Operasyon yapılan bölgedeki greftler, zamanla kemikleşme aşamasını tamamlar ve membran da zamanla eriyerek kaybolur. Sinüs lifting operasyonu geçiren hastalarda aynı anda hem kemik tozu tedavisi hem de implant yapılabilir.
Ufak bir alana greftleme gereken durumlarda, aynı gün içinde implant uygulaması yapılabilir. Operasyon sırasında ağrı duyulmaması için gerekli şartlar hekiminiz tarafından sağlanacaktır. Sonrasında ise, çene kemiğine yapılan uygulamanın oluşturacağı belli bir şişlik gözlemlenir, bu normaldir.
Diğer bir kemik tozu ameliyatı ise çene kemiğinin çok ince olduğu durumlarda yapılmaktadır. Uzun süre dişsiz kalınması durumunda çene kemiğinde erime olan hastalarda diş implant uygulamaları ile birlikte kemik tozu uygulamaları da yapılması gerekmektedir. Bu operasyon ise yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir.
Kemik yetersizliğinin ne kadar olduğu, greftleme yapılan alana uygulanacak implant tedavisinin şekli gibi faktörler süreyi belirler. Ortalama 3-4 ay sonra kemik tozu eklenen bölgeye implant yerleştirilebilir.
Örnek olarak üst çene bölgesinde, arka taraflarda aşırı derecede erimiş, incelmiş, implant yapamayacağımız, kemik tozu operasyonu ile bile implant yapamayacağımız durumlarda biz zigomatik implant kullanarak rahatlıkla implant yapabilmekteyiz.
İlgili 26 soru bulundu
Kemik tozu uygulandıktan sonra ise kemikle kaynaşması ve yeni kemik oluşumu 3-4 ay içerisinde olmaktadır.
Diş etine kemik tozu uygulaması sonrasında bazı ayrıntılara dikkat ederek, kemikleşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Operasyon sonrası kemik tozu uygulamaları yapılan alanla sert yiyecekler çiğnemekten kaçınmalısınız. Aynı zamanda diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve arayüz fırçası ile ağız hijyeninizi korumalısınız.
Tedavi olacak alt veya üst çenede, implantın takılabilmesi için çene açılır. Daha sonra kemiğin güçsüzlük oranına göre kemik tozu eklenir. Kemik tozu eklendikten sonra, implant yerleştirilir ve dikim yapılır. Hasta kemik tozu tutana kadar belirli bir süre bekler ve doktor kontrollerine gider.
Kemik tozu, implant çevresindeki boşlukları doldurarak daha sıkı bir uyum sağlar ve implantın çevresinde yeni kemik dokusu oluşumunu teşvik eder. Bu, implantın çene kemiğiyle daha iyi bir şekilde entegre olmasını sağlayarak başarılı bir implant tedavisi için önemlidir.
Diş çekimi sonrası diş işlevini kaybedecektir doğal olarak alveol kemiğini erimeye sürükleyecektir. Bu neden ile diş hekimleri diş çekim işleminden sonra kemik tozu kullanarak alveol kemiğinin kalınlık düzeyini artırabilir implant ya da protez tedavi gelecek süreçte uygulanacak ise kemik sağlığı garanti altına alınır.
Kemik içi implant tedavisi alacak olanların ücretlerini karşılamayan SGK; aynı zamanda altın, platin, paladyum, irrudyum gibi kıymetli madenlerin ücretlerini de tedavi kapsamında ödememektedir.
İmplant takılan alanda, implantın kemiğe kaynaması yaklaşık olarak 8-12 hafta sürecektir.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
İkinci seansta implant uygulaması gerçekleştirilir. Bir sonraki seans, yani 3. seansta kontrol yapılır.
İmplant operasyonundan sonraki 1 – 7 gün içerisinde hazırlanan ve implantlara vidalanarak kullanılan sabit protezlerdir.
Porselende kullanılan kemik tozu ne anlama geliyor? Satın almış olduğunuz üründe ürünü daha sağlam hale getirmek amacıyla 'Doğal Kemik Tozu' kullanılmıştır. Ürünlerimiz Kesinlikle domuz kemiği veya kimyasal madde içermemektedir.
Kemik kaybına ve istenilen yeni kemik miktarına göre 3-6 aylık bir iyileşme süreci öngörülebilir.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Bir hastaya implant yapılabilmesi için yeterli kemik kalınlığına ihtiyaç duyulur. Piyasada bulunan implantların en kısası 6-8 mm yüksekliğinde 3,5-4 mm çapındadır. Dolayısıyla bu kalınlıkta bir implantı çene kemiğine yerleştirmek için bundan daha kalın bir kemik yapısına ihtiyaç duyulmaktadır.
Azalmış kemik yoğunluğu implant uygulaması için bazı zorlukları doğurur. İmplantın yerleştirilmesi sırasında primer stabilitenin azalmış olması hali osteoporozda sıkça görülür. Kemik kalitesi azalmış bir bölgeye implantın tutunması normal kemikteki tutunmaya göre daha az olur. Bu da implant kaybı ihtimalini artırır.
Özellikle İslam dininde, Müslümanlar için helal ve haram kavramları önemlidir. Bazı alimler, bazı hayvanlardan elde edilen kemik tozunun helal olmadığına dair görüşler bildirirler ve bu sebeple porselende kemik tozu içermeyen ürünlerin kullanımını tavsiye ederler.
3)Şişlik ve Ağrı
İmplant operasyonu sonrası şişlik ve ağrı meydana gelmesi normaldir. Operasyondan sonra genellikle 2-3 günden sonra bu bulguların azalması beklenir. Soğuk buz kompres uygulamaları bu belirtilerin en az seviyede görülmesi için yardımcı olacaktır.
Dişlerin veya diş implantlarının varlığı ve ısırma sırasında kemiğe kuvvet uygulanması çene kemiğini güçlendirir ve bir arada tutar. Dişlerin çekilmesi halinde ise, dişleri tutmak için kemiğe gerek yoktur. Bu nedenle, kemik, erime ve yıkım sürecine girer.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri