Sarımsaklar ayıklanıp yarım çay kaşığı tuz ile dövülür. Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir havuçlar sönünceye kadar pişirilir. Ayrı bir kapta yarım kilo yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılır üzerine hazırladığımız havuçlar eklenir. Sarımsaklı yoğurtlu havuç salatası servise hazır.
Pişmiş havuçları bir süzgece alın ve fazla suyunu süzmek için tahta kaşıkla hafifçe üzerlerine bastırın. . Soğuduktan sonra rendelenmiş sarımsak ve yoğurtla karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz daha yoğurtlu karışım ilave edin.
Havuçları soyup daha önceden kaynatılmış sıcak suyu içine koyup kısık ateşte yumşayasıya kadar kaynatalım. Kaynamış havuçları resimde görüldüğü gibi keselim, bir kapa katalım ve diğer malzemeleri ekleyelim, damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz tuzu sirkeyi ve limonu. Şimdiden afiyet olsun.
İlgili 34 soru bulundu
Yoğurtlu Havuç Meze Tarifi Nasıl Yapılır? Havuçlar rendelenir tavaya yağ ilave ederek pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bu arada kase içerisine yoğurt alınır , sarımsak rendelenir , tuzu da ilave ederek karıştırılır. Daha sonra havuçta eklenerek iyice karıştırıp dilediğiniz şekilde süsleyip servis edilir.
Bir kabın içerisine yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelemiş havuç, ceviz içi, zeytinyağı, rendelemiş sarımsak ve tuzu alarak güzelce karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine dilerseniz zeytinyağı gezdirerek ve taze nanelerle süsleyerek servis edin.
Yoğurtlu havucun yağ, protein ve karbonhidrattan dengeli oluşu ana yemek yanında ve ya ara öğün olarak tüketilme imkanı sağlar. Yoğurtlu havuç, A vitamini, kalsiyum, potasyum, folik asit ve lif içeriği zengin bir yemektir.
Havuç Tarator – Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Tavaya zeytinyağını alın, havuçları, tuz ve toz şeleri ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıp rengi dönünceye kadar soteleyin.
Havuçlar yumuşayacak ve suyunu bırakacak , ardından sarımsağı rendeleyelim. Karabiber ve toz kırmızı biber ile beraber havuca ekleyelim. Karıştırıp sirke ve zeytinyağını ilave edip karıştırın 2 saat dinlendirin. Bu şekilde buzdolabında 10 gün içinde tüketebilirsiniz.
Kahvaltılık Havuç Rendesi Tarifi Nasıl Yapılır? Havuçları soyup rendeliyoruz üzerine tuz limon sıvı yağ gezdirip karıştırıyoruz kahvaltıda yenebilecek değişik bir tat.
A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirir. Kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara tüketilmesi tavsiye edilir. Ara öğünlerde 1-2 küçük havuç yenilmesi tokluk hissi sağlar. Karaciğer fonksiyonlarının korunmasında, sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir.
Havuç, çiğ ve pişmiş olarak tüketilebileceği gibi suyu çıkarılarak da tercih edilebilir.Uzmanlara göre havuçtan maksimum verimi alabilmek için havucu doğramadan ya da rendelemeden çiğ olarak tüketmek gerekmektedir.
Havuçta çözünür ve çözünmez posa birlikte bulunur. Çözünür posa bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyip sayılarını arttırır. Çözünmez posa ise feçes (gaita) geçişini kolaylaştırarak kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Böylece havuç bağırsak sağlığı için de oldukça faydalıdır.
Havuç, sarımsak, yoğurt, mayonez, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blender'de çekin. Azar azar havucun haşlama suyundan ilave edip sos kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Soğuduktan sonra salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Havanda, az miktarda tuz ilavesi ile sarımsağı dövün. Başka bir kapta yoğurdu çırparak, dövdüğümüz sarımsağı da ekleyip, iyice karıştırın. Son aşamada da; havuç, sarımsaklı yoğurt ve ceviz kırıklarını bir araya getirip, homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.
Havuçları yıkayıp soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin, Sarımsağı minik minik doğrayıp havuçlara ekleyin, Maydanoz, nar ekşisi, zeytinyağ, kimyon ve tuzu da ekleyerek karıştırın.
Zeytinyağını tencereye bırakınız kuru soğanı doğrayıp içine atıp kavurunuz. Üzerine çenttiğimiz, havuçları ekleyip beraberce kavurunuz. Sonra salçasını ekleyiniz ve suyunu ilave edip tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını yarıma kısınız. Yavaş yavaş pişiriniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri