Ayrılırken alabilirsin. Ama ayrılırken yollugunu yaptırmadin diyelim, gittiğin yerden de alabilirsin.
Yol masraflarının belgeleri, tayin evrakları ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü mutemetliğine teslim edilir. İl içi yolluk ödemeleri ise müdürlüğün yolluk birimine evraklar teslim edilerek alınabilir. Genelde İl Sağlık Müdürlüklerinin Destek Hizmetlerinde yolluk işlemleri gerçekleştirebilir.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır.
Maliye Bakanlığı da 18.09.2009 tarihli ve 12697 sayılı mütalaasında; ev eşyasını fiilen taşımayan memurlara harcırah ödenemeyeceği yönünde görüş bildirmiştir.
Yolluk başvuruları, ilgili kurumların onayından geçtikten sonra ödenmektedir. Yolluk tutarının ödenmesi için ise genellikle 2-3 iş günü beklenmektedir. Ancak bazı durumlarda yolluk tutarı, farklı nedenlerle daha uzun sürede ödenebilmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Mezkur kanun maddelerinden de anlaşıldığı üzere kişinin görev yaptığı yer gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden ikametgahlarının bulunduğu yere atananlara harcırah ödemesi yapılamaz.
YOLLUK ÖDEMESİ YAPABİLMENİZ İÇİN KURS VEYA SEMİNERİN VALİLİK VEYA KAYMAKAMLIK OLURUNUN BULUNMASI VE OLURDA “YOLLUK VE YEVMİYENİN KURUM BÜTÇESİNDEN ÖDENMESİ” İBARESİNİN BULUNMASI GEREKMEKTEDİR. BU OLURLA BİRLİKTE KURS VEYA SEMİNERE KATILDIĞINIZI KANITLAYAN İMZA SİRKÜLERİNİN BULUNMASI ŞARTTIR.
açıklamasından da yola çıkarak yolluk için ikametgah taşıması, evinin nakledilmesi gerekmektedir.
Memuriyet mahalli tanımına göre; memuriyet merkezi gibi ikamet edilen yer de memuriyet mahalli içerisinde sayılmaktadır. Bu sebeple, memuriyet merkezi dışında olmakla birlikte, ikamet edilen yerde görevlendirilen veya buraya atanan kişilere kural olarak sürekli görev yolluğu ödenebilmesi mümkün bulunmamaktadır.
ÖĞRETMENLERE İL İÇİ TAYİN SONRASINDA YOLLUK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILIR? İl içinde tayini çıkan öğretmenlere sürekli görev yolluğu almaya hak kazanmaları halinde ilişik kestikten sonra hemen(1-2 iş günü içinde) yolluk ödemesi yapılır.
Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.
Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.
- Görevlendirmenin ilk 10 gününü takip eden 80 günü için gündeliklerinin %50 miktarı, - Görevlendirmenin 90 gününü aşan günleri için ise gündeliklerinin %40 miktarı ödenmesi hükme bağlanmıştır.
Geçici personelden, bu Kararda belirtilen görevleri yapmak üzere, görevli oldukları memuriyet mahalli dışında görev yapacaklara 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenir.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
Uygulamada geçici görevlendirme onaylarında (yurt içi-yurt dışı) görev süresi ile birlikte “yol dahil” veya “yol hariç” ifadelerine yer verilmektedir. Yol hariç görevlendirmelerde görev süresinin bitiminde aynı gün asli görev yerine dönülmesinde bir zorunluluk bulunmamaktadır.
Dairesi' nce yürütmeyi durdurma kararı verilmeden önce atama veya nakil olan sözleşmeli personel için bir hukuk normu bulunmamaktadır. Böyle durumda bulunanların sürekli görev yolluğu alması mümkün müdür? Evet. Belli şartlar sağlanıyorsa bu durumda olan sözleşmeli personel sürekli görev yolluğu alabilir.
Ancak, geçici görevin ifası sırasında şehir içinde kullanılan taksi ve benzeri nakil vasıtası ücretlerinin ödenmesine imkan bulunmamaktadır. Devlet Harcama Belgeleri yönetmeliğine göre belediye sınırları içindeki seyahatlerde ücretlerin belgelendirilmesine gerek yoktur.
"Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmeleri esastır.
Sonuç olarak; Ödeme emri olmayan kamu alacaklarında geriye dönük talep süresi 5(beş) yıldır. Eğer ödeme emri varsa ve alacak tahsil edilmemiş ise 5 yıl bitiminden sonra mahkeme kararı ile alınabilmektedir.
Yolluk alabilmeniz izin il dışı tayin almanız demektir il dışı tayin alabilmeniz için gerekli bütün vazifeler yerine getirilir. YENİ ATANANLAR YOLLUK ALAMAZ Tayin alıpta yolluk alma hesaplaması Şehirden şehire KM mesafesine göre hesaplanır.
Harcırah ise yolluk manasında kullanılır. İş gezilerinde görevlilere yol masraflarını karşılaması için yapılan ödemeye harcırah denir. 1954 yılında kabul edilen 6245 sayılı Harcırah Kanunu hala yürürlüktedir.
2-Yolluk Bildirim Yazdır butonu ile yazıcıdan bildirim alınır, belge kontrolü yapılır, yolluk bilgilerinde hata bulunmuyorsa, belge personelce birim amirine imzalatılır.
İl Dışına Görevlendirilen Kadrolu Yada Taşeron İşçilerinin Yol ve Yemek Ücretleri. Bilindiği üzere,6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında memuriyet mahalli dışına görevlendirilen kadrolu işçi yada taşeron işçilerine yolluk ve gündelik ödenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri