Süt. Yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında yoğurt gibi süt ve süt ürünleri gibi besin öğelerinin çoğunu kaybeder. Onları mikrodalga ortamına maruz bırakmak, vitamin B12 içeriği tamamen ortadan kaldırır ve temel mineral içeriği azaltır.
Yoğurt, dondurma, margarin gibi plastik kaplar, mikrodalgaya konulduğunda erimeye başlar. Ayrıca bu kaplar mikrodalga fırını temizlenmeyecek hale getirebilir, bizden söylemesi.
MİKRODALGADA TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMA
Kavanozlara koyun. 1 kaşık mayalık yoğurdu küçük bir kaba koyun ılık sütten biraz alıp çırpın kavanozlara bu mayayı pay edin kaşıkla karıştırın. Mikrodalga fırına koyup kapağını kapatın ÇALIŞTIRMAYIN bu şekilde 3 -4 saat bekleyin yoğurdunuz tamamdır. Dolaba kaldırabilirsiniz.
sağlam olsun diye yarım bardak süt maksimum ayarda 30+15+15+15 saniye şeklinde, aralarda çıkarıp kontrol edilerek ısıtılabilir. asla patlamaz zira mikrodalgayı neredeyse sadece süt ısıtmak için kullanıyorum. sadece ısınmanın eşit olması için içine bir çay kaşığı koyarsanız 1 dakika süre yetecektir.
Mikrodalga fırınlarında cam, kağıt, seramik veya plastik kaplar kullanılmaktadır. Çünkü mikrodalgalar bu malzemelerden geçebilmektedir. Mikrodalga fırında kullanıma uygun olmayan plastik kaplar, mikrodalga fırında kullanılmamalıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Bunun için fırın yerine mikrodalga fırına ihtiyacınız var. Muzda birkaç delik açmak için bir çatal kullanın ve ardından yaklaşık iki dakika mikrodalgada pişirin.
Bu mikrodalgalar metaller tarafından yansıtılır. Dolayısıyla böyle bir durumda mikrodalga fırınlar büyük hasar alır.
Dolayısıyla mikrodalga fırınların içerisindeki dalgalar, besinlere ısı ya da zararlı radyasyonlar göndermezler.
Mikrodalga ile tekrar ısıtıldığında, bu besin değerlerini kaybedecek ve sindirim problemlerine neden olacaktır. Mantarın faydalı bileşenlerinden yararlanabilmek için, mutlaka tekrar ısıtmadan gün içinde tüketmeye dikkat edin.
Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar mikrodalga fırınların kullandığı radyofrekansların insan vücuduna zararlı olmayacak kadar düşük seviyede olduğunu belirtiyor. Bu nedenle mikrodalga radyasyon yayar mı ve mikrodalgada yemek ısıtmak zararlı mı sorularına cevabımız hayır oluyor.
Mikrodalga fırınların, detaylı araştırmalar sonucu gözlemlenen olumsuz etkilerini sıralamak gerekirse: Su moleküllerinin etkileşimi sonucu artan ısı seviyesi, mide ve bağırsak kanserine yol açtığı tespit edilmiştir. Hem kadın hem de erkeklerde hormonal bozukluklara sebep olduğu gözlenmiştir.
Yeniden ısıtma bazen hastalıklara ve zehirlenmelere yol açabilen mikroorganizmaların gelişmesine yol açabilir. Ciddi olabilen gıda zehirlenmesine neden olabilen mikrodalgalara koyulacak yiyeceklere dikkat edilmelidir. Bazı gıdaları mikrodalga fırına koymaktan kaçınmak daha iyidir.
Isıtmak istediğiniz pilavı, uygun kapla birlikte, mikrodalga fırına yerleştiriniz. Pilavın üzerine, 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyiniz. Varsa, fırınınız yemek ısıtma ayarına getiriniz ve süreyi 2 dakika olarak ayarlayınız. Fırının kapağını kapatıp, çalıştırınız.
Kağıt bardak veya kase satın almadan önce mikrodalgaya uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekecektir. Tek kullanımlık karton bardaklar ve çevre dostu kağıt kaseler, mikrodalga ısıtma için kullanılabilirler ve sağlığımız ve çevremiz için zararsızdırlar.
Mikrodalga fırında patates nasıl ısıtılır? Öncelikle bir miktar zeytinyağı ve baharatla patatesleri kırmadan karıştırın. Ardından mikrodalgada arzu ettiğiniz ısıya gelinceye kadar ısıtın. Arzu ederseniz patatesinizi ısıtırken içerisine sarımsak tozu ilave edebilirsiniz.
Fırını, içi boş iken çalıştırmayınız. Fırına zarar verebilirsiniz. Fırını denemek istiyorsanız içine bir bardak su koyunuz, ve bir dakika çalıştırınız. Su, mikrodalga enerjisini emecek ve fırın zarar görmeyecektir.
Mikrodalgada Az Yağlı Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm malzemeleri küçük bir borcama kızartmalık doğruyoruz. 1 yemek kaşığı yağ ekleyip elimizle tüm malzemelere yediriyoruz. İsteğe göre kekik ekleyip mikrodalgaya atıyoruz. 15 20 dakika pişirip karıştırıyoruz sonra tekrar kıvamına göre 10 15 dakika daha pişirebiliriz.
Mikrodalga fırınlar normal fırınlara oranla çok daha az enerji harcamaktadırlar. Örneğin elektrikli bir fırın 1000-2000 Watt'lık elektrik gücü tüketirken, mikrodalga fırınlar yalnızca 300-500 Watt'lık bir güçle çalışırlar.
Özetle mikrodalga, özelleşmiş bir radyofrekans dalgasıdır. Elektromanyetik spektrumun bu dalga boylarının doğa ve insan kaynaklı birçok farklı sebebi vardır ve radyofrekans dalgaların insanlar için kanser veya başka bir sağlık riski taşıdıklarına dair bir kanıt yoktur.
Isıya dayanaklı camları, tencere ya da ölçme kabı olarak mikrodalga da kullanabilirsiniz.
Çoğu somun ekmek mikrodalgada iyi çözülmezken, dilimlenmiş ekmek etkili bir şekilde mikrodalgada pişirilebilir.
Patatesi yıkayın, birkaç delik açın ve kurulamadan mikrodalgaya atın. 10-12 dakika sonra patatesiniz haşlanış olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri