Başta da anlatmaya çalıştığımız gibi incir biyoçeşitlilik ayakta tutar ve besin zincirinin en altındakilere hizmet eder. Bu canlıları avlayan mesela yılan gibi hayvanlarda, incir üzerinde fare, sıçan, kuş gibi hayvanları avlayabilmek için incir ağacına çıkar.
"Ocağına incir ağacı dikmek" diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Akbıyık, "İncirin saçak ve kılcal kökleri yana doğru gideceğinden binaların temellerine zarar verebilir. Hatta kanalizasyonları çatlatıp, içine girerek tıkayabilir. Güçlü kökler zamanla, alttan yaptığı basınçla betonu bile yerinden oynatabilir.
Kış mevsiminde ılık, yaz mevsiminde ise kuru ve sıcak yerleri severler. Her türlü toprakta yetişebilirler. Ortalama 15 ile 20 derecedeki sıcaklıklarda çok rahat yetişmektedirler. İncir ağacı taşlar arasında, kayalıklar arasında ve hatta bazı bitkilerin üzerinde bile yetişebilmektedirler.
Manisa-Akhisar civarında, İncir ağacından düşenin iflah olmayacağı, ağacın uğursuz olduğuna inanılmış. Mersin-Anamur civarında incir ağacının altına kirli su dökülmez, incir odunu yakılmaz.
evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. durumları da yüksektir. yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.
İlgili 37 soru bulundu
Demirden korkarlar. Besmele çekmek onları uzaklaştırır. (Besmele'den çekinmeleri İslam'ın etkisiyle gelmiş bir unsurdur.) Cinlerin başlarındaki kalpak veya papak ele geçirildiğinde o cin ölür.
Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
İncir, suyu çok fazla seven kökleri uzun ve dayanaklı bir ağaç olduğundan özellikle betondan yapılmış kanalizasyon borularının bir numaralı düşmanıdır. Kökleri boruları delerek içeri girer ve ciddi hasarlar verir.
mânâsı gereğince mübarek tanınan ve hayır ve bereketinden istifade için iyi olma hususunda yarışılarak çalışılması arzu edilen mukaddes topraklara dahi işaret olmak üzere, sözü geçen incir ve zeytin isimleriyle yemin edilmiştir.
Genelde gece avlandığı için de, gece incir ağacına işersek, rahatsız olabilecek yılan kafamıza düşebilir. İncir ağacı diğer bütün ağaçlar gibi bir çok kimyasal salgılar, geniş yaprakları nedeniyle salgılama oranı çok yüksektir.
Yeryüzünde 1200 canlı türü incirle beslenir. Bunlar arasında kuşların onda biri, meyve yarasaları, primatlar da vardır. Bu canlılar incirle beslenirken tohumlarının dağılmasına da yardımcı olur. Ekolojistler bu nedenle inciri "temel kaynak" olarak görür.
İncir ağacının en uygun yağış isteği 625 mm dir. Yağış miktarının 550 mm. nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir. Yıllık yağışın yeterli olmadığı yıllarda yağışların miktarına da bağlı olarak bir veya iki sulama yapmak yararlı ve hatta zorunludur.
Ortalama olarak bir incir ağacı 40-50 yıl yaşar. Bu zamanın uzaması da kısalması da ağacın bakımına bağlıdır. İncir ağacı fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz.
Uzmanlar bu soruya şu yanıtı veriyor: "İncir ağacı yapısı itibariyle diğer ağaçlara nazaran lifsiz bir yapıya sahiptir ve dalları daha çabuk kırılır. Kırılan lifli bir dal hemen kopmayacağı için bir süspanse imkanı vardır ama incir dalı kırılır kırılmaz koptuğu için düşüş daha sert olur.
Şöyle ki bir incir ağacının kökleri tam bir baş belasıdır. Çok güçlü ve sık kökleri aşırı hızlı yayılmasıyla bilinir. Diğer bitki ve ağaç köklerinin aksine suya ulaşmak için beton plastik gibi engelleri kolayca delip geçebilmektedir.
Açıklama: Komşu kızı ile beşik kertmesi olan bir genç askerde vereme yakalanır, hava değişimi alarak Yozgat'a (Akdağmadeni) gelir. Sözlüsünün ailesi, hasta gence kızlarını göstermek istemez. Genç, tedavi için İstanbul'da hastaneye yatar, pencereden gördüğü incir ağacından aldığı ilhamla aşağıdaki türküyü söyler.
Bununla birlikte bunlardan özellikle incir ve zeytinin, Arapça‟da incir anlamına gelen Tîn sûresinde: “Yemin olsun incire ve zeytine”3 âyetinde buyrulduğu şekliyle diğerlerinden farklı olarak yemine konu edilmelerinin ayrıca bir hikmeti bulunsa gerektir.
Zeytinliklerdeki incir ağaçları tıpkı bir paratoner gibi zeytin sineklerini üzerine çeker. İncir balını yiyen zeytin sinekleri bir süre sonra zehirlenerek ölür. Mübadele öncesinde Anadolu'nun Ege kıyılarında yaşayan Yunanlıların her zeytin tarlasına 3-4 adet incir ağacı dikmiş olmasının sebebi de budur.
Kişisel görüşüm (Kuru incir yıkanırmı)
Peroksit kuru incirin içeriğinide etkileyen bir durumdur. Asıl amacı kurtlanmayı engellemektir. Bu sebeple peroksit maddesi yıkama sonucu kaybolmaz.
İlekleme Nedir? İncirde meyvenin tutup gelişebilmesi için ilek meyvelerindeki çiçek tozlarının ilek arıcığı tarafından incire taşınması gerekir. Bunun gerçekleşebilmesi için erkek ağaçlardaki ilek meyvelerinin dişi incir ağaçlarına asılması işlemine ilekleme denir (Şekil 1).
Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte Toroslar'a has bu söz oradan geliyor.
Açıklama: Cevap: İncir ağacını kurutmak için, ağacın dibine asit dökebiliriz. Su vermemek de bir yöntemdir fakat su vermeyerek biraz geç kurur bunun için en iyi yöntem asit dökmektir. Örnek verecek olursak : Tuz ruhu dökebiliriz bunun dışında doğal asit olarak : sirke örnek verilebilir.
İncir Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? İncir fidanının meyve verebilmesi için 20 metrelik bir boya ulaşması gerekir. Bu nedenle incir ağacının meyve vermesi genellikle 2-3 yılı buluyor. İncir fidanı alıp yetiştirmek istiyorsanız emeklerinizin boşa çıkmaması için sertifikalı fidanları tercih etmeniz gerekir.
Zeytin ve İncir ağacı aynı yıl içinde meyve verir. Zeytin ile İnciri yan yana dikin. Zeytin'e zararlı olup verimi düşüren zeytin sineklerini incir ağaçları kendine çeker.
Ocağına incir ağacı dikmek kötü niyet taşımaktır. Ayrıca inci ağacının kökleri çok fazla yayılacağından, zarar vermek istenenlerin evinin yakınına incir ağacı dikmeyi ifade etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri