Zayıflatan Yoğurt Zencefil Zerdeçal Kürünün Faydaları Nelerdir? Zencefilli zerdeçallı tarçınlı bu kür özellikle göbek bölgesindeki yağlanmayı gidermede etkilir. Göbeğinizi eritir ve bel bölgenizi inceltir. Zayıflatan kürü 1 hafta kullanarak 2-3 kiloya kadar verebilirsiniz.
Gece uyumadan üç saat önce 250 gram yoğurdun içine cam kavanozdaki baharat karışımından bir tatlı kaşığı ekleyip iyice karıştırılır. Yoğurdu yedikten sonra uyuyana kadar bir litre su için.
Karaciğeri yenileme özelliği vardır. Karaciğer yağlanmasını yine düzenli kullanımda engellemeye yardımcıdır, karaciğer yağlanması tedavisinde de kullanılır. Kanın temizlenerek cildin de güzelleşmesini sağlar. Kan şekerinizi dengeler, açlık hissinizi azaltır, uzun süre tokluk hissi verir.
Hazırlanan bu karışım sabah aç olarak, ara öğün olarak ya da ana öğün niyetine günde 1 defa olacak şekilde tüketilebilir. Bu şekilde düzenli kullanımda gün içinde tüketilen diğer besinlere de dikkat edilmesi halinde yağ yakımına oldukça fayda sağladığı bilinmektedir.
Zerdeçal, yoğurt, ve zencefil Karışımı
Yoğurt ve zencefille birlikte kullanıldığında zayıflatmayı hem sağlıklı hem hızlı şekilde sağlar. Çünkü yoğurt sindirim düzenleyici ve hızlandırıcıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Bu sayede vücut yağ yakımı için uyarılacaktır. Karışım ilk tüketilmeye başlandığı gün sabah kalkıldığında göbeğin eridiği fark edilecektir. Yoğurt, zencefil, zerdeçal ve tarçın karışımı pek hoş bir tada sahip olmasa da sabah kalkıldığında sonuç fark edilecektir. Kür haftada ikiden fazla tüketilmemelidir.
Gaz ve idrar söktürücü özelliğe sahip olan zerdeçal ödem attırır. Mide asitliğini düzenler ve mideyi güçlendirir. Karaciğer dostudur.
Zerdeçal yoğurt göre genel olarak sabahları aç karnına tüketilebilir. Aynı zamanda öğle araları öğün olarak değerlendirmek mümkün. Yine aynı zamanda akşam yemeği olarak da doğrudan kullanılabilir. Gün içerisinde sadece bir kase hazırlamak suretiyle kullanmak yeterlidir.
Zerdeçal doğal bitki kaynağının daha etkili olabilmesi için gece yatarken kullanmak oldukça önemlidir. Bu bağlamda örneğin ılık bir suyun içerisine biraz zerdeçal katmak suretiyle kullanmak mümkündür. Aynı zamanda ılık bir süt ya da yoğurt içerisine katarak gece yatmadan önce tüketilebilir.
Özcan, "Zayıflamak isteyenler 3 hafta boyunca her akşam 200 gram süzme köy yoğurduna bir çay kaşığı zencefil, tarçın ve bir tatlı kaşığı zerdeçal ilave edip, karıştırarak 5 dakika beklettikten sonra tüketsinler. Bu karışım ertesi gün tokluk hissi verir, metabolizmayı hızlandırır ve rahat uyumaya yardımcı olur.
Hindistan'da yaygın olarak kullanılan, kökleri koyu sarı bir bitkidir. Peki, zerdeçal ne kadar tüketilmeli? Bir günde kabul edilebilir tüketim oranı 6-8 gramdır. Bu da 1 yemek kaşığına denk gelmektedir.
Zerdeçallı yoğurt kürünün en büyük özelliği ödem attırması. Bu sayede kilo vermek isteyenler için kurtarıcı. Zerdeçallı yoğurdun faydaları arasında eklem ağrılarına iyi gelmesi de bulunuyor.
Yarım bardak yoğurda ekleyeceğiniz birer çay kaşığı toz zencefil ve zerdeçal, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklardan ve kışın daha sık görülen kalp krizinden koruyor. Soğuk havanın damarları büzücü etkisiyle, kalp krizi ve ani ölüm riski ortaya çıkabiliyor.
Kilo verme sürecinde zerdeçalı; metabolizmayı hızlandırmak için, kolestrol seviyesini düşürmek için, kan şekeri ve insülin dengesi için günlük belli miktarda tüketebilirsiniz.
Zerdeçal: Metabolizmayı hızlandırması, Sindirim sistemini güçlendirip yiyeceklerin daha kolay sindirilmesine katkı sağlaması gibi faydalarından ötürü kilo verme sürecinde çeşitli şekillerde tüketilmesi önerilen bir besindir. Zerdeçalın zayıflamaya etkisi suyla birlikte tüketildiğinde de aynı şekilde geçerli olacaktır.
Metabolizmayı hızlandırması, Sindirim sistemini güçlendirip yiyeceklerin daha kolay sindirilmesine katkı sağlaması gibi faydalarından ötürü kilo verme sürecinde çeşitli şekillerde tüketilmesi önerilen bir besindir.
Zerdeçal, her ne kadar şifalı bir bitki olsa da, aşırı tüketimde yan etki gösterebilir. Olası yan etkilerinden birkaçı mide ağrısı ve bulantısı, baş ağrısı, kalp çarpıntısı ve kan sulanması, ishal ve gazdır. O yüzden günlük kullanım miktarı aşılmamalıdır. Bu miktar günde 6 ila 8 gram, yani 1 yemek kaşığıdır.
Tüketilen her gıda olduğu gibi alerjik reaksiyona sebep olabilir. Mide bulantısı sebep olabilir. Aşırı tüketilmesi durumunda vücudumuzda demir eksikliğine yol açabilir. Kan veya kan basıncı için ilaç kullanılıyorsanız uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.
Çünkü kendisi iltihaplanmaların önüne geçmede oldukça etkili. Üstelik bu etkisinden faydalanmak için zerdeçal suyunu 1 yıl kullanmayı beklemeniz gerekmiyor. İçtiğiniz her gün bu fayda, kendiliğinden daha etkili bir şekilde kendini göstermeye başlıyor.
Zerdeçal kullanırken nelere dikkat edilmeli? Yüksek dozda kullanımı demir emilimini azaltıcı etki yaratabilir, özellikle demir eksikliği anemisi olanların yüksek miktarda tüketmesi önerilmez.
Bağırsak hareketlerini hızlandırarak sindirimi kolaylaştıran zerdeçal, aynı zamanda yağ yakımına ve kilo vermeye yardımcı oluyor.
Zerdeçal aynı zamanda beynin yapısında önemli rolleri olan Omega-3 yağ asitlerinin (DHA) vücut tarafından emilimini artırır. Günlük 250 mg yani 1 çay kaşığının dörtte biri kadar zerdeçal alımı, aerobik egzersiz gibi damar duvarını güçlendirici ve damar sertliğini önleyici etkisi vardır.
Zerdeçal, var olan mide problemlerini daha da kötüleştirebilir ve diyabetli hastalarda kan şekerini çok düşürebilir. Karaciğer hastalığı veya safra kesesi taşı olanlar. hamile kadınlar veya emziren anneler zerdeçal tüketiminden kaçınmalıdır. Kanser ilaçlarıyla etkileşimler olabilir.
Zerdeçalın lifli yapısı sindirim sistemini iyileştirir. Zerdeçal kabızlığa iyi gelir. Şişkinlik ve gaz sorunu yaşayanlar için de doğal bir tedavi yöntemidir.
İltihaplara karşı etkili bir antioksidan kaynağıdır. Zerdeçalda bulunan curcumin iltihaplanmaya sebep olan farklı moleküler yapıları engeller. Zerdeçal; eklem iltihabı ve kas burkulması gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri