Yoğun bir trafikte, iki şeritli yolda, şeridin birini “bir şey alıp geleceğim” diye tıkamanızı da bu dörtlüleri yakmak sağlar. Dörtlüleri yakan, trafikte her şeyi yapma hakkına sahip demektir. Arıza şeridinden gidebilir, canı istediği yerde durabilir, az önce solladığı aracın sürücüsüne bu yolla küfür edebilir!
Böylece aracın durmakta olduğu diğer sürücülere bildirilmiş olur. 4- Kaza yapmış ya da durulmaması gereken yerlerde durmuş araçlar diğer araçları ve yayaları uyarmak için dörtlü lambalarını yakarlar. Bu anormal bir durumun olduğunu, diğer trafik unsurlarının dikkatli olması gerektiğini gösterir.
Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
Genelde özür veya teşekkür anlamında kullanılır. Eğer gece vakti uzunlarla seyrederken önünüzdeki araba yapıyorsa uzunları kapa anlamı da taşır :) Özür dilemek veya aciliyeti olduğunu belirtmek içindir.
Dörtlü flaşör, aracın ön ve arka sinyal lambalarının eş zamanlı olarak yanıp sönmesini sağlayan bir flaşör sistemidir. Araçlar arızalandığında, trafikte tehlike yaratan durumlarda veya acil durumlar için kullanılır.
İlgili 34 soru bulundu
Dörtlü flaşör gerektiği yerde kullanılır, park ederken, park yerinden çıkarken, kaza anında, önünde trafik kazası yaşandığı an arkadakileri uyarmak için.
Dörtlü İkaz Lambası Ne Zaman Kullanılır? Zorlu hava koşullarında arkamızda yer alan sürücüleri uyarmak için (su birikintisi, kar, çukur, tümsek vb.)
En fazla akü biter.
2 a : Sıradan dörtlü flaşör gibi ilgili düğmeyi açınca dörtlü yanmaktadır ve sinyal vermeniz işe yaramaz. 2 b : Dörtlü flaşör açıkken sinyal verdiğinizde dörtlü ikaz devreden çıkar ve verdiğiniz sinyal yanar. Sinyali kapadığınızda dörtlü flaşör yanmaya devam eder.
Çubuk sigortalar kimi zaman yerinden oynayabilir. Bu durumda sigorta geçirmeyeceği için dörtlü flaşör çalışmayacaktır. Ayrıca tüm bu anlatılanları denedikten sonra hala daha sorun çözülmediyse; dörtlü flaşörün rolesi arızalanmış olabilir. Rolenin değişimi ile sorun çözülecektir.
Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.
Başka da bir anlamı yoktur, ileride trafik aniden durmuştur, kaza olmuştur, freniniz boşalmıştır, lastiğiniz patlamıştır, kalbiniz sıkışmıştır... Sadece ani durumlarda arkadaki ve öndeki sürücüleri uyarmak için kullanılır.
Rampa kalkışı için durduğunda 4'lüleri yakmayı unutursan sıkıntı olmaz.
Geri geri gelirken mutlaka ama mutlaka dörtlü, park ederken de dörtlü. Kalkarken sol sinyal. Geri geri gideceğiniz yere yanaşırken de sağ sinyal.
Flaşör Nedir? Sinyal kolu çekildiğinde veya dörtlü ikaz butonuna basıldığında, sinyalerin ve sürücünün önündeki ilgili pilot lambasının yanıp sönmesini ve aynı zamanda sinyallarin çalıştığına dair sesli ikaz verilmesini sağlayan düzenektir.
Flaşör güvenlik amaçlı aydınlatma düzeneğidir. Araçlarda tüm sinyal lambalarını aynı anda yakıp söndürerek trafikte bulunan sürücüleri uyarmaktadır. Flaşör düzeneğinde artı kutup eksi kutup ve L terminalleri bulunmaktadır. Dörtlü flaşör olarak bilinmektedir ve hayati önem taşımaktadır.
Sürücü adayı bu aşamada sol sinyal vererek dönüşe başlayacaktır. Videoda izlendiği gibi çıkış yaparken de mutlaka sol sinyal vererek ve ayna ile arka trafiği kontrol ederek yola çıkacaktır.
- Dört taneden oluşmuş veya dört tane alabilen. - Birlik notada dörtte bir uzunluğundaki nota. - Dört dizeden oluşmuş olan şiir. - Birbirine dik olan iki çap boyunca da dörde bölünmüş dairelerin her bir dilimi.
Araç akülerinin düzenli olarak kontrolleri yapılmalıdır. Akü, seyir halindeyken bile bitebilir ve bu durumda da yolda kalmak kaçınılmaz olur.
Araç motoru çalışmıyorken, akü 4 saat dinlendirildikten veya farlar 15 saniye boyunca açılıp kapatılıp akü üzerindeki statik elektriklenme alındıktan sonra, ölçülen voltajın 12,4 volttan büyük olması beklenir. Marşa basıldığında da 10 voltun altına iniyorsa, akünün bittiği net olarak ortaya çıkmış olur.
Akü ömrü ne kadar sorusunun yanıtı; kullandığınız araca, otomobilinizi kullanma sıklığınıza ve akünün tipine göre değişiklik gösterebilir. Eğer standart bir otomobil kullanıcısıysanız ve aracınızı günde ortalama 2 kez, sabahları ve akşamları kullanıyorsanız, akünüzün 4 ila 6 yıl boyunca dayanması mümkündür.
Dörtlü flaşör;
Park lambalarının açık olduğunu bildirir. Park lambalarından birinin yanıp diğerinin yanmamasının sebebi yanmayan lambanın flamanı kopmuştur.
Bir araç çok şeritli bir yolda, iyi görünmeyen bir konumda yolda kalırsa ve diğer araç sürücüleri tarafından zamanında görülemez ise, o zaman en kısa sürede dörtlü flaşörlerinizi açmalısınız. İkinci sırada park etmek genellikle yasaktır. Dörtlü flaşör yakmak bunu değiştirmez.
Kısa farların yandığını bildiren göstergedir. Araçta kısa farlar 25 metreyi aydınlatır. Kısa farlar yakıldığında gösterge panelinde yeşil renk lamba yanar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri