Ziyaret Bilgileri: Müze Cumartesi günleri hariç diğer günler 09.00 – 18.00 saatleri arasında; Cumartesi günleri ise 09.00 – 15.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Galata Mevlevihanesi Müzesi, İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ve İstanbul Yıldız Sarayı Müzesi ile bağlı birimleri Salı günü; Hisarlar Müzesi ile bağlı birimleri, İstanbul Kariye Müzesi, İstanbul Fethiye Müzesi Çarşamba günü ziyarete kapalıdır.
Restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalıdır. Yıldız Sarayı'nın bir parçası olan ve adını Fransızca “dağ evi” anlamına gelen “chalet” sözcüğünden alan Şale Köşkü, 19. yüzyıl Osmanlı mimarlığının en ilgi çekici yapılarından biridir.
- Saraya giriş için 4 tane kapı vardır. Bu kapıların bir geçidi ise Yıldız Sarayı'nda yer almaktadır. - Yıldız Sarayı'nda Çit Kasrı'da bulunur ve Çit Kasrı Büyük Mabeyn Köşkü içinde yer almaktadır.
Bu müzeler dışında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzeler ise Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açıktır. Ayrıca, müze ve örenyerleri dini bayramların birinci günü saat 13.00'a kadar kapalıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Haftanın her günü müze ziyarete açıktır.
Müzeler, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz.
Düzenlemeye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına bağlı saray, müze, köşk, kasır ve tarihi fabrikalarda Müze Kart da geçerli olacak.
Yıldız Sarayı, Cumhuriyetin ilanını takip· eden 1924 yılında Erkan-ı Harbiye Mektebi'ne tahsis edilmiş, akabinde 1946 yılından itibaren uzun bir dönem “Harp Akademileri” olarak hizmet görmüştür. 1978 yılında Kültür Bakanlığına devredilmiştir.
Yıldız Parkı , Beşiktaş'ta yer alan tarihi bir parktır.
Yıldız Sarayı ve Çırağan Caddesi arasında yer almaktadır. Çırağan Sarayı'nın karşısındadır. İçinde Malta köşkü ve Çadır Köşkü adı altında iki tane köşk vardır. Osmanlı döneminde, özellikle 1600'lerin başlarında ön plana çıkmaya başladı.
Değişik dönemlerde padişahlar buraya çeşitli köşkler inşa ettirdiler. Nisan 1877'de II. Abdülhamid, Dolmabahçe'den buraya taşınınca saray “Yıldız Saray-ı Hümâyunu” adını aldı.
Haftanın 7 (yedi) günü 08:30-24:00 saatleri arasında açık olan Dijital Kütüphane'de toplam 95 çalışma masası 100 sandalye bulunmaktadır. Kütüphane içerisinde bulunan 6 adet pano toplam 4676 kitap kapasitesine sahiptir.
Sultan Vahdettin'den sonra bir süre boş kalan saray binaları, 1924 yılında Erkan-ı Harbiye Mektebi'ne tahsis edilmiştir. 1946 yılında Harp Akademileri'ne bırakılan saray, 1978 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmiş, “Yıldız Sarayı Müzesi Müdürlüğü” adıyla 1993 yılından itibaren müzeleştirilmeye başlanmıştır.
Yıldız Sarayı, içerisinde birçok müze ve tarihi mekân barındırır. Bunlar arasında Yıldız Sarayı ve Sahne Sanatları müzeleri ile II. Abdülhamid'in Özel Hamamı, Küçük Mâbeyin Hamamı ve Yıldız Sarayı Tiyatrosu bulunur. Yıldız Sarayı Müzesi 1994'te ziyarete açılmıştır.
İstanbul'un Beşiktaş İlçesinin Yıldız tepesinde, yaklaşık 500.000 m2'lik bir alanı kaplayan bahçe ve koruluklar içine yerleştirilmiş köşkler, kasırlar ile yönetim ve servis yapılarından oluşan Yıldız Saray kompleksi, Osmanlı saray mimarisinin son örneğini oluşturur.
Osmanlı saray komplekslerinin sonuncusu olan Yıldız Sarayı, Boğaziçi'ne hâkim bir tepeden başlayarak Beşiktaş ile Ortaköy arasındaki yamaç üzerinde yayılan, yaklaşık 500.000 m² yüz ölçümüne sahip bir koruluk içine yerleşmiş köşkler, yönetim, hizmet yapıları, bahçe ve parklar bütünüdür.
Sultan Abdülhamid zamanında devletin otuz küsur sene boyunca idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek ve ciddî bir restorasyonun ardından “Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi” olacak.
Yıldız Sarayı, ilk kez Sultan III. Selim'in (1789-1807) annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamit (1876-1909) döneminde Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullanılmış olan saray. Günümüzde Beşiktaş ilçesinde yer alır.
Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MüzeKart'a 2023 yılında da zam yapmadık. Türk vatandaşlarımıza MüzeKart sadece 60 lira." açıklamasında bulundu.
Aynı kişi birden fazla Müzekart GNS alabilir mi? Her bir genç Müzekart GNS hakkından bir kez yararlanabilir. Müzekart GNS ile aynı müze ve ören yerlerine kaç defa giriş yapabilirim? Müzekart GNS her müze ve ören yerine iki defa giriş imkanı sağlar.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Twitter hesabından yapılan açıklamada, tüm müzelerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz, diğer vatandaşlar için ise yıllık ziyaret bedelinin Müzekart ile 60 lira olduğu ifade edildi.
Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 gün boyunca İstanbul'da yer alan bazı müzeler ücretsiz olacak. İstanbul'un tarihi hazinelerini daha fazla insanla buluşturmak için başlatılan bu kampanyada Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453, ve Miniatürk 100 gün boyunca ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.
Panorama 1453 Tarih Müzesine ziyaretler ücretlidir. Öğrenci, öğretmen ve askeri personel 5 TL; Yetişkinler 10 TL, yabancı uyruklular 20 TL bilet ücreti karşılığında müzeyi gezebilirler. Müzede müze kart geçerli değildir ve dövizle ödeme kabul edilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri