okuma yazma öğrenmek isteyen bireylerin en kısa sürede temel okuryazarlık düzeyine ulaşmaları amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda bireylerin bu amaca kısa sürede ulaşabilmeleri için Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitim Programı hazırlanmıştır.
Kurumumuzda 120 Saatlik yoğunlaştırılmış temel okuma yazma kursu düzenlenmektedir. Bu programa hiç okuma yazma bilmeyenler başvurabilmektedir. Kurs yaklaşık 2 ay sürmektedir.
Kademe Okuma-Yazma kursu nedir? Hiç okula gitmemiş veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. Toplam 120 saatlik bir eğitimdir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar 1.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır.
Kademe Okuma-Yazma kursu nedir? Hiç okula gitmemiş veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. Toplam 120 saatlik bir eğitimdir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar 1.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır.
Okuma yazma bilen (Okur Yazarlık Belgesi olan), İlkokulu 3 veya 4. sınıfta terk eden, ilkokul diploması olmayan, zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmış yetişkinler katılabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Bu araştırmalara göre okuma yazma öğretimi için en uygun 5 yaş 5 aylık ile 6 yaş 6 ay arası olmaktadır. Roger Delogne, “Gerekli önlemler alınarak okuma yazmaya erken yaşlarda başlanmalı ve 5 yaşından itibaren öğretilmeli”demektedir.
- Bu kursu, etiSEM-59-10 kodlu Okuma - Yazma I. Kademe Okuma Yazma kursundan başarılı olanlar alabilir. - Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 144 ders saati olarak planlanmıştır.
Halk Eğitimi Merkezlerine şahsen başvurarak, başvuru için Nüfus cüzdanı yeterlidir. E-Devlet uygulaması yoluyla (Geleceğe yönelik başvuru yapamazsınız.) KURS VE ETKİNLİKLERE NE ZAMAN KAYIT YAPILIR ? Yılın on iki ayında Halk Eğitimi Merkezleri'ne kayıt için başvuru yapılabilir.
Yalnız mecburi durumlarda kurumumuza bir dilekçe bırakabilir ve almasını istediğiniz kişiyi önceden bize bildirebilirsiniz. Kayıt işlemimi internet üzerinden yapabilir miyim? Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.
Usta öğretici kime denir, sorusu iki farklı şekilde cevaplanabilir. Halk eğitim merkezlerinde, kurslarda, liselerde, mesleki okullarda ya da şirketlerde faaliyet gösteren eğitim görevlileri ile ustalık yeterliğini kazanan, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişiler usta öğreticilerdir.
2- Etkinliklerden yararlanmak için yaş sınırı yoktur. 3- Belirli yaş ve eğitim seviyesi programın özelliğine göre gerektiğinde aranır. Bu durum Halk Eğitimi Merkezlerince Kurs duyurularında belirtilir.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
15.03.2023 Çarşamba günü YETİŞKİNLER I. KADEME OKUMA-YAZMA SEVİYE TESPİT SINAVI ile başlayan ve 18.03.2023 Cumartesi günü YETİŞKİNLER II. KADEME OKUMA-YAZMA SEVİYE TESPİT SINAVI ile sona eren okuma yazma alanındaki sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.
Çocuğunuza karşı sabırlı, hoşgörülü ve anlayışlı olun. Zorlandığı durumlarda öfkeli davranmayın. Sizin için de çok zorlu bir süreç ama hedefiniz çocuğunuzun daha iyi olması, bunu unutmayın. Davranışlarınızın tutarlı olmasına özen gösterin.
📅 En erken 2, en geç 6 ay içinde okumaya geçilmelidir. 🧒 Her çocuk özeldir.
Çocukların bilgi ve beceri kazanımları yaşlarına göre MEB müfredatlarında oluşturulmuştur. Bazı anaokulları ya da bazı okulların anasınıfları “başarılı” olmak adına çocuklara anasınıfında okuma-yazma öğretmektedirler. Bir çocuk 72 aylık öncesi eğer hazırsa okuma-yazma öğrenebilir.
Ancak, tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25'e kadar çıkarılabilir. MADDE 9– (1) Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Kurslarda ne kadar devamsızlık hakkı vardır? Kurs süresinin %20'si kadar devamsızlık süresi vardır. (Örneğin 100 saatlik kurs için en fazla 20 saat devamsızlık yapılabilir.) Bu süreyi aşarsanız başarısız sayılırsınız ve belge alamazsınız.
Kurslarınız Ücretli mi? Kurslarımız Ücretsizdir. Sadece malzeme kullanımı gerektiren kurslarda (Aşçılık, Robotik, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri vb...) kurslarda kullanılacak temrinlik materyallerin temini için kursiyerlerden cüzi bir katılım payı istenmektedir.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait tüm sertifikalar e-Devlet kapısı üzerinden erişime açıldı.
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
Halk Eğitim Merkezi Kursları ÜCRETSİZDİR!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri