Bağışıklık sistemi hücrelerinin büyük bir kısmı bağırsaklarda bulunur ve bağırsakların güçlü olması bağışıklık sisteminin de güçlü olması demektir. Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Yoğurt yüzünüzü nemlendirmede etkili bir besindir. Yapısında bulunan laktik asitler, ölü deriyi soyar ve hücre yenilenmesini sağlar. En doğal ve katkısız bir peeling görevine sahiptir. Cildinizi temizler, arındırır ve yeniler.
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan akademik bir araştırmaya göre yoğurt, turşu ve kombuça gibi mayalanmış yiyecek ve içeceklerin bağırsaklardaki yararlı bakterileri (probiyotik) artırdığı ve vücutta oluşan iltihapları (inflamasyon) azaltmaya yardımcı olduğu ortaya çıktı.
Aşırı yoğurt tüketimi sindirim sistemini olumsuz etkileyerek ishal, gaz gibi problemlere yol açabilir. Hazır yoğurt tüketimi içeriğinde kullanılan katkı maddeleri ve koruyucular nedeni ile sağlığı olumsuz etkileyebilir.Fazla yoğurt tüketimi nedeniyle bağırsaklarda bakteriler nedeni ile enfeksiyona yol açabilir.
Sindirim sağlığı: Yoğurt, probiyotikler içerir ve sindirim sistemi için yararlı bakterileri besler. Yatmadan önce yoğurt yemek, gece boyunca sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir. Uyku kalitesi: Yoğurt, triptofan adı verilen bir amino asit içerir.
İlgili 39 soru bulundu
Uyumadan önce yoğurt yemek sağlıklı olmasının yanında, kilo almanıza da sebep olmaz. Proteinler yağsız kas gelişimini destekler. Yoğurt protein açısından faydalı ve uyumadan önce yediğiniz takdirde kas kaybını önlemeye yardımcı olur ve mevcut kaslara fayda sağlar.
Yoğurt bazı yemeklerin besin değerini öldürebiliyor, bu nedenle genellikle gece yatmadan önce tek başına yenmeli.
Emziren bir annenin yoğurt tüketmesinde yapılan araştırmalara göre hiçbir sakınca yoktur. Kişinin yalnızca doğal yoğurt tercih etmesi, şekerli ya da tatlandırıcılı yoğurt yememesi ve eğer çocukta laktoz intoleransı ya da süt alerjisi gibi bir sorun var mı yok mu öğrenmesi gerekmektedir.
Yoğurt; protein, kalsiyum, fosfor ve B grubu vitaminlerinden zengin bir besin. Çalışmalar yoğurdun içeriğinin akciğer fonksiyonunu artırmaya ve KOAH riskine karşı korumaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Yoğurt üretilirken mayalanma sonucu ortaya çıkan faydalı bakteriler, bağırsak hareketliliğini artırarak bağırsakların çalışmasını hızlandırır ve kalın bağırsakta oluşan toksik maddeleri emerek dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca kolesterol seviyesini düşürür ve kan şekeri seviyesini korur.
Yoğurt, içerdiği laktik asit sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal gelişimini engeller ve bağırsağın iç ortamının sağlıklı olmasını sağlar. Dürüst olmak gerekirse, bu kalsiyum deposu fermente süt ürününün mükemmel bir bağırsak temizleyici olduğunu söyleyebiliriz.
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur. Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır.
Aç karnına yoğurt tüketimi tokluk hissi vererek diyet yapanlarında ilk tercihleri arasında gelmektedir. Orta yaşlılar için kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı görülmektedir.
Bugün için zehirlenme durumlarında süt ve yoğurdun zehirli maddeyi seyreltmek dışında bir etkisi bulunmadığı kabul edilir.
Yoğurt, bağışıklık sistemini destekleyen, hastalık ve enfeksiyon gibi durumlarla savaşan T hücrelerinin aktivasyonunu artırır ve daha güçlü hale getirir. Bağırsak sağlığı için önemli dost bakteriler sayesinde de bağışıklığı destekleyerek vücudu enfeksiyona karşı dirençli hale getirir.
Akciğeri ve karaciğeri korumak şu süreçte çok önemli. Uzmanlara göre akciğere brokoli, Brüksel lahanası, kekik, keçiboynuzu, tere ve sarımsak, karaciğere ise sarımsak, yeşil çay, pancar, enginar, zerdeçal, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve zencefil iyi geliyor.
Yoğurt probiyotik gücüyle genel bağışıklığı da desteklemektedir. Mantar enfeksiyonları, tekrarlayan vajina ve idrar yolu enfeksiyonları ile mücadelede doğal bir ilaç görevi üstlenmektedir. Bağırsak hastalıklarının pek çoğunda da yoğurt gene çok etkili bir besin olarak bilinmektedir.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır. Bireyler ideal ağırlıkta olmalı ve bu ağırlığını korumalıdır.
Herkesin hayatında bir kez duyduğu öneri sigara içenlerin her gün yoğurt tüketmesidir. Düzenli Yoğurt Yemek Sigaranın Zararlarını Azaltır Mı? bilimsel bir veri yoktur fakat yoğurt tüketmek akciğerleri güçlendireceği için akciğerler sigaranın vermiş olduğu zararlara daha dirençli olacaktır.
Yoğurt kalp sağlığı için yararlı yağ asitleri sayesinde iyi kolesterolü artırır, kötü kolesterolü azaltır ve böylece kalp damar hastalıklarından korunmayı sağlar. Ayrıca British Journal of Nutrition'da yayımlanan önemli bir çalışmada yüksek kan basıncını düşürücü etki göstererek kalbi koruduğu da bildirilmiştir.
Koyun sütü, ineklerin sütünü ile elde edilen geleneksel yoğurda çok iyi bir alternatiftir. Koyun sütü, aynı zamanda insanlar tarafından tüketilen ilk süt çeşitleri arasında yer alır. Koyun sütünden yapılan yoğurdun içinde çok sayıda faydalı besin maddesi bulunuyor.
Peki ya yoğurt suyunu nasıl içebilirsiniz? - Çorba, kek ya da yaptığınız ekmeklere ilave edebilirsiniz. - Maden suyu ve yoğurt suyunu karıştırıp üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek ayran şeklinde içebilirsiniz. - Su koyacağınız her türlü yemekte yoğurt suyu kullanabilirsiniz. - Buna ek olarak içine baharat koyarsanız ...
Ev yoğurdu süt ile kıyaslanırsa daha az laktoz içeriğine sahipken daha fazla kuru maddeye, proteine ve kalsiyuma sahiptir. B grubu vitaminlerini, E vitaminlerini ve A vitamini yönünden zengindir. İçeriğindeki kalsiyum ile hem kemiklerin hem de dişlerin sağlığı için büyük fayda sağlamaktadır.
Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri