6- Yoğurt: Kalsiyum deposu yağsız yoğurt baş ağrısına birebirdir.
Bu nedenle bol bol su için.Sodalı Ayran Baş ağrısına karşı basit, tehlikesiz ve lezzetli bir önerimiz daha var. Bardağın 2/3'sine ayran, kalan kısmına da maden suyu ilave edin ve karıştırın. İçtikten sonra baş ağrınızın geçtiğini göreceksiniz.
Muzla beraber bir bardak da süt dedik, çünkü süt de baş ağrısıyla mücadelede sizin tarafınızda. Çünkü vücudumuza bol bol B2 vitamini sağlıyor süt. B2 vitamini de vücutta oluşan yaralardan tutun da stres, uykusuzluk ve baş ağrısına kadar pek çok soruna ilaç gibi geliyor.
Bunun için bir Türk kahvesi ya da kafeinli çay içebilirsiniz. Bu şekilde migren ataklarını da dindireceksiniz. Kafein zonklayıcı baş ağrısı için çok etkili bir doğal yöntemdir. Sıcak ya da soğuk kompres de zonklayıcı baş ağrısı için çok etkili bir tedavi yöntemidir.
İlgili 21 soru bulundu
Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisi şerifinde baş ağrısı için şunları aktarmaktadır: 'Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresi'nin sonunu – Lev enzelnâ'dan itibaren oku.
Limon Suyu: Limon suyu ile birlikte baş ağrınızı dindirmek mümkün. Limon suyu günde iki defa tüketilerek içilir. Dehidrasyondan kaynaklanan baş ağrısını hafifletir. Limon suyu ayrıca pH seviyesini de dengelemektedir.
Baş ağrısının baş sebeplerinden biri de mineral eksikliği, bu nedenle mineral dengenizi korumak için günde en az bir şişe maden suyu içmelisiniz.
Su tüketimi: Bol miktarda suyun tüketimi ağrıyı hafifletmeye ve geçirmeye yardımcı olur. Susuz kalmış bir vücut baş ağrısına neden olabilir. Bu yüzden ağrı yaşandığında ağrı kesici ilaçlardan önce su tüketilmelidir. Unutulmamalıdır ki günlük içilecek ortalama iki litre suyun beden sağlığını koruyucu etkisi vardır.
Genel olarak bakıldığında göze vuran baş ağrısının en fazla görülen nedeni küme tipi baş ağrısı olmaktadır. Küme tipi baş ağrısı dayanılmaz olan, şiddetli ağrı, sık olarak bir gözün etrafından başlayan bir şekilde yayılım göstermektedir. Ağrı bazı zamanlarda yüz, boyun, omu, baş ve diğer alanlara da yayılabilmektedir.
Baş ağrısı için hastanelerin Nöroloji kliniklerine başvurmak gerekir. Yapılan detaylı testlerin sonucunda baş ağrısının nedeni belirlnir ve tedaviye başlanır. Nöroloji uzmanı gerekli hallerde sizi farklı doktorlara yönlendirebilir.
Kafein kahve, çay, kakao bitkilerinde bulunan ve sinir sistemini uyarıcı özelliği olan doğal bir maddedir. Kafein ayrıca, adenozin denilen reseptörlerin faaliyetini engeller ve beyin damarlarını daraltır. Bu özellik de baş ağrısının azalmasına yardımcı olur.
Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler arasında nane ve zencefil öne çıkar. Migrene ne iyi gelir sorusunun yanıtı da aynıdır.
Genellikle hafif ağrılarla başlayan ve bir süre sonra şiddetlenen bu ağrılar çoğunlukla başın bir tarafında veya gözün arka kısmında hissedilir. Bu ağrılar çoğu zaman sinüzit veya migren başlangıcı ağrılarıdır. Aşırı kafein alınması gibi durumlarda da beyin zonklaması yaşanılabilir.
Yüz bölgende kaşların arasında kalan burun köprüsüne uygulaman gereken bu masaj tekniği ile rahatlaman mümkün olacak. Burnun ile kaşlarının birleştiği iki noktaya işaret parmaklarında hafif şekilde baskı uygulamalısın. 10 saniye kadar basınç uyguladıktan sonra serbest bırakıp derin nefes alarak rahatlayabilirsin.
Yüksek miktarda C vitamini içeren limon suyunun sağlığa faydaları çok konuşulmaktadır. Bunlardan biri de migreni ortadan kaldırmasıdır. Ne zaman başınız ağrıyorsa, limon suyunu bir bardak suyla karıştırın, 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve için. Bu içecek oluşacak iltihabı ortadan kaldıracaktır.
İçine de birkaç damla limon sıktınız mı, bu küçük kahve, baş ağrısına karşı iyi bir mucize ilaç gibidir. Kafein sayesinde kan dolaşımı hızlanır, ağrıların iletilmesi yavaşlar.
1 su bardağı ılık suya 2 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin. İyice karıştırın. Baş ağrısından hızlı şekilde kurtulmak için yavaşça elma sirkesi suyunu için. Bu içeceği günlük olarak tüketmek, vücudunuzdaki sıvıları dengeler ve böylece vücudunuzun susuz kalmasına engel olur.
Geçmeyen baş ağrılarının büyük bir bölümü beyinde bir sorun teşkil etmemektedir. Hipertansiyon ve metabolik bazı durumlarda ise baş ağrısı olabilmektedir. Kalp, mide, KOAH, astım gibi kullanılan bazı ilaçlarda baş ağrısı yapabilmektedir. Bu konuda Dahiliye muayenesi çözüm üreterek, gerekli tedaviler düzenlenmektedir.
Patates, C vitamini ve potasyum açısından zengindir. Ayrıca baş ağrısına karşı etkilidir.
Özellikle baş ve boyun kısımlarında bulunan kaslar başta olmak üzere kulak, periost yani kulak zarı, burun, boğaz, toplardamar ya da atardamarların birinin veya birden fazlasının baskıya maruz kalması, kasılması veya gevşemesi ya da yer değiştirmesi gibi etkenler baş ağrısına neden olur.
Nazar vuran kişiye "bed gpzli, nazarci" denir. Nazar işareti olarak uyku gelmeden esneme, baş ağrısı, göz ya$arması ve aniden görülen asabiyet kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri