Klasik Yoga derslerimiz yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Başlangıç olarak haftada bir kez eğitmen ile yapılması önerilir, kendi çalışmalarınızı haftanın 6 günü 1 defa 3- 30 dk arasında ne kadar vaktiniz varsa, yapmak yararlıdır. Günde 2 defa yapmanın sağlıklı olduğu söylenmektedir.
Yoganın sağlık üzerindeki etkilerini tam anlamıyla hissetmeniz için düzenli olarak dersleri takip etmeniz ve disiplinli olmanız önemli. En az 3 ay, haftada 3-4 kez yoga derslerini düzenli olarak takip ettiğinizde hem ruhsal hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendinizi daha farklı hissetmeye başlarsınız.
Genel olarak sabah veya akşam erken saatlerde yoga pratiği önerilir.Yoga yapmak için en iyi zaman, kahvaltıdan önce sabah ilk iş olarak başlamaktır.
Her ne kadar haftada 2 ila 5 defa yoga yapılması ideal olsa da eğer yoga pratiğinde tecrübeniz varsa, her gün çok yoğun olmayacak şekilde yoga yapmamanız için bir neden yok. Hatta tam tersi, düzenli yoga pratiğinin hem fiziksel hem de zihinsel olarak bir çok yararı olduğu biliniyor.
Yoga kalori yakmanızı sağlar ve bunu yaparken de kaslarınızı şekillendirir. Yoga disiplininin sunduğu beyin, beden ve ruh üçlemesi, stres derecenizi düzenlemenizi sağlar. Bu da yemek konusunda size gerçekten yardımcı olacaktır. Daha bilinçli ve daha kendinizden emin bir beslenme sistemine yoga sayesinde geçebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Her Gün Yoga Yaparsak Ne Olur? Her gün yoga yapmak, beden ve zihin sağlığı üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Düzenli yoga pratiği kaslarının esnekliğini ve gücünü artırır, duruşunu düzeltir, denge ve koordinasyonunu geliştirir. Ayrıca stresi azaltır, uyku kalitesini artırır ve zihninizi sakinleştirir.
Yani özetle Yoga bir spor değildir. Çünkü Yoga'da sporu tanımlayan rekabet unsuru yoktur. Hatta Yoga'nın fiziksel pratik içeren tek kolu Hatha Yoga'dır. Hatha Yoga dışındaki yoga dallarında, karma yoga, mantra yoga, raja yoga vb. asana vurgusu yok bile denilebilir.
Bir saatlik yoga çalışması 244 kalori yakar. Bu, hızlı bir yürüyüşle yakacağınız kalori miktarına denktir; ama yürürken kalp ve akciğerlerinizi kullanırsınız ve önemli ölçüde yağ yakarsınız. Yoga pek iyi bir kardiyovasküler egzersiz; ya da yağ yakmada etkili bir aktivite değildir.
Esneklik, kas güçlendirmesi, kilo kontrolü ve cilt sağlığı üzerindeki etkileri ile vücudu güzelleştiren önemli bir etkinliktir. Düzenli bir yoga pratiği ile fiziksel ve zihinsel olarak daha dengeli, daha sağlıklı ve daha güzel bir bedene sahip olmak mümkündür.
Yoga, vücudunuzu uzun süre koruyan, kaslarınızı çalıştıran, sizi esnek tutarak, genç kalmanıza yardımcı olan çeşitli duruşlara sahiptir. Vücudunuz yaşlandıkça, günlük ağrılar,eklem ve sırt problemleri ve krampları vücudunuza yerleşebilir. Yoga bu ağrıların bir kısmını hafifletebilir.
Hiç esnek olmayan biri yoga yapabilir mi? Evet, yapabilir. Düzenli bir şekilde yoga yaparak esneklik kazanabilirsiniz.
Yogadan sonra duş almak için en az bir saat bekleyin. Enerjinizi bedeniniz, kaslarınız, hücreleriniz emsin… Bekleyin!
Düzenli bir yoga kursu programı ile 2 – 3 ayda tek başınıza yoga yapabilir hale geleceksiniz. Temel hareketleri ve duruşları ilk 1 ayda öğrenirken eğitmenlerinizle birlikte kendinizi geliştirdikçe ileri seviyeye çıkarsınız.
Yoga aniden kilo kaybına neden olmaz. Çoğunlukla vücut esnekliği oluşturmaya, konsantrasyonu artırmaya ve kas tonunuzu oluşturmaya odaklanır. Vücudunuz bu asanalara alıştıktan sonra, vücut fazla kilolardan kurtulmaya başlar. Süreç uzun olabilse de son derece sağlıklıdır.
Kilo verdiren yoga hareketleri arasında daha fazla yağ yakılan ve kimi kaynaklarda zayıflama yogası olarak geçen vinyasa yoga ve güç yogası akış hareketleri en etkilileri olarak biliniyor. Bu iki yoga akışı hem kardiyo hem de kuvvet antrenmanının mükemmel bir karışımını sağlayan hızlı tempolu akıştır.
'Yoga zayıflamaya yardımcı olur'
Her gün düzenli olarak 1.5 saat terleyerek yoga yaparsanız, kilo verebilirsiniz. Hemen hemen her spor kilo vermeye yardımcı olur ama yoga yalnızca spor değildir. Aynı zamanda metidasyondur. Yoga yaparken yalnızca vücudunuz değil, kalbiniz ve beyniniz de değişiyor.
Yoga uygulayan veya yoga felsefesini takip eden kişiye yogi ya da yogini adı verilir. Yogini ifadesi "yogi"isminin dişil kullanımıdır.
Yoga beslenmesi vejetaryen ağırlıklıdır
Bu yüzden ıspanak, semizotu gibi yeşil yapraklı besinler, bol vitamin içeren meyveler, yüksek lifli, Omega 3 ve folik asit açısından zengin besinler tercih edilebilir. Karşıt olarak da acı biber, soğan, sarımsak gibi uyarıcı ya da gaz yapan besinlerden de uzak durmak gerekir.
Bir diğer ifade ile yoga egzersiz yolu ile vücudunuzu meditasyona hazır hale getirir. Bu itibarla Yoga yapmak kas yapar mı? Sorusunun cevabı hem yoga tutkunu hem de kas yapmayı sevenler için önemlidir. Yoga, herhangi bir spor salonunda uyguladığınız spor uygulamasının yaptığı gibi kas oluşturur.
Tabi ki spor yapan insanlarda kalori yakımı daha fazla iken yapmayan kişilerde bu daha da çok değişmektedir. Günlük yaşamında hiç egzersiz yapmayan ya da çok fazla hareket etmeyen bir insanın günlük yakacağı kalori miktarı 2000 ila 2500 arasında değişmektedir.
Yoga Hareketlerinin Faydaları
Yoga hareketleri vücudu daha esnek hale getirir ve stresten arınmanıza yardımcı olur. İnsanlar yogaya daha zinde, daha enerjik, daha mutlu ve huzurlu hissetmek için başlarlar. Bazı yoga stilleri yoğun ve şiddetliyken bazıları rahatlatıcı ve düşünsel anlamda iyileştiricidir.
Aslında herkes yoga yapabilir. Her yaş grubundan insan bu derslere katılabilir. Ama bedeninizin farkında olmanız ve size uygun sınıfları seçmeniz koşuluyla. Kronik rahatsızlıkları olanlar, kalp hastalığı, yüksek tansiyon riski taşıyanlar hekimlerine danışmalılar derse gelmeden önce.
Yoga yapan kişiler sakinleşir ve daha mutlu olurlar. Bunların yanında yoga kilo vermeye ve sıkılaşmaya da destek olmaktadır. Özellikle düzenli yoga yapan kişilerin omurgaları güçlenirken bedenlerindeki kaslar da sıkılaşır. Kişi daha ince görünür ve daha hızlı kilo vermeye başlar.
Yaz mevsiminin kapıda olduğu şu günlerde yoga hareketleriyle düz ve sıkı karın kaslarına sahip olmanız mümkün. Birçok egzersiz deneyip, bir türlü istediğiniz sıkılığı elde edemiyorsanız bu kez yogayı deneyin. Yoga karın kaslarını çalıştırırken aynı zamanda duruşunuzu düzeltir ve vücudunuza esneklik kazandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri