Önlisans programlarında ilk yarıyıl ya da son yarıyıl için; lisans programlarıda ise ilk yıl ya da son yıl için başvuru yapılamaz. Başvuru Sayısı: Bir öğrenci 2 kez başvurabilir. Üniversitenin onayı olduğu sürece, bir kez reddedilen bir öğrenci bir sonraki yarıyılda da başvuru yapabilir.
Yükseköğretim Kurulunun yönetmeliğine göre, 3 yöntemle yatay geçiş gerçekleştirilebilir.
Yatay geçiş duyuruları YÖK ve üniversiteler tarafından önlisans ve lisans için temmuz ayında, sadece önlisans için Ocak ayında olmak üzere yılda 2 kez yapılmaktadır. Yatay geçiş yapabilmek için öğrencinin genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır.
- Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYM merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
Bu nedenle önlisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk yarıyıldan sonra, son yarıyıldan önce bunu yapman gerekir. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle Lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk 2 yarıyıldan sonra ve son 2 yarıyıldan önce bu geçişi yapmana izin verilir.
İlgili 31 soru bulundu
Lisans programlarında sadece güz dönemi için, Önlisans programlarında güz/bahar dönemi için yatay geçiş başvurusu yapabilirsiniz. Yatay geçiş başvuruları akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir.
Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur. Güz dönemi için başvurular Sadece Ağustos ayında alınmaktadır. Güz döneminde Üniversiteler kontenjan ilan etmese bile başvurular alınır.
Sınav Tarihi : 21-22 Ağustos 2023 (Sözlü ve yazılı sınav yapılacaktır.)(
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
Geçiş Zamanı: Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık ilk yıl sayılmaz, öğrencilerin not ortalamasının hesaplanabilmesi için bölümlerinde bir yılı tamamlamaları gerekir.
Hazırlık, birinci ve son sınıfta öğrenim gören adaylar sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir. Akademik Ortalama İle Yatay Geçiş başvurusunda bulunamazlar.
11-Yatay Geçiş için başvurma da sınırlama var mıdır ? Hayır.İstediğiniz kadar üniversitenin istediğiniz kadar bölümüne başvurabilirsiniz.
İlgili dönem başvurularından önce Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler tekrar yatay geçiş yapamaz. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
5-Yatay Geçişler Ne Zaman Başlıyor ? Yatay Geçişler 1. dönem (güz) ve 2. dönem(yaz) olmak üzere iki dönemde yapılır.Güz döneminde(sonunda) 2. yarıyıl için(bahar) , yaz döneminde ise öbür senenin güz yarılı için başvurulur.2. yarıyıl için(bahar) başvurular ocak sonu-şubat arası gibi bir tarihte yer alır.
“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik'e uygun olarak 2023-2024 öğretim yılı GÜZ yarıyılında kurumlar arası yatay geçiş yoluyla 31 Temmuz - 04 Ağustos 2023 tarihleri arasında ...
GANO ile yatay geçiş yapabilmek için bulunduğunuz bölümde 1 yılı bitirmiş olmanız gerekmektedir. Yani en erken 2. Sınıfta başvuru yapabilirsiniz. Kesin bir koşul bulunmamakla beraber, birçok üniversite GANO ile yatay geçişte alttan dersin kalmamış olması gerektiğini şart koşar.
➖3) Açık konuşalım, ortalama ile yatay geçiş kontenjanları düşük olduğu için ortalamanızın yüksek olması gerekmekte. İyi bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorsanız ortalamanızın 3.50 civarı olması gerekir.
MADDE 6 – (1) (Değişik:RG-18/3/2016-29657) Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
Merkezi yerleştirme ile başvuracak öğrenciler için Ek-Madde1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapıp yapmadığına dair yazı. Nüfus Cüzdanı fotokopisi. Başvuru ücretinin (250 TL) ödendiğine ilişkin dekont.
Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
Yatay Geçiş Hangi Sınıfta Yapılabilir? Ön lisans programlarının ikinci ve üçüncü yarıyıllarına; lisans programlarının ikinci ve üçüncü\nsınıflarına yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
Merkezi yerleştirme puanı ile yurt içi ve kurum içi başvuruları 01-15 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacaktır. Yurt İçinden merkezi sınav puanı ile başvuracak adayların başvuruları online https://umis.bau.edu.tr/transfer/register linki üzerinden alınacaktır. (link 15 Ağustos 2023 saat 15:00'e kadar aktif olacaktır.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri