Yol yardım hizmeti; araç çekme, yakıt ikmali, ulaşım, lastik değişimi ve çilingir hizmetleri verir. Lastiklerin patlaması, anahtarın çalınması veya kaybolması, yakıt bitmesi nedeniyle yolda kalma, kaza veya arızaya bağlı olarak yolda kalma gibi durumlar yol yardım hizmeti teminatları arasındadır.
Yol yardımı sürücülerin araçlarıyla seyahat ederken karşılaşabilecekleri her türlü soruna yönelik çözüm sunan bir hizmet türüdür. Yol yardım hizmeti genel olarak kazalar, araç arızaları, lastik patlamaları ve yakıt bitmesi gibi acil durumlara karşı sürücülere yardımcı olur.
Yol yardım hizmetlerinin kapsamına giren teminatlar arasında araç sahibinin kaza yaptığı durumlar ve araçta meydana gelen çeşitli arızalar bulunmaktadır. Eğer aracın yakıtı bitmiş ve araç sahibi yolda kalmış ise, yol yardım hizmetleri tarafından görevlendirilen ekip tarafından araca yakıt temin edilmektedir.
Aracın ile yolda kaldığında seni bu durumdan kurtarmak için yapılan tüm bu hizmetler yol yardım olarak adlandırılabilir. Bu hizmet sayesinde ekip aracının arızalandığı konuma ulaşım sağlar ve sorunun en kısa süre içerisinde çözülür. 365 gün 7/24 yol yardım hizmetinden yararlanabilirsin.
ACİL YOL YARDIM
Garantisi bitmiş olan araçların yolda kalması durumlarında hizmetlerimiz ücretlidir; diğer durumlarda tüm acil yol yardım hizmetleri müşterilerimize ücretsiz olarak sağlanır.
İlgili 41 soru bulundu
Bakan Yanık ulaşım desteğinden, sosyal yardım alan ailelerin çocukları, lisans ve 25 yaş altı öğrencileri faydalanabilecek.
Yemek ve yol yardımı ödemeleri yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin dilimlerinde artış yapıldığını da açıklamıştı. İstisna tutarlarının artırılmasıyla 51 lira olan yemek parası, 110 liraya, 25,5 lira olan yol parası da 56 liraya çıkarıldı.
Arıza, Hasar kapsamında olmadığından mekanik ve elektrik Arızalarında yalnız Sigortalı Araca yönelik hizmetler verilir. Bu hizmet 10 yaşın üzeri Sigortalı Araçlara yılda sadece bir kez, diğer yaş Sigortalı Araçlarda azami 4 kez kullandırılır.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Trafik sigortası çerçevesinde genellikle zarar gören kişinin hastane masrafları, sürekli sakatlık durumunda sakatlık tazminatı, kaza sonucu ölüm durumunda ise cenaze ve defin masrafları gibi bedeni zararlar karşılanır.
Kasko Çekici Teminatı Şartları
Çekici hizmeti genel olarak sigorta sahibinin ikamet adresinden 0 km mesafeden hizmete girer. Aracın çekildiği adres en yakın anlaşmalı servislere yapılır.
ÜCRETSİZ ÇEKİCİ 153'TEN ÇAĞRILABİLİR
Bunun için yolda kalan araç sürücüsünün 153 numaralı telefondan TKM'ye bağlanması, ardından konumunu bildirmesi gerekiyor. En yakın noktadaki çekici sürücüsü, TKM'den aldığı talimat doğrultusunda yolda kalan araca müdahale etmeye gidiyor.
Trafikte seyir halinde olan araçlar sigorta şirketleri tarafından oluşabilecek tüm şartlara karşı koruma altına alınır. Aylık kasko sigorta prim ödemelerinde çekici masrafları araç sahibinden temin edilir. Trafik ve zorunlu sigorta poliçelerinde ödenen miktara göre çekici masrafları da firmalara ait hale getirilir.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Beklenmedik arızalara ve kazalara karşı yol yardım hizmeti teminatları bulunur. Yol yardım hizmetleri en zor zamanda, araç yolda kaldığı zaman tüm hizmetleri ile aracı kurtarmaya yönelik çalışır. Sigorta yol yardım içinde yer alan çekici hizmeti, 10 yıldan büyük araçlar için 1 kez olarak yardımda bulunur.
Bu kapsamda işe gelip gitmek amacıyla sigortalıya ödenen yol paraları bu kapsama alınmayacak olup bu ödemelerin tamamı prime esas kazanca dahil edilecektir.
Olay yerinde mutlaka kazanın hasarının gösterildiği farklı açılardan fotoğraflar çekilmeli ve bunlar da tutanak ile birlikte teslim edilmelidir. Kaza tespit tutanağı süresi 5 iş günüdür. Kazanın meydana geldiği tarihten itibaren 5 iş günü içinde gerekli belgeler sigorta şirketlerine iletilmelidir.
Zorunlu olarak her sürücü tarafından yaptırılması gereken trafik sigortası, kaza meydana geldiğinde karşı tarafın maruz kaldığı hasarı karşılar. Dolayısıyla hasar ödemeleri, sigortalı kişinin sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Yanan Arabayı Trafik Sigorta Karşılar mı? Araçlarda farklı nedenlerden dolayı yanma durumu oluşabilmektedir. Zorunlu trafik sigortası, karşı tarafta meydana gelen hasarları teminat altına almaktadır. Bu nedenle araçta oluşan yangın, zorunlu trafik sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir.
Yaşadığınız kaza sonrasında zor durumda kalmış olan aracınıza yönelik olarak oto kurtarıcı çağırmak için sadece sigorta şirketlerine bağlı olarak çalışan Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeniz yeterli olur.
yılda 4 kez, her bir çekim hizmeti için 2.500 TL'ye kadar teminat kapsamındadır. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde çekim işlemi, il sınırları içerisinde gerçekleştirilir.
Akyardım Çekme/Kurtarma Hizmeti: Kaza nedeniyle aracının hareket edememesi durumunda çekici hizmeti sağlanır. Ek İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı: Trafik poliçe teminatı limitleri üzerinde ek güvence sağlar.
Yol ücreti, işveren tarafından karşılanan ve işçinin işe gidiş ve işten dönüş masrafını karşılayan bir yardımdır. Çalışana aylık olarak ödenen yol ücreti, o işçinin evi ile iş yeri arasındaki mesafeye göre farklılık gösterir. Ancak, İş Kanunu, yemek ücretinde olduğu gibi yol ücretinde de işvereni zorunlu tutmaz.
Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankası kimlik numaraları üzerinden yapılacak. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler: Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabilecek. Valilik veya Kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlarla afet bölgesine ulaşım sağlanacaktır.
İşçinin aylık net maaşının tamamının veya bir kısmının, fazla mesailerinin, primlerinin yahut yol ve yemek ücretinin elden ödenmesi söz konusu olabilir. İşçiye elden ödeme yapmak hangi ücret türüne ilişkin olursa olsun işçi açısından iş akdinin haklı nedenle feshine sebep oluşturacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri