Çorba kesilirse ayrı bir kapta tekrar un ve yoğurt karışımı yapın. Az miktarda yaptığınız bu karışımı ılıştırarak çorbaya ekleyin. Yavaş yavaş kısık ateşte karıştırın. Böylece çorbanın düzeldiğini göreceksiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yoğurt çorbası neden kesilir? Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.
Yoğurtlu terbiye soğuk, çorba aşırı sıcaksa çorbanın kesilmesi kadar normal hiçbir şey olamaz. Isı farklılıkları da kesilmeler yaşamanınızın başlıca nedenlerinden biri. Bir de terbiyenin tamamını birden çorbaya ilave etmek var ki o yapılan en büyük hatalardan.
İlgili 21 soru bulundu
Bu çorbada en önemli nokta çorbaya tuzun eklenme zamanı. Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. – Kaynadığında kıvam koyu olursa, sıcak su ilave edebiliriz kesinlikle soğuk su ilave etmeyelim.
Yoğurt çorbası nasıl Katılaştırılır? Çorbanın yoğurdun kesilmemesi için kaynayana kadar sürekli karıştırmalısınız. Çorbaya tuzunu kaynadıktan sonra eklemeniz çorbanın kesilmesini önleyecektir. Çorbanın kıvamı çok yoğun olduysa kaynamış su ilave edebilirsiniz.
Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.
Üzerine 1 su bardağı yoğurt ve 3 yemek kaşığı dolusu un ekleyin. Tenceredeki malzemeleri çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir.
Püf noktaları Yumurta, yoğurtlu çorbalara bağlayıcı özelliği için eklenir. Çoğu zaman yoğurdun kesilmemesini sağlar. Yayla çorbasını yumurtasız yapacaksanız yoğurt ve un karışımı tencereye ekledikten sonra çorbanın kesilmemesi için sürekli karıştırmalısınız.
Yumurta tat ve kokusu olmaması için beyazı kullanılmaz. Un ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice karıştırılır. Bir miktar pirinçlerin suyundan alınır ve bu yoğurtlu karışıma katılır.
Süt kullanıldığındaysa da çorbaya eklenen sıvı miktarı artıyor doğal olarak. Bu nedenle normalde çorbaya eklenmesi gereken su miktarını ekleyeceğim süt miktarı kadar azaltıyorum. Örneğin 1 su bardağı süt ekleyeceğim çorbaya normalde 5 su bardağı su koymam gerekiyorsa bunu 4 su bardağına indiriyorum.
Karıştırma kabınıza yumurtanın sarısını ve limonun suyunu alın, güzelce çırpın. Bu karışımı çorbanız kaynarken yavaş yavaş ilave edin. Bu terbiye daha çok taneli çorbaların içerisinde kullanılır. Bu terbiye çorbanıza hem kıvam hem de ekşi bir aroma vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Terbiyesi için; çukur bir kaba 1 buçuk su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un ekleyin. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ardından çorbanın kaynayan suyundan 1-2 kepçe alıp, terbiyenin üzerine ekleyin.
çorbaya dair can sıkan yumurta beyazı detayı. böyle pütür pütür yüzen ak yuvarlaklar. bir süre çorba içmemeye sebep olacak durumdur. terbiye için yumurta sarısı kullanmanın yeterli olduğunu, beyazının çorbanın kıvamına / bağlamasına herhangi bir katkısı olmadığını bilmemekten kaynaklanan bir problemdir.
Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.
Çorbanın kesilmesi nasıl olur? yoğurtlu veya yumurtalı çorba terbiyesi çorba piştikten sonra yapılır ve tahmini bir 5 dk. içinde altı kapatılır. eğer yapılan terbiye kaynayan çorbanın suyu azar azar ilave edilerek ayrı bir kapta yavaş yavaş ısıtılmaz da bir anda kaynar çorbaya dökülürse çorba kesilir.
Yayla çorbanızı içine hiç yumurta koymadan, uzun uzadıya terbiye hazırlamadan yapabilir, afiyetle yiyebilirsiniz. Nice kesilmeyen, kıvamı hayranlık uyandıran çorbalarınıza.
Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.
Çorban soğukken bi kapta çırptıgın yogurdu azar azar ilave et çorbana tekrar kaynat bi sorun olmaz.
Çorbaya un yerine nişasta konur mu? Çorbanıza kıvam katacak bir diğer malzeme de nişastadır. Nişastayı suyla iyice incelttikten sonra karışımı çorbanıza yavaş yavaş eklemeniz ve bu sırada devamlı karıştırmanız gerekir. Çorbaya ekleyeceğiniz nişasta miktarını kendi hedeflediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz.
PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN
Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.
Kesilmemesi için sürekli karıştırmak ve azar azar eklemek önemli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri