Yılbaşı Kaktüsü Evde Yetişir mi? Evet, yılbaşı kaktüsü evde yetiştirilebilir. Ancak yılbaşı çiçeği hafif serin ve havadar ortamları sevdiği için balkonda konumlandırabilir; direkt olarak güneş ışığına maruz kalmasını veya kalorifer peteği gibi ısı kaynaklarından uzakta olmasını önleyebilirsiniz.
Yılbaşı çiçeğinin olması gereken odada rüzgar olmamalıdır. Çiçek, kış aylarında 16- 22 derece sıcakları sever. Bitkinin kök kısmı tam anlamıyla toprak içinde bulunmalıdır.
Güneş ışığı ve ortam: Aydınlık alanları seven bir bitki olduğundan kış ayları boyunca onu güneş ışığı alabilen yerlerde gönül rahatlığıyla yetiştirebilirsiniz.
Yılbaşı çiçeği kokinalara 1 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde bakmak aslında mümkündür. Kokinalar, ne dış mekan soğuğuna dayanabilir ne de aşırı sıcak ortamdan hoşlanır. Haftada 1-2 defa kök kısmından sulama yapılması gerekir. Bu şekilde kokinalarınızın keyfini uzun süre çıkarabilirsiniz.
Yılbaşı çiçeği açmıyorsa, açması için belli başlı noktalar vardır. Senede bir kere açan bu çiçeğin toprağı suyu tutmalı ve havadar olması gerekir. Özellikle doğal ve humuslu bir toprak tercih eder. Eğer çiçek açmama problemi fark ettiyseniz toprağı bu şekilde değişebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Yılbaşı Çiçeği Neden Büyümüyor? Bakımı nispeten kolay bir bitki olan yılbaşı çiçeği serin ortamda olduğu ve gerektiği şekilde sulandığı sürece her sene çiçek açacak ve büyümeye devam edecektir. Çiçek açtığı dönemde ve sıcak yaz aylarında düzenli sulamalısnız.
Yılbaşı çiçeği doğrudan güneş ışığı almayan aydınlık ortamları sever. Bitkinin çiçek açabilmesi için serin bir yerde tutulması gerekir. Sıcak havayı sevmeyen bu bitkinin, büyüme döneminde az sulanması önemlidir. Ayrıca bu dönemde gübreleme yapılması da çiçeğin sağlıklı ve güzel olmasını sağlar.
Yılbaşı kaktüsü çiçeği, sadece yılda bir kez, yeni yılın geldiği günlerde çiçek açar.
Yılbaşı Çiçeği Kaç Günde Bir Sulanır? Yılbaşının vazgeçilmez çiçeği olan Kokina, suyu çok fazla sevmez. Bu nedenle haftada 2 kez çiçeğinizi sulamanız yeterli olacaktır.
Aşırı beslenen bitkiler çok az çiçek açar veya hiç çiçek açmaz. 3. Çiçeğiniz büyüme aşamasındayken onu çevirmeyin, yılbaşı çiçeği ışığa doğru büyür ve aniden farklı bir yönde gelişmek zorunda kalırsa çiçekler güçsüzleşir ve düşer.
Yılbaşı Çiçeği Saksısı Nasıl Olmalı? Yılbaşı Çiçeği için toprak saksı tercih edilebilir. Bunun dışında, toprak kısmında bahsettiğimiz gibi, fazla suyun atılması için kullanacağınız saksının altı delik olması çok önemlidir.
Sıklıkla merak edilen yılbaşı çiçeği ne zaman açar sorusunun yanıtı aslında çiçeğin adında gizli! Bu çiçek adından da anlayabileceğiniz gibi kış mevsiminde açan çiçekler arasında yer alıyor. Genellikle aralık ayının sonunda ya da ocak ayının başında muhteşem çiçeklerini sergiler.
Yılbaşı kaktüsünü birçok bitkide olduğu gibi çelikleme yöntemiyle çoğaltabilirsiniz. Dilerseniz tohumdan da yılbaşı kaktüsü çoğaltıp yetiştirebilirsiniz ancak bu, daha uzun süreceğinden evde yılbaşı kaktüsü çoğaltmak için genel olarak tercih edilen yöntem çelikleme yöntemidir.
Yılbaşı Çiçeği Ne Zaman Açar? Yılbaşı çiçeği adından da anlaşılacağı gibi kış aylarında çiçek veren bir bitkidir. Çoğunlukla ise aralık sonu ocak başı gibi bir zamanda çiçek veren bu bitki muazzam görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekmektedir.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır.
ŞANS GETİRECEĞİNE İNANILIR
Efsanelere göre eve alınan kokina çiçeği mutluluk, huzur ve şans getirir. Bu nedenle yılbaşının en gözde sembollerinden birisi olması şaşırtıcı değildir.
10 derecenin altına düşmediği sürece uzun yıllar sizinle kalır. LEŞ KAKTÜSÜ, DAMAT BOH... YILBAŞI ÇİÇEĞİNE NASIL...
Yılbaşı çiçeği budama için çiçekleri döküldükten sonra işlem yapmalısınız. Bu bitkinin budanması için en doğru zaman ilkbahar ayları olacaktır. Çok fazla dallanan ve budaklanan bölgelerde steril bir makas yardımıyla budama yapabilirsiniz. Doğru budandığında kestiğiniz bölgelerden tekrar dallanacaktır.
Kokinanın mutluluk, huzur ve şans getireceğine inanılıyor. Bu yüzden de kokinanın yılbaşı çiçeği olarak adlandırılması şaşırtıcı değil. Rivayete göre eğer evinizdeki kokinalar bir sonraki yılbaşına kadar renkleri bozulmadan aynı şekilde duruyorsa o zaman yeni bir ev satın alacağınız anlamı taşıyor.
Kokina çiçeği bakımı, oldukça kolaydır. Kokina çiçeği vazoda suya konulur mu diye merak ediyorsanız, evet konulabilir. Ancak suyun kokina çiçeğinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde yapraklar çürüyebilir.
Yılbaşı Çiçeği Kokina Evcil Hayvanlar İçin Zararlı mıdır? Kokina çiçeğinin meyveleri evcil hayvanlar için zehirli olabilir. Dolayısıyla evinizde küçük tüylü dostlarınız varsa kırmızı meyveleri yememelerine dikkat etmeniz gerekir.
Su ihtiyacı köklerinden giderilmelidir. Haftada 1 kök kısımlarını 1 gün süreyle suda bekletmeyi deneyebilirsiniz. Kokinanın köklerine su vermek ancak bitkinin ömrünü uzatacaktır. Kokinalar hem çok soğuk havalardan hem de çok sıcak ortamlardan hoşlanmazlar, bu yüzden evinizin en serin yerine konumlandırmalısınız.
Kokina çiçeğinin şans ve mutluluk getireceğine inanılmaktadır. Bir başka efsaneye göre de eğer kokina çiçeğiniz bir sonraki yıla kadar evde bozulmadan durursa yeni bir ev alacağınıza işaret etmektedir. Kokina çiçeği, vazoda süs bitkisi olarak kullanıldığı gibi saksıda canlı süs bitkisi olarak da kullanılır.
TOMURCUKLAR KIRMIZI KALMALI
Kokina çiçeği ile dilek tutma geleneği olduğunu da anlatan Düver, “Rivayet o ki eğer yılbaşında kokina çiçeği alıp dilek tutarsanız, çiçek bir yıl boyunca solmamasını sağladığınızda dileğiniz kabul olur.” Şeklinde konuştu.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz. Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri