Mantıyı fazla yaptıysanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta soslamadan saklamaktır. Sonrasında ısıtımak istediğinizde yoğurt tekrar ısınmamalıdır. Hava almayan bir kaba pişmiş mantı koyularak buzdolabında 2-3 gün bekletilebilir.
3-5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Gerekli saklama koşulları (buzdolabınızın ya da dondurucunuzun bozulmaması, akıtmaması, su akıtmaması gibi) sağlandıktan sonra hiç bozulmadan saklayabilirsiniz. Nişasta onların birbirlerine yapışmamalarına da yardımcı olacaktır.
Bunun için farklı yöntemler tavsiye edilmektedir. En yaygın mantı saklama yöntemi mantıların unla kurutulmasıdır. Bir tepsiye un serpin ve mantıları da üstüne koyun. Tepsiyi yarım saat 1 saat buzdolabında beklettikten sonra buzdolabı poşetine koyup kaldırabilirsiniz.
Buzluğa kaldırmak isteyenler ilk önce buzlukta şoklatıp 1 saat sonra poşetleyip kaldırabilir. Diğer yandan tencereye su konur kaynatılır ve mantılar atılır yaklaşık 15 20 dakika da pişiyor. Suyu süzülüp tabağa alınır ilk sıcağı çıktıktan sonra yoğurt ve üstüne eritilen nane ve yağ dökülür.
İlgili 35 soru bulundu
Bir beze bittikten sonra buzluk şok ayarına alınıp tepsiye dökülen mantılar buzluğa koyulur. Diğer beze bitene kadar buzlukta duran mantı şoklanmış olur ve poşetlenip buzluğa atılır. Pişeceği zaman suda haşlanıp süzülür.
Şoklanarak dondurulur, ardından saklama poşetlerine koyularak dondurucuda bekletilir. Dondurucudan çıkan mantı kaynar tuzlu su da 10-14 dakika haşlanır. Ardından servis edilir.
Kaynayan suyunuzun içine mantılarınızı sıçratmadan, gerekirse bir kaşık yardımıyla, boşaltın. 20-25 dakika boyunca haşlayıp mantılarınızın iyice yumuşamasını sağlayın. Ardından altını kapatıp 10 dakika kadar suyun içinde dinlendirin ve ılınmasını bekleyin.
Mantarın rengi, bozulup bozulmadığını gösteren en önemli ipuçlarından biridir. Mantarın renk değiştirmeye başlaması, üzerinde çürük, siyah ve kahverengi noktalar olması bozulduğunu gösterir. Özellikle mantarın şapkasında kararmalar meydana geldiyse, bozulma başlamış demektir.
Özel dondurma tekniği sayesinde 8 ay süre ile buzdolabının derin dondurucu bölmesinde saklanabilir.
Mantının pişmesi yaklaşık olarak 10 dakika kadar sürmektedir. - İlk olarak derin bir tencere içerisinde su kaynatmanız gerekir. - Kaynayan suyun içerisine mantıları dökerek, ocağın altını biraz kısmanız gerekir. - Suyun içerisinde 8 ila 10 dakika kadar haşlanan mantıların bir tanesini deneyerek kontrol edebilirsiniz.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Tencerenin içine bir miktar su (4 kişilik bir mantı için 4 su bardağı kadar) doldurup güzelce kaynatın. Kaynayan suyun içine, eğer hazır mantı paketinizin üzerinde aksi yönde bir talimat yoksa 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin. Karıştırdıktan sonra kaynayan tuzlu su karışıma mantıları dikkatli bir şekilde aktarın.
Bulantı, kusma, karın ağrısı, hâlsizlik, baş dönmesi ve ishal, zehirlenme varlığında en sık görülen belirtiler arasında yer alır. Zehirlenme sıklıkla besinlere bağlı olarak gerçekleşir. Ancak solunum ve cilt yoluyla zehirlenmelerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır.
Superfresh Kayseri Mantısı'nın içerisinde un, su, dana kıyma, irmik, soğan, yumurta, tuz, çeşitli baharatlar, bitkisel margarin, domates salçası bulunur. Buzdolabında 24 saat, buzlukta 7 gün.
Gıda zehirlenmesinin bu ilk belirtileri genellikle bulantı, kusma, ishal ve karın krampları şeklindedir. Bu belirtiler, genellikle bakteri toksini vücuda girdikten sonraki birkaç saat içinde hızlı bir şekilde görülmeye başlar. Buna karşın bu zehirlenme belirtileri genellikle birkaç gün içinde kaybolur.
Hazır mantınızı her zamanki gibi haşladıktan sonra tavada kızartabileceğiniz ve lezzetine doyamayacağınız bir yemek. Domates çorbası, ezogelin çorbası yada kırmızı mercimek çorbası ile başladığınız menünüze kızarmış mantı ile devam edebilirsiniz. Güzel bir salatayı da menünüze ekleyebilirsiniz.
Mantımız haşlanınca süzüp tekrar tencereye koyup sarımsaklı yoğurdu döküyoruz karıştırıyoruz. Tabağımıza koyup üzerine salça gezdiriyoruz. Ayrıca sosuna soğan, biber, domates de koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
Ev mantısı yeni hazırlandığından ve hamuru ince olduğundan kısa sürede pişecektir. Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.
Hava almayan bir kaba pişmiş mantı koyularak buzdolabında 2-3 gün bekletilebilir.
Tencereye haşlama suyunu alın, 1 çorba kaşığı tuzu ve sıvıyağı ekleyerek yüksek ateşte 1 taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın.
Yapımı biraz zaman istiyor ama çok lezzetli bir yemek. İsterseniz hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz.Yapmak istediğinizde direkt buzluktan çıkarıp haşlayın. Doldurma işleminin daha kolay olması için kıymalı harcı buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın.
Fırından çıkan mantılar soğumaya bırakılır, eğer hemen yenmeyecekse bu şekilde buzluk poşetlerine konur ve derin dondurucuda 3-5 ay kadar saklanır.
Vakum ambalaj bozulmadığı sürece ürünün ömrü 90 gündür. Ambalaj açıldıktan sonra 5 gün içerisinde tüketilmelidir. Donuk Mantı: Ürünlerimiz -40 derecede şoklanır ve -18 derecede muhafaza edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri