Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yıllık hastalık izni kaç gün?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yıllık hastalık izni kaç gün?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Hastalık raporu yıllık izinden düşer mi?

Yıllık İzin Ve Sağlık İzni/İstirahat Raporları Kesişmesi Halinde Ne Olur? İş Kanununda bu sorunun yanıtı açık olup; “İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

Hastalık raporu ücretli izin mi?

İşçiler hastalıkdurumunda ücretli hastalık izni hakkına sahiptir. Hastalığınıdoktor raporu ile belgelenmiş işçiler, hekim tarafından tavsiye edilen dinlenme süreci için izin hakkına sahiptirler. İşverenler hastalık izninden faydalanan işçilere ücret ödemek zorunda değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maascetveli.org

21 gün yıllık izin ne zaman hak edilir?

a) 1 yıldan 5 yıla kadar (beş yıl dâhil) olanlara 14 günden, b) 5 yıldan fazla 15yıldan az olanlara 20 günden, c) 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olamaz. Yer altı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin süreleri dörder gün arttırılarak uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Kullanılmayan yıllık izinler ne olur?

Yıllık Ücretli İzin Kullanılmazsa Ne Olur? Yıllık ücretli izinlerin kullanılmadığı durumlarda iş sözleşmesinin feshi ile söz konusu izin süresi ücrete dönüştürülebilir. Çalışanın feshinin gerçekleşmediği, çalışma sürecine devam ettiği ancak yıllık iznini kullanmadığı durumlarda ise bu ücrete dönüştürme gerçekleşmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

İşçinin kaç gün mazeret izni vardır?

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Pazar günleri yıllık izne dahil midir?

yani yıllık izne eklenir mi gün olarak. pazar günü tatil normalde? Pazar günü yıllık izin günü olarak hesaplamaya katılmamaktadır. Madde 53 – İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Hastaneye gitmek yıllık izinden düşer mi?

Fakat yukarıda da belirttiğimiz üzere işçinin rapor almayarak yalnızca vizite izni ile hastaneye gitmesi ve tüm gün işe gelmemesi durumunda, yahut işçinin süreğen bir zaman diliminde (3 gün 4 gün) art arda sevk izni alması durumunda, işçi rapor almadığından bu süre ücretsiz izin sayılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahpas.com

İşçi bir yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Hastalık izninde maaş kesilir mi?

Memur, kaza ya da hastalık sonucunda bir rapor aldığında maaşından bir kesinti yapılmaz. Ancak raporun uzaması durumunda ya da raporun yalan bilgiler içerdiği beyan edildiğinde denetim başlatılabilir. Böyle bir durumda memurun maaşında kesinti söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Devlet memuru 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Ayrı ayrı hekimlerden olmak şartıyla, toplam 40 güne kadar tek hekim raporu alınabilir. Ancak her bir raporun süresi 10 günü geçemez. Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Heyet raporu en fazla kaç gün olur?

Heyet raporu ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Bunun yanı sıra tam teşekküllü sağlık raporunun süresi 7 iş günü olarak belirlenir. Heyet raporunun geçerlilik süresi neredeyse 90 gün olarak belirlenmiştir. Heyet raporu almak için tüm şartların da sağlanması da gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

3 hekim raporu en fazla kaç gün?

Ancak 20 günden fazla olan raporların sağlık kurlunca verilmesi önem taşır. Bir takvim yılı içerisinde tek bir doktor tarafından ayaktan tedavilerde verilen raporlar 40 günden daha fazla olamaz. Bu süreyi geçen raporların yine sağlık kurumlarınca düzenlenmesi önem taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

40 gün rapor hakkı biterse ne olur?

Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Hasta olunca nasıl izin alınır?

Hastalık izni kullanmak isteyen bir işçi, hastalandığına ve istirahat etmesi gerektiğine dair doktor raporu almak zorundadır. Böylece hastalığını belgeleyebilir ve belgeyi işverene teslim ederek bu hakkı kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayik.com

Rapor alan işçi il dışına çıkabilir mi?

Kısaca, ülkemizde seyahat özgürlüğü kapsamında yukarıda açıklanan hususlar çerçevesinde işçinin farklı bir ilden (hafta tatili ya da yıllık izni dönüşünde çalıştığı yere (il'e) hiç gelmeden dahi olsa) sağlık raporu alabileceği, bu raporun sahteliği veya fenne aykırı olduğu ispatlanmadığı müddetçe geçerli olduğu ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Rapor alan işçi tazminatsız çıkarılır mı?

İş kazası raporu alan ve işe gidemeyen işçi işveren tarafından işten çıkarılamamaktadır. İş Kanunu'nu gereğince bu işlemi gerçekleştiremez. Ancak böyle bir durum gerçekleşir ve işveren işçiyi çıkarması durumunda işçi ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemeye zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Bir ayda kaç defa rapor alınabilir?

Kişinin çalıştığı iş yerinde bulunan iş yerleri hekimi, ayda en fazla 2 gün istirahat rapor verme hakkına sahiptir. Aynı zamanda aile hekimleri de kişinin rahatsızlığına göre rapor verebilir. Ancak aile hekimleri de ayda en fazla 10 gün rapor verme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Yıllık izne çıkmak isteyen işçi ne yapmalı?

Yıllık ücretli izne çıkmak isteyen işçi; kullanmak istediği tarihten en az bir ay önce izin talebini işverene bildirmek; işveren de talebi derhal kurula ya da onun görevini yerine getiren ekibe iletmek zorundadır. Bunun üzerine kurul izin çizelgesinde bu talebe yer verir ancak işçinin talebi kurulu bağlamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sullu.av.tr

Özel sektörde yıllık izin silinir mi?

4857 Sayılı İş Kanununda kullanılmayan yıllık izinlerin sonunun ne olacağı yönünde 657 Sayılı Yasada olduğu gibi bir düzenleme bulunmamaktadır. Aksine yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemeyeceği yasada açık olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: madenis.org.tr

Hastayken işe gitmek zorunlu mu?

Öncelikle, hastalanan işçi devamsızlığının nedenini hastaneden aldığı sağlık raporu ile kanıtlamak zorunda. Çalışan hastalandığını ortaya koyan raporu işverenine veremezse, yaptığı devamsızlık mazeretsiz kabul edilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Özel sektörde yıllık izin ne kadar?

Nitekim İş Kanununa göre işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, Hizmet yılı 1 yıldan 5 yıla kadar hizmet süresi olanlara 14 günden; 5 yıldan fazla 15 yıldan az hizmet süresi olanlara 24 günden, 15 yıl ve daha fazla hizmet süresi olanlara 26 günden az olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Yıllık izin 6 ay sonra hak edilir mi?

1 yıldan az süre çalışanların yıllık izin hakkı yoktur. İşçiler, aynı işverene ait işyerlerinde deneme süreleri de dâhil olmak üzere 1 tam yılı doldurmak suretiyle yıllık ücretli izne hak kazanırlar. Dolayısıyla 1 yıldan az süreli olarak (1 ay, 6 ay, 10 ay… ) çalışanlar için yıllık ücretli izin hakkı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Yıllık izin 14 gün mü 16 gün mü?

İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir. İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi cumartesi günleri dahil 14 iş gününden az olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yarantr.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT