Toplumumuzda yaygın kanı süt ve süt ürünlerinin (ayran, yoğurt) zehirlenmelerde tedavi edici olarak kullanılabileceğidir. Eski zamanlardan beri halk hekimleri (özellikle sindirim yolu ile olan) zehirlenme durumlarında yoğurt ve süt kullanmışlar ve bu durum yaygın bir yanlış olarak günümüze kadar devam etmiştir.
Yoğurt, laktik asidi sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal oluşumunu önler ve bağırsağın sağlıklı bir iç ortam olmasını sağlar. Açıkçası bu kalsiyum deposu fermente süt ürünü tam bir bağırsak temizleyicisidir diyebiliriz.
Yoğurt yüzünüzü nemlendirmede etkili bir besindir. Yapısında bulunan laktik asitler, ölü deriyi soyar ve hücre yenilenmesini sağlar. En doğal ve katkısız bir peeling görevine sahiptir. Cildinizi temizler, arındırır ve yeniler.
Yoğurt, içerdiği laktik asit sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal gelişimini engeller ve bağırsağın iç ortamının sağlıklı olmasını sağlar.
Enginar, brüksel lahanası, portakal, yumurta, mercimek, yulaf, yoğurt, pancar, elma gibi besinler de vücuttan toksin atımını destekleyerek vücut dengesini sağlamaya yardımcı olur.
İlgili 39 soru bulundu
Eğer toksinlerin vücuttan atıldığını anlamak istiyorsanız ağrı ve kramp sıklığını takip edebilirsiniz. Son günlerde hiç ağrı hissetmediyseniz toksinlerden arınmış olduğunuza işarettir. Ciltte de toksin birikir. Toksinlerin ciltten atıldığı anda cilt temizlenir ve yağlanma ortadan kalkar.
Sofralardan eksik edilmeyen yoğurdun, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerini daha güçlü ve aktif hale getirdiği, içindeki dost bakterilerin de mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği tespit edildi.
Araştırma: Yoğurt ve turşu gibi fermente yiyecek ve içecekler vücutta oluşan iltihabı azaltıyor. Stanford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, yoğurt, kefir ve turşu gibi fermente yiyecek ve içeceklerin vücutta oluşan iltihabı azalttığı ortaya çıktı.
Yoğurt probiyotik gücüyle genel bağışıklığı da desteklemektedir. Mantar enfeksiyonları, tekrarlayan vajina ve idrar yolu enfeksiyonları ile mücadelede doğal bir ilaç görevi üstlenmektedir. Bağırsak hastalıklarının pek çoğunda da yoğurt gene çok etkili bir besin olarak bilinmektedir.
Bağışıklık sistemi hücrelerinin büyük bir kısmı bağırsaklarda bulunur ve bağırsakların güçlü olması bağışıklık sisteminin de güçlü olması demektir. Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Diyetisyen Derya Zünbülcan bu dönemde sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi akciğeri temizleyen besinleri sıkça tüketerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Yatmadan önce yoğurt yemek, vücudunuzun gece boyunca protein sentezlemesine yardımcı olabilir ve metabolizmanızı hızlandırabilir. Kemik sağlığı: Yoğurt, kalsiyum, fosfor ve B2 vitamini gibi kemik sağlığı için önemli olan besin maddelerini içerir.
Aç karnına yoğurt tüketimi tokluk hissi vererek diyet yapanlarında ilk tercihleri arasında gelmektedir. Orta yaşlılar için kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı görülmektedir.
Yoğurt, ciltteki ölü hücreleri temizler, cildi nemlendirir ve canlandırır. Peki, yoğurt maskesi ne işe yarar? Aynı zamanda yoğurt, ciltteki lekeleri ve sivilceleri azaltır ve cildin elastikiyetini artırır. Yoğurt maskesi, cilt bakımı için evde doğal olarak hazırlanabilen bir maskedir.
Vücutta inflamasyon oluştuğunda, ağrı, vücut ısısında artış, titreme, ödem, kızarıklık, hassasiyet ve işlev kaybı akut inflamasyon belirtileri olarak ortaya çıkar. Akut enflamasyonda yaranın olduğu bölgede kızarmış bir cilt, ağrı, sıcaklık ve şişlik görülür.
Yoğurt, bağışıklık sistemini destekleyen, hastalık ve enfeksiyon gibi durumlarla savaşan T hücrelerinin aktivasyonunu artırır ve daha güçlü hale getirir. Bağırsak sağlığı için önemli dost bakteriler sayesinde de bağışıklığı destekleyerek vücudu enfeksiyona karşı dirençli hale getirir.
Canlı yoğurt bakterilerin en aktif olduğu uygun ortam bu sıcaklıktır. Yoğurt bakterileri sütün içinde bulunan süt şekerini ( Laktoz ) yerler ve çoğalmaya başlarlar. Yedikleri Laktozu Laktik Aside dönüştürürler. Laktik asit sütün PH ını 4,60 lara kadar düşürür.
İdrar yolu enfeksiyonunu evde doğal yöntemlerle iyileştirmek için birkaç gün yoğurt suyu tüketilmesi tavsiye edilir.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Gün içerisinde kahve ve siyah çay yerine yeşil çay tüketmek, sağlığınıza iyi gelecektir. Çünkü doğadaki en güçlü antioksidan güce sahip olan yeşil çay, vücutta biriken toksinleri kolayca idrar yolu ile atar.
Bir bardak deniz tuzu ve karbonatı su dolu bir leğenin içerisinde iyice eritin. Suyun ayağınızı sokabileceğiniz sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Karbonat ve deniz tuzunu suda erittikten sonra ayaklarınızı bu suyun içerisinde 45 dk bekletin. Her gün bu karışım ile ayak detoksu yapabilirsiniz.
Vücut için zararlı olan bazı maddeler, vücudun doğal çalışma prensibiyle belirli sürelerde atılırlar ancak spor yaparak terlediğinizde toksinler ve üre vücuttan daha hızlı atılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri