Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yollukta yol hariç ne demek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yollukta yol hariç ne demek?

Uygulamada geçici görevlendirme onaylarında (yurt içi-yurt dışı) görev süresi ile birlikte “yol dahil” veya “yol hariç” ifadelerine yer verilmektedir. Yol hariç görevlendirmelerde görev süresinin bitiminde aynı gün asli görev yerine dönülmesinde bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ms.hmb.gov.tr

Yol gündelik süresi nedir?

Seyahat günlerine ait gündelikler, seyahat edilen taşıtın hareket saatinden gidilecek yere varış saatine kadar geçen her 24 saat için hesap olunur. Bu süreden az devam eden seyahatler 1 gün olarak kabul edilir. Seyahat süresinin her 24 saati aşan kesri tam gün sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dicle.edu.tr

Yolluk yevmiye kimlere verilir?

Yolluk, yapılan bir seyahat sırasında, yeme, içme, konaklama gibi masrafların karşılanması için ödenen ücrettir. Genellikle milli eğitim çalışanları, din görevlileri, öğretmenler ve kamu çalışanlarına seyahatleri sırasında yolluk verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihsanaktas.av.tr

Geçici görev yolluğu ne demek?

Geçici bir görevle memuriyet mahalli dışındaki bir yere gönderilenlerden, buralarda veya yolda öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği zamanlarından birini geçirenlere 1/3, ikisini geçirenlere 2/3 oranında ve geceyi de geçirenlere tam gündelik verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bapsis.sdu.edu.tr

Yolluk ve harcırah aynı mı?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Rah sözcüğü ise yol anlamına gelir. Harcırah ise yolluk manasında kullanılır. İş gezilerinde görevlilere yol masraflarını karşılaması için yapılan ödemeye harcırah denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU - Güncel Konu Anlatımı (Tek Video)

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 günlük harcırah ne kadar?

Yurt İçi Gündelikler

Mükerrer 32416 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki “H Cetveli”nde tespit edilmiş olup; en yüksek derece Devlet memuru için yurt içi gündelik miktarı 480,00 TL olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dengeakademi.com

Yolluk ücreti nasıl hesaplanır?

Normal tayinlerde memur asıl görevli olduğu yer ile atandığı yer arasındaki mesafeye bağlı olarak her bir Km için gündeliğin %5'i oranında yapılan ödemedir. Eş durumunda da bu ödeme %5 oranında tam olarak yapılmaktadır, ancak istisnası mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hekimsen.org

Yolluklarda taksi ücreti ödenir mi?

Ancak, geçici görevin ifası sırasında şehir içinde kullanılan taksi ve benzeri nakil vasıtası ücretlerinin ödenmesine imkan bulunmamaktadır. Devlet Harcama Belgeleri yönetmeliğine göre belediye sınırları içindeki seyahatlerde ücretlerin belgelendirilmesine gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgdb.asbu.edu.tr

Memur yolluk ücreti ne zaman yatar?

* İlgili belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'nın Özlük Hakları ve Tahakkuk Şube Müdürlüğüne yolluk bildiriminizi ve dilekçenizi teslim etmeniz gerekmektedir. Biriminizde ödenek bulunması halinde 15 gün içinde ödemeniz yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.asbu.edu.tr

Harcıraha neler dahil?

6245 Sayılı Harcırah Kanunu'na göre harcırah; yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masrafını ihtiva etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: roedl.com.tr

Memurun yolluk ücreti ne kadar?

Yurtiçinde verilecek gündelikler her yıl Bütçe Kanununun H-Cetvelinde yayımlanır. 01.01.2024-31.12.2024 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 465,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 435,00.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.metu.edu.tr

Yolluk neye göre verilir?

Harcırah, bu kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan yol ve taşıt araçları üzerinden verilir. Gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan bu yolda hem muayyen, hem gayrimuayyen tarifeli taşıt işletilmekte ise harcırah hesabında muayyen tarifeli taşıt esas alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Yolluk parasını kim öder?

Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Geçici görev yolluğu ödemesi nasıl yapılır?

YOLLUK ÖDEMESİ YAPABİLMENİZ İÇİN KURS VEYA SEMİNERİN VALİLİK VEYA KAYMAKAMLIK OLURUNUN BULUNMASI VE OLURDA “YOLLUK VE YEVMİYENİN KURUM BÜTÇESİNDEN ÖDENMESİ” İBARESİNİN BULUNMASI GEREKMEKTEDİR. BU OLURLA BİRLİKTE KURS VEYA SEMİNERE KATILDIĞINIZI KANITLAYAN İMZA SİRKÜLERİNİN BULUNMASI ŞARTTIR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemereksakeml.meb.k12.tr

Geçici görev yolluğu ne zaman ödenir?

– İlk 180 gün tam ve takipeden günler için 2/3 oranında ödenir. Geçici görevlendirmelerde meydana gelecek ara vermeler bu sürelere dahil edilmez. Kanunun 42 nci maddesinde belirtilen istisnalar saklıdır. Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere gönderilenlere gündelik verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ms.hmb.gov.tr

Geçici görev yolluğu ne kadar süre ödenir?

“Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler: a) Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Yolluk için ikametgah şart mı?

Mezkur kanun maddelerinden de anlaşıldığı üzere kişinin görev yaptığı yer gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden ikametgahlarının bulunduğu yere atananlara harcırah ödemesi yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgdb.ankara.edu.tr

2024 geçici görev yolluğu ne kadar?

Ek göstergesi 3600 (dahil) – 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 420,00 TL. Aylık/kadro derecesi 1- 4 olanlar 405,00 TL. Aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar 400,00 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birimler.atauni.edu.tr

Memura yol parası verilir mi?

Harp zaruretleri ve olağanüstü haller dolayısıyla memuriyet mahallerini terketmeye mecbur olan memur ve hizmetlilerden kurumlarınca gösterilen mahalle veya memuriyet merkezine en yakın il veya ilçe merkezine gidenlere o mahallere kadar bu Kanun hükümleri gereğince yol masrafı ve gündelik verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Tayini çıkan memurun yolluğu nasıl hesaplanır?

Gündelik*%5*Km

2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.asbu.edu.tr

Memur uçakla seyahat edebilir mi?

Kamuda özellikle yurtiçi görevlere uçakla gitmeyle ilgili uzun yıllardır süren bir soğukluk ve engelleme çalışmaları vardır. Konu sık sık Tasarruf Genelgelerine konu edilmektedir. Son detaylı Tasarruf Genelgesi 2007/3 sayılı olarak 2007 yılında çıkmış ve Uçakla seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlama getirmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekad.org

Yeni atanan memur harcırah alabilir mi?

Normal koşullarda devlet memurlarının bir yerden başka bir yere atanmaları halinde harcırah almaları söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda harcırah ödenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com

Memur yevmiye ne kadar?

aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar açısından yevmiye tutarı 63,00 TL'den 102,00 TL'ye, aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar açısından yevmiye tutarı 62,00 TL'den 100,00 TL'ye çıkarılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Yolluklarda uçak bileti ödenir mi?

-Uçak biletine ait hususları da içeren Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği'nin “Yolluklara ilişkin diğer hükümler” başlığını taşıyan 27'nci maddesinin (b) fıkrasında, uçakla yapılan seyahatlerde yolcu biletinin ödeme belgesine bağlanması gerektiği belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersoneli.com.tr

Yolluk ücreti nereden alınır?

Yol masraflarının belgeleri, tayin evrakları ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü mutemetliğine teslim edilir. İl içi yolluk ödemeleri ise müdürlüğün yolluk birimine evraklar teslim edilerek alınabilir. Genelde İl Sağlık Müdürlüklerinin Destek Hizmetlerinde yolluk işlemleri gerçekleştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com
Önceki makale
Tonsilit nedir neden olur?
Sonraki makale
Rusya plakası ne?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT