Serpantin Taşı Nedir? Serpantin taşının rengi ve farklı yapıdaki birçok türü olan, minerallerin başkalaşmasıyla oluşan bir kaya türüdür. İsmini yılan derisini benzeyen billur yapısından almaktadır.Stres seviyesini düşürmekle bilinen Serpantin taşı aynı zamanda İç huzurunuza kavuşmanıza yardımcı olur ve sükuneti sağlar.
Serpantin (Yılan) Taşı Özellikleri
-Vücudunuzda biriken elektrik için topraklama etkisi yapar. Stres seviyesini düşürmekte etkilidir. -Özgüvenini yitiren yada özgüveni hali hazırda düşük olan insanlar için özgüven tazeleyici bir etkisi vardır. -İç huzurunuza kavuşmanıza yardımcı olur sükunet sağlar.
Yılan taşı nasıl temizlenir ; Yılan taşının sertlik derecesi düşük olduğundan dolayı suyla veya sirkeli suyla temizlenemez. Yılan taşının temizliği toprağa gömülüp bekletilerek yapılabilir. Doğal taşların faydaları vardır.
Yılancık Taşı Nerelerde Bulunur? Yılancık taşı Türkiye içerisinde yer alan bir taş türü olmamaktadır. Dünyanın pek çok noktası üzerinden ve oldukça bol miktarlarda çıkarılan doğal bir taştır. Başlıca çıkarılmakta olduğu ülkeler ise Rusya, İsviçre, Rodezya İtalya, ABD, Kanada ve Afrika Kıtası şeklinde sıralanmaktadır.
Gerçek yılancık taşı özellikleri itibarıyla genellikle düzensiz şekillerde ve boyutlarda gelir. Tamamen simetrik veya kusursuz yılancık taşları sahte olabilir. Yılancık taşının rengi, gerçek taşların rengi genellikle doğal ve mat olurken, sahte taşların rengi daha parlak ve yapay görünebilir.
İlgili 43 soru bulundu
YILANCIK TAŞI FAYDALARI Ağrılı hastalıklara ve başlıca migren, sinüzit, baş ağrısı Bel, boyun, sırt, omuz, bacak, kol, baldır ağrıları Böbrek sancısı ve diz ağrıları, romatizmal ağrılar, varisler... Şifaya sebep olunan rahatsızlıklardır.
Gerçek his taşının en büyük özelliği elinize aldığınızda vücut ısınıza hızlı reaksiyon vermesidir. Renk geçişleri 2 saniye içerisinde başlamakla birlikte, ortalama 2 dakika içerisinde his durumunuza göre renk almış olur. Bu nedenle his taşı satın alırken elinize alıp test etmenizde fayda vardır.
Yılancık taşı kullanılmadığı zamanlarda karanlıkta durmalıdır. Ve muhafaza altına alındığında mümkünse dişili erkekli bırakılmalı. Kutuya kepekli un ve birazda kına koyulmalıdır. Eğer Mekke veya Medine'den bir miktar toprak varsa oda kutuya konulursa iyi olur.
Ocaklının ifadesine göre gelen kişi yılancık hastası ise yılancık olan yere yılancık taşı yapışır. Bu şekilde teşhis konulan hasta Ocakta yıkanmalıdır. Yıkanma olmazsa iyileşmenin de olmayacağı inancı yaygındır (Korkmaz, 2019, s. 69).
Akkurt ilinden ise, kızılcık yelinden ise, Yılancık ilinden ise korku ile girmiĢ ise Bilip bilmediğim her ne sebeple olmuĢ ise Bismillahi Ģafi, bismillahi Ģafi, Bismillahi kafi, bismillahi ellezi.” dedikten sonra yılancık taĢlarını dua ile hastanın ağrılı bölgesine yapıĢtırır.
Kaplan gözü taşıyla uyumlu olan oğlak, başak, akrep ve yay burçları doğal taşı kullanarak taşın sağladığı nazardan koruma, olumlu enerjiye sahip olma, özgüven ve cesaret yüksekliği gibi çok fazla olumlu yanlardan faydalanabilir. Kaplan gözü taşını kullanan kişiler taşın özelliklerini de kullanabilir.
Taşın kullanım sıklığına göre temizlemeniz tavsiye edilir. Yoga, çakra ve meditasyon işlemlerinden sonra mutlaka doğal taşınızı temizlemeniz gerekir. Ayrıca kalabalık ortamlarda doğal taşınızla bulunursanız, mutlaka temizlemelisiniz. Bazı kaynaklar 2 ila 3 haftada bir doğal taş temizliğini önerir.
Yılancık taşı birçok hastalığa ve ağrıya iyi gelen taş türlerinden biridir. Yılancık taşının büyüye, nazara ve musallat gibi durumları engellediği söylenmektedir. Kişilerin evlerine ve ceplerine bereket kattığına inanılmaktadır.
Ağrılı hastalıklara ve başlıca migren, sinüzit, baş ağrısı, Böbrek sancısı ve diz ağrıları, romatizmal ağrılar, varisler. Bel, boyun, sırt, omuz, bacak, kol, baldır ağrıları, Şifaya sebep olunan rahatsızlıklardır. Ayrıca bu taş ile bir kez tedavi görenin bağışıklık sistemi güçlendiği bilinmektedir.
Kaplan Gözü Taşı, eşsiz görünümü ve güçlü özellikleriyle bilinen güzel bir değerli taştır. Bir kaplan gözünü andıran kendine özgü çizgili bir desen veren chatoyancy ile çarpıcı bir altın ila kırmızımsı kahverengi renk sergileyen bir kuvars türüdür.
Yılancık hastalığı olarak da bilinen erizipel; deride ağrı, kızarıklık, şişlik ve ısı artışı ile ortaya çıkan en çok ba- caklarda görülen bir deri enfeksiyonudur. Tedavide ge- cikilirse enfeksiyon vücuda yayılabilir. Bu nedenle ihmal edilmemeli, erken dönemde tedavi için hekime başvurul- malıdır.
Yılancık hastalığında ocaklı olan kişinin ocak olması için tek bir kıstas vardır, o kıstas da ocaklının vücudunda aykırı olarak çıkan kemiktir. Bu kemiği ameliyat sonrası aldıran kişi artık ocaklıdır. Bu ocak ve ocaklı tipine en büyük örnek yılancık ocağıdır.
Yılancık Hastalığı genellikle Streptokok grubu, daha az sıklıkla Stafilokok grubu bakterilerin yol açtığı, en çok yüze ve bacağa yerleşen, kızarıklık, ağrı, sıcaklık artışı ve şişlik ile kendini belli eden bir deri enfeksiyondur.
Anadolu halk hekimliğinde kullanılan, üzerinde koruyucu ve iyileştirici etkisi olduğuna inanılan çeşitli ayet, dua, sayı ve semboller taşıyan şifa tasları, yüzyıllarca yıl şifa arayışında kullanıldı.
Doğal taşların en bilinenlerinden olan ametist taşı kuvars ailesinde yer almaktadır. Bu yüzden mor ve mor rengin tonlarına sahip bir kristaldir.
Doğal taşlarla ilgilenen kişiler doğru kullanıldığında iyileştirici etkilerini gözlemlediklerini iddia etmektedirler. Lakin doğal taşların herhangi bir enerji yaydığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değildir.
Doğal zultanit taşı güneş ışığında parlak yeşil tonlarda iken loş ışıkta ise pembe, mor gibi bir renge bürünür. Doğada renk değiştirme özelliğine sahip nadir seçenekler arasına girer. Bu nedenle tüm dünyada ve özellikle Türkiye'de büyük rağbet görür. Türkiye'de yoğun olarak çıkarıldığından popülerliği oldukça fazladır.
Taşların Renkleri Neden Değişir? Taşların renklerinin değişmesinin sebebi ortamdaki ısı dengesinin değişmesidir. Doğal veya yapay olarak değiştirilebilen ısı dengesi doğal taşların içerisindeki minerallerin farklı renklerde gözükmesine sebep olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri