öncelikle olayın olduğu an hemen 155'i arayarak şikayette bulunun. polisler birbirlerine telsiz anonsu çekerek taksiyi ilk gördüğü yerde durduruyorlar.
Taksi şikayeti için ALO 153 hattını arayan vatandaşların şikayet süreci şu adımlarla işlemektedir: Vatandaş dinlenir ve sorunları tespit edilir. Belirlenen sorunlar kayıt altına alınır ve ilgili birimlere iletilir. Sorunla ilgilenen müdürlük, çözüm üretme sürecine başlar.
Taksi şikayet işlemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ALO 153 hattı üzerinden gerçekleştiği gibi sosyal medya, Beyazmasa uygulaması, yüz yüze başvuru, SMS ve faks yoluyla da alınabilmektedir. Taksi şikayet hattını aradığınızdan itibaren sorununuzun çözümüne yönelik belli başlı adımlar gerçekleşir.
İstanbul'da hizmet veren 18 bin 773 takside 45 bin 786 kayıtlı şoför bulunuyor. Kentte taksicilere yönelik şikayetler İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 153 İhbar Hattı'na yapılıyor.
Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı” tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla başvurmaları gereken ilgili makamlara yönlendirildiği “bir çağrı merkezi” olarak hizmet vermektedir.
İlgili 24 soru bulundu
184 Şikayet Edince Ne Olur? ALO 184'e yapılacak başvuru neticesinde bir aksaklığın tespiti halinde ilgili İl Sağlık Müdürlüğü veya Bakanlık nezdindeki ilgili Genel Müdürlük SABİM hattı tarafından konuyla ilgili bilgilendirilerek aksiyon alınması sağlanabilmektedir.
Sorunların çözüm noktası ALO 130 hattı vatandaşlarca aktif olarak kullanılıyor.
Belediyemiz trafik zabıta ekipleri, servis araçları, minibüs, ticari taksi, taksi dolmuş ve özel halk otobüslerine yönelik denetimler yapmaktadır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Taksilerin sorumluluğu İBB'dedir.
Taksi şikayeti için aradığınız ALO 153 hattında adımlar şu şekilde işlemektedir; *Vatandaş dinlenir. Problem ve kaynağı tespit edilir. *Belirlenen problem, kayıt altına alınır.
eleman.net verilerine göre, Taksi Şoförü 2023 yılında ortalama 31.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Taksi Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 25.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.840 TL maaş alıyordu.
Daha önce belirttik 2005 yılından bu yana artık her taksici, dolmuşçu esnaf değildir. Ancak, esnaf kapsamında kalan taksi sahibinin yanında çalışan taksi şoförünün işçilik hakkı neredeyse yok gibidir.
İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, taksilerde kısa mesafe ve trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcu alınmamasının tespitinde güvenlik birimleri yolcu mağduriyetini giderecek. Yolcu almamakta ısrar eden taksi şoförlerine yasal işlem yapılacak.
İLETİŞİM – Bursa Şoförler Odası Tel: (224) 363 02 79 – (224) 363 11 45.
2014 yılından beri faaliyet gösteren Alo 176 İletişim Merkezine, Yurtdışından +90 312 176 11 22 no' lu numaradan, www.alo176.gov.tr web adresinden ve mobil uygulamalarından 7/24 ulaşılabiliyor.
İçişleri Bakanlığı, taksi sorununun önüne geçmek için bir genelge yayımladı. Genelgeye göre polis ekipleri, taksilerin yolcu almadığını tespit etmesi halinde, yolcuyu taksiye bindirecek ve yolcuyu almamakta ısrar eden ticari taksilere trafikten men dahil yasal işlem uygulanacak.
Genelge “Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecektir.” hükmünü içerdiğinden, Turizm bölgelerimiz başta olmak üzere 8 yolcuya varan kapasitedeki büyük taksilerin bu kuralın uygulamasından mağduriyet yaşadıkları bildirilmiştir.
Taksinin. güzergahı olmaz.
Aracınızın ekspertizi, Otorapor tarafından tescillenmiş 501 noktanın kontrolleri yapılarak gerçekleştirilir. Tüm bu noktalara ait detaylı raporlama yapılır.
Mevzuattaki taksi tanımında, çalışma bölgesi ile ilgili bir sınırlama olmamasına rağmen, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu hükümleri esas alınarak taksilerin belediye idari sınırları ve mücavir alanı dışına yolcu taşımaları engellenmektedir.
Taksimetreler 3516 sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu kapsamında yer almakta olup ilgili mevzuata göre yetkili tamir ayar servisleri tarafından tarife yüklenme işlemleri yapılmakta ardından yetkili muayene servisleri tarafından kontrolleri yapılarak muayene ve damgası yapılmaktadır.
CİMER'e e-devlet üzerinden ya da Cumhurbaşkanlığı web sitesi üzerinden şikâyette bulunulabilmektedir. Ayrıca ALO 150 numaralı telefon hattını kullanarak, İletişim Başkanlığına mektup veya faks göndererek de şikâyet ve talepler iletilmektedir.
T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İletişim Merkezi 'ALO 170'e, ve www.alo170.gov.tr web sitesine geçen yıl toplam 20 milyondan fazla ihbar/şikayet geldi. Çalışanlar İŞVERENlerini yoğun olarak şikayet ederek ihbar etmekteler.
Bu yıl ALO 170'e gelen çağrı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri