Öncelikle soğanımızı tencereye alıyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteliyoruz. Ardından havuçları küp küp doğruyoruz ve soğanlara ilave ediyoruz. Son olarak kabakları küp küp doğrayıp ilave ettikten sonra 5 dakika kavuruyoruz. Tuz , şeker, salça ve su ilave edip 30 dakika pişiriyoruz.
Pişme Sırasını Önemsememek
Her sebzenin pişme süresi farklıdır. Dolayısı ile farklı sebzelerden oluşan bir yemeğin malzemelerini pişme sırasına göre tencereye atmalısınız. Örneğin; önce havuç, sonra kabak eklemek doğru pişirme sırasına örnektir.
Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi tarifin yapımı çok kolay. Kabakları iri iri havuçları ise biraz daha ufak ufak doğrayın. Bunu yaparken maksadımız havuçların daha çabuk, kabakların ise daha geç pişmesini sağlamak. Zaten kabakları eklemeden de havuçları kavurarak yarı pişmiş bir hale getiriyoruz.
İlgili 37 soru bulundu
Sıvıyağını da dökeriz ilk önce havuçlar konulur ,iyice yumuşayana kadar pişirilir, ara ara karıştırılır . Havuçlar yumuşayınca kabaklar da eklenir karıştırılır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerlerine tuzda serpilir, yoğurtlu sarımsak ile servis edilir afiyet olsun.
Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra havuca ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biber, yumurta, kıyılmış dereotu ve unu ekleyip karıştırın. Yapışmaz tavaya hafif yağ sürün ve ısıtın. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
Eğer kabağı mutfağınıza sık sık konuk ederseniz, kalp hastalıklarını evinizden uzak tutmuş olursunuz. Antioksidan bir sebze olduğu için, kalbe giden damarları rahatlatır. Damar tıkanıklığını önler ve kalp krizi gibi sorunları engeller. Ağrı kesici özelliği olan kabak, aynı zamanda kalp çarpıntısına da iyi gelmektedir.
3- Kabak bağırsakların çalışmasına yardımcı
İçerdiği su miktarından zengin olması sayesinde bağırsak atılımını yumuşatır ve kabızlık ihtimalini azaltır.
1, 5 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Pirinçli ve suyunu atıp pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın kuru nane ve maydanozunu ekliyoruz. Bu tarife dereotu da çok yakışıyor. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.
Tencereye su koyun ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Çabuk ve geç pişme sırasına göre öncelikle taze fasulyeleri ayıklayın ve kaynayan suya atın ardından havucu soyun ve ikiye ayırın. Kabakları da kalın bir şekilde yuvarlak yuvarlak doğrayın. Kabak ve havucu da haşlanmak için tencereye atın.
Kabakları rendeliyoruz ve suyunu elimizle sıkıp, çok az sıvı yağda kavuruyoruz. Havuçları da aynı şekilde rendeliyoruz ve kavuruyoruz. Patates, havuç ve kabakları karıştırıyoruz. Üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurdu döküyoruz ve iyice harmanlayıp, servis tabağına alıyoruz.
Daha sonra soğanları atıp iyice kavurun. Soğanlar diriliğini yitirdikten sonra salçayı yada ince ince doğradığınız domatesi ekleyip 2 dk daha kavurun. Havuçları ve baharatları ekleyin. Onları da Biraz kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın.
İçeriğindeki K vitaminin kan sulandırıcı etkisi vardır. yani kanın pıhtılaşmasını engeller ve böylece damar tıkanıklıklarını önler. Beyinde pıhtı oluşması gibi ciddi sağlık problemlerinin önüne geçer.
Alacağınız bal kabağının ne kadar olgun olduğunu anlamak içinse güneş ve toprakla ne kadar temasta kaldığını gözlemleyebilirsiniz. Bütün haldeki bal kabağının alt kısmını çevirdiğiniz sarı tonların hakim olduğunu görüyorsanız o kabağı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Kabak kızartılarak tüketilebilir. Soğan ve zeytinyağıyla birlikte hafif kızartılıp tüketilmesi mümkündür. Tadı çok iyi olsa da bu şekilde tüketilmesi pek tavsiye edilmez. Kabağın antioksidan etkisinin çoğaltılması için haşlanarak tüketimi çok daha iyi olabilir.
Kabak: Fesleğen, kakule, tarçın, karanfil, zencefil, mercanköşk, kekik, biberiye, adaçayı ve dereotu.
Kabaklar uzunlamasına 4 e bölünerek iri küp şeklinde doğranır. Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır.
Tencereye yağ konur. Soğanlar yağda kavrulur. Ardından salça ve domates eklenir. 2-3 dakika sonra kabaklar ve ince ince doğranmış sarımsak eklenir.
Derin bir kabın içine kabuklarını soyduğumuz patates, havuç, taze kabak, kuru soğan rendenin iri gözünden rendelenir. Rendelenmiş malzemenin içine 2 adet yumurta, ince doğranmış dereotu, tuz, karabiber ve un ilave ederek kaşık yardımıyla karıştırılarak kıvama ayarlanır. Ne çok sıvı ne de çok koyu kıvamda yapılır.
İlk olarak kabaklarımızın kabuğunu soyarak rendeleyelim. Üzerine doğradığımız yeşillikleri ekleyelim. Rendelediğimiz kabakların suyunu elimizle sıkıp karışıma ekleyip kaşıkla güzelce karıştıralım. Kızdırdığımız yağlı tavaya harcımızdan birer kaşık koyarak mücverlerimizi arkalı önlü kızartalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri