dokunuşlarla ovaladıktan sonra temiz bir nemli bez ile deterjanın tamamen çıktığına emin olana kadar bu alanı durulayın.
Ek olarak koltuktaki su lekeleri için temizlik alkollerinden de faydalanabilirsiniz. Temizlik alkolünü püskürtme şişesine doldurun ve koltuktaki su lekelerinin üzerine sıkın. Ardından ıslak mendil yardımıyla koltuğu silin. Koltuk, tüm sıvıyı içine emdikten sonra üzerine havlu yerleştirip kurumasını bekleyebilirsiniz.
Aslında eğer yıkama yapılacak koltuk takımı sağlam ve dayanıklı malzemelerden yapılmışsa en uygun olan yöntem sıcak sulu yöntemdir. Pe ki neden sıcak su? Bilindiği gibi sıcak su kir ya da lekelerin çözülmesinde daha doğrusu çabuk çözülmesinde en büyük etkendir.
Koltuklar Yılda Kaç Kez Temizlenmelidir? Koltukların temizliği düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Genel olarak koltuklarınızı yılda iki kere temizletmeniz yeterli olacaktır.
Koltuklar döşeme türüne göre sulu ya da susuz temizlenebilir. Koltuğun üzerine yayılan lekeler için uygun bir deterjan kullanın ve ıslak bir bezle silin, ardından özel koltuk deterjanları ile koltuğu baştan sona temizleyin.
Çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, tuz ruhu, aseton gibi maddeler deri koltuklara temas etmemelidir. Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir.
Karbonat, suyla birleştiğinde köpürmeye başlayacaktır. Kumaş üzerindeki leke, köpürme anında aşınacak ve yumuşayacaktır. Bu esnada, lekelerin ve izlerin koltuktan daha kolay temizlenmesi sağlanabilir. Karbonatlı suyu, koltuk temizliğinde kullanarak evde daha temiz koltuklar kullanabilirsiniz.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Koltuklarda su lekesi oluşması nedeni üzerine ıslak bir şey koymak ya da yoğun su dökülmeleri sonucu ya da yanlış silme teknikleri uygulandığı zamanlarda meydana gelmektedir. Koltuklar silinirken çok dikkat etmek gerekmektedir. Yanlış bir uygulama ile koltuklarda yoğun su lekeleri meydana gelebilir.
Halı, koltuk ve döşemelerde kirli bölgeye püskürtünüz, sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra temiz bir bez ile yüzeyi durulayınız. Ahşap yüzeylerde, cam temizliğinde 1/3 oranında sulandırarak kullanabilirsiniz. Beyaz ve renkli çamaşırların, tül ve perdelerin yıkanması için uygundur.
Koltuk en iyi hangi deterjanla silinir? En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin. Kumaş narinse ve elde yıkanması gerekiyorsa, deterjan ve leke çıkarıcı olarak Perwoll kullanın.
Sirke, sert su lekeleriyle mücadele etmekte inanılmaz bir yeteneğe sahip; güvenli ve tamamen doğal bir ev temizleyicisi. Bir sprey şişesine biraz sirke dökerek su lekesi olan yüzeylere püskürttükten sonra yaklaşık 15 dakika bekleyerek birçok zemindeki lekelerden kurtulabilirsiniz.
Sirkeli Su
Koltuk temizleme yöntemlerinden bir diğeri de sirkeli sudur. Pek hoş bir kokusu olmasa da etkili bir temizleyendir. Sirke birçok yerde ev temizliğinde kullanılmaktadır. Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş lekelerinin temizlenmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri