Süt, yoğurt gibi proteini yüksek, aynı zamanda dengeli karbonhidrat içeren besinler, uzun süre tok tutar" dedi.
Kırmızı et: Balık gibi kırmızı et de yüksek protein içeriği sayesinde toklukta etkilidir. Protein yönünden zengin besinler arasında, balık etinden sonra en çok tok tutan besindir. Yoğurt: Yoğurt; süt proteinleri, kalsiyum içeriği ve probiyotik özelliği sayesinde hem sağlıklı hem de uzun süre tok tutan bir besindir.
Yoğurt; yendikten sonra kalsiyumun emilimini artırır, kaliteli hayvansal protein içermesi sayesinde bağırsaklarda doygunluk hormonunun uyarılmasını da sağlar.
Her öğünde 1 kase yoğurt tüketmek, uzun süre tokluk sağlayacağı için kilo vermeye yardım eder. Ayrıca yoğurt tüketerek kilo kaybı yaşamak isteyenler, yoğurdun yanındaki diğer besinleri de sağlıklı şekilde seçmelidir.
Bu konuyla alakalı yapılan bir çok bilimsel çalışma yoğurdun soğuk algınlıklarını önlediğini ortaya koymuştur. Özelikle geceleri düzenli olarak tüketilen bir miktar yoğurt hücrelerin mikroplarla savaşmasını kolaylaştırır. Ayrıca yoğurdun kan hücrelerini güçlendirme özelliği de bulunmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Genel anlamda sindirim sistemi için faydalı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun sindirimi kolay olduğu için özellikle diyet yapanların akşam saatlerinde tüketmesi önerilir.
Yoğurt, yarım limon suyu, zerdeçalı bir kapta karıştırın. Gece uyumadan önce bu karışımı tüketin ve daha sonrasında hiçbir şey yemeyin. Hareketsiz bir insanın kilo vermesi çok zordur, bu nedenle daha fazla hareket etmeniz gerekir. Günde en az 1,5 litre su için.
Vücudunuzun sindiriminde ve boşaltımında etkin rol oynayan su tüketimi, kilo vermeniz sırasında size büyük destek sağlar. Ancak uzmanlar tarafından, sadece su tüketerek kilo verme işleminin mümkün olmadığı belirtilir.
Yoğurt, vücuttaki zararlı toksinleri atmak için kullanılmaktadır. Ayrıca zehirlendiğini düşünen kişiler yoğurt yemektedirler. Bunun amacı ise vücuttaki zararlı toksinleri atmak içindir. Bundan dolayı yatmadan önce yenilen yoğurdun zayıflamaya yardımcı olduğu görülmektedir.
Yoğurt. Meyveler, peynir, yumurta, balık, sıcak içecekler, et, süt, patlıcangiller yoğurt ile birlikte tüketilmemelidir.
Yoğurt çoğu yemeğin yanında alternatif bir tamamlayıcı olarak tercih edilmektedir. Özellikle karnıyarık, kızartma gibi patlıcanlı yemeklerle veya makarna, pilav gibi bol karbonhidratlı yiyecekler ile yenilmektedir. Yoğurdun gece yatmadan önce tek başına yenmesi önerilir.
Kemik Erimesine Karşı Yoğurt
Bu anlamda osteoporozun önlenmesinde önemi ortaya çıkar. Yoğurttaki kalsiyum ve D vitamini kombinasyonu sayesinde, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca D vitamini kalsiyumun depolanmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede önemli görevi vardır.
Tam Buğday Ekmeği
Özellikle tam tahıllı ekmekler içerdikleri yoğun lif ve kepek nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Aynı zamanda B grubu vitaminlerce de zengin olan sofraların olmazsa olmazı ekmeği sofranızdan eksik etmeyin.
Bitkisel protein kaynakları nohut, fasulye, mercimek, börülce gibi kurubaklagiller tokluk sağlamada güçlü birer diyet silahlarıdır. Posa ve proteinden zengin kaynaklardır. Aynı zamanda dirençli nişasta içerikleri sayesinde diğer karbonhidratlara kıyasla şekerin daha yavaş dolaşıma katılmasına yardımcı olurlar.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Sağlıklı bir yetişkinin kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su içmesi gerekir. En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
AÇ KARNINA SU İÇİN
Güne bir veya iki bardak su ile başlamak, metabolizmanızı hızlandırmanın kolay bir yoludur ve enerji tüketimini en az bir saat artırır. Aç karnına su içip ardından fiziksel aktivite yaparsanız, vücudunuzun kalorileri daha verimli yakmasına yardımcı olursunuz.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Göbek Eritmek İçin Uygulanan Detoks Kürü
1 kase yoğurt, içerisine 1 adet doğal maden suyu, yarım limon suyu ve 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip hepsini karıştırarak tüketmeniz yeterli olacaktır. Hazırlamış olduğunuz kürleri kaseden tüketebileceğiniz gibi bir blender yardımı ile çekerek ayran gibi de tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri