Bir çamaşır makinesinde yastık, yorgan ve ceket yıkamak En iyi kuruluğu elde etmek için yün programını kullanın. Çamaşır makinenizin şimdi bir yün programı varsa - orta sıcaklıkta uzun bir program seçin ve hafif, kabarık ve harika kokulu olmasını sağlayınız.
Yıkama sonrasında ise ürün mutlaka 60˚C'nin altında bir sıcaklıkta kurutma makinesinde iyice kurutulmalıdır. Eğer kurutma makinanız yok ise geniş bir alanda kurutabilirsiniz. Ancak tamamen kuruduğundan emin olmalısınız. Ürünler ütülenmemelidir.
Hassas: Kurutmaya uygun narin çamaşırlarınızı veya elde yıkama önerilen çamaşırlarınızı düşük sıcaklıkta kurutabilirsiniz. (ipek bluzlar, ince iç çamaşırları vb.) Yorgan: Kurutma makinesinde kurutulabilir etiketi olan 1 adet çift kişilik elyaf yorganı kurutun.
Pamuklu Ekstra Kuru: Havlu, nevresim, bornoz gibi kalın pamuklu çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz. Bu program ile çamaşırlarınızı ütülemeden dolaba kaldırabilirsiniz. Sentetik Dolap Kuruluğu: Tüm sentetik çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz.
Çamaşır kurutma makinesi işaretinde tek nokta varsa düşük ısıda kurutmanız gerekir. Benzer bir şekilde bu sembolün üzerinde iki nokta yer alıyorsa makineyi orta ısıda çalıştırmalısınız. Yüksek ısıda kurutabileceğiniz giysilerin etiketinde ise üç nokta vardır.
İlgili 16 soru bulundu
Kurutma makinesinde kurutulması uygun olmayan çamaşırlar
Narin nakış işli kumaşlar, yünlü, ipekli çamaşırlar, hassas ve değerli kumaşlardan üretilmiş çamaşırlar, naylon çamaşırlar ve tül perdeler kurutma makinesinde kurutulmaya uygun değildir.
Kurutma makinesine bir çamaşır yumuşatıcısı veya birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Esansiyel yağlar, kıyafetlere güzel bir koku verir. Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür.
Bir çamaşır makinesinde yastık, yorgan ve ceket yıkamak
En iyi kuruluğu elde etmek için yün programını kullanın. Çamaşır makinenizin şimdi bir yün programı varsa - orta sıcaklıkta uzun bir program seçin ve hafif, kabarık ve harika kokulu olmasını sağlayınız.
Çamaşır kurutma makinesinde kurutma yaparken renklilerin ve beyazların ayrı ayrı kurutulması gerekiyor.
Sadece enerji tasarrufu olarak bakmayın, ısı pompalı cihazlar yaklaşık 60 derece ısı ile kurutma yaparken B sınıfı rezistanslı cihazlar 70-75 derece gibi bir sıcaklık ile kurutma yapar.
Güneşte havalandırılarak kurutulması tavsiye edilmektedir. Bunun dışında kurutma makinesi ile kurutulması da mümkün olmaktadır. Hacmini geri kazanması için iki yöntem de tercih edilebilmektedir. Silikon elyaf yastık yıkarken çamaşır makinesine zarar vermemesi için tek başına yıkanması gerektiği de unutulmamalıdır.
Sıcaklığı yüksek bir programda kullanılırsa, çamaşırların küçülme olasılığı mevcut. Yine yıpranma ve renk solmasına karşı da doğru program seçilmeli aksi takdirde çamaşırlarınızın renkleri solabilir veya yıpranma riski oluşabilir. Kuruyan çamaşırları kolay ütülemek isterseniz, makinenizi ütü ayarına getirebilirsiniz.
Çamaşır makinesi yorgan kaç derecede yıkanır sorusunun yanıtını arıyorsanız, 30 derece iyi bir seçenek olur. Pamuk veya yün yorgan çeşitleri düşük sıcaklıkta yıkanmalıdır. Bu sayede iç kısmında bulunan malzemeler topaklanmadan temizlenebilir. Pamuklu programında ve düşük sıcaklıkta yorganı yıkayabilirsiniz.
Dolap Kuruluğu : Normal çamaşırlar (masa örtüleri, iç çamaşırlar) ütülemeden dolaba yerleştirilebilecek şekilde kurutulur. Dolap Kuruluğu Artı (+) : Normal çamaşırlar (masa örtüleri, iç çamaşırlar) yine ütülemeden dolaba yerleştirilebilecek şekilde, ancak dolap kuruluğu seçeneğine göre daha fazla kurutulur.
Makinede yorgan programı varsa onu seçmeliyiz. Program yoksa çamaşır makinesinde yıkanacak olan yorgan elyaf ise 30 - 40 derecelik programlarda yıkayabilirsiniz. Sıkmasını da 500 - 600 devire ayarlamanız yeterli olacaktır.
Hava Kurutma veya Düşük Devir: Battaniyeleri kurutma makinesi içerisinde kurutmak için hava kurutma veya düşük devir ayarlarını kullanabilirsiniz. Bu ayarlar, daha nazik bir kurutma sağlar ve battaniyenin şeklinin, dokusunun korunmasına yardımcı olur.
KURUTUCUNUZUN İÇERİSİNE BUZ KÜPLERİ EKLEYİN
Kurutucu içerisinde eriyen buzların buharı kıyafetlerinizin kırışmamasına yardımcı olur. Siz de kurutucudan çıkan kıyafetlerinizi ütüleme işlemine gerek kalmadan rahatlıkla giyebilirsiniz.
Saçınızın aynı yerinde, kurutma makinesinin uzun süre kalmasına izin vermeyin. Kurutma makinesini doğrudan saç derinize tutmayın ve fazla ısınmamasına özen gösterin. Isı dalgaları; saç derisini kurutup, pul pul dökülmeye neden olur. Saçlarınızı hafif nemli kalacak şekilde kuruttuktan sonra geniş dişli fırçayla tarayın.
ÜTÜ YAPMADAN ÖNCE SAF SU DÖKÜN
Ütünüzün içi çabuk kireçleniyor ve ütü yaparken işinizi zorlaştırıyorsa, kurutma makinesinin deposundan çıkan suyu ütünüzün deposuna doldurun. Bu sayede ütünüz çok daha uzun ömürlü olacaktır.
Kurutma makinesinde kurutulabilir etiketi olan çift kişilik 1 adet elyaf yorganınızı kurutabilirsiniz. Yorgan gibi büyük hacimli çamaşırlarınızı yıkama derdine son! 1 adet çift kişilik (200x200 boyutlarında) makinede yıkanabilir etiketli, elyaf yorgan yıkayabilen programdır.
Büyük çift kişilik yorganları yıkamak için minimum 65lt hacim gerekir.
Çamaşır makinenizin narin ya da hassas programında en az sıcaklık derecesine getirerek yıkamanızı tavsiye ederiz.
kalan yumuşatıcı kurutma makinasında yüksek ısıya maruz kalır ve çamaşırdan uzaklaşır. yüksek ısıya maruz kalan bu kimyasalın çamaşıra ve kullanım miktarına bağlı olarak alevlenme olasılığı mevcuttur. bu sebepten kurutucunuz varsa lütfen yumuşatıcı kullanmayın.
Kurutma makinasına koyduğunuz çamaşırların güzel kokması için özel kokular satılıyor. Siz de bu kokulardan satın alan biriyseniz, size farklı bir önerimiz olacak. İsterseniz, kurutma makinası kokusunu kendiniz yapabilirsiniz.
Kurutma makineniz çalışma esnasında ısındığı için bir miktar plastik kokusu gelmesi normaldir. Makinenizi dolap içinde kullanmamaya ve ön kısmının açık konumda olmasına dikkat edin. Ayrıca makinenin tezgah altı kullanımlarında etrafında boşluk bırakılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri