Gelir Yönetim Direktörü, bir şirketin gelirlerini yöneten ve artırmak için stratejiler geliştiren kişidir. Pazarlama, finans ve operasyon ekipleriyle işbirliği yaparak, gelir artışı için planlar hazırlar ve uygular. Ayrıca, gelir raporlarını hazırlar ve yönetim kuruluna sunar.
Direktör, şirketlerin bir ya da birden fazla departmanının başında bulunup sevk ve idaresini yürüten kişidir. Direktörler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerin bünyesinde çalışabilir.
Kişiler 4 yıllık olan lisans programlarından mezun kişiler iyi bir direktör olabilirler. Kamu kurum ve kamu kuruluşlarında çalışacak olan bu direktörlerin Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan atanacak kadar bir puan alması ve de tecrübe kazanarak yükselmesi ile istihdam edilmesi gereklidir.
Yönetici, personel, tedarikçi ve müşteriler ile güven odaklı ve uzun vadeli ilişkiler kurmak, İşletmenin faaliyet gösterdiği alan kapsamında, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygunluğunu denetlemek, İşletmenin temizlik, güvenlik, bakım ve teknik ihtiyaçlarının uygun şekilde karşılanmasını sağlamak.
İlgili 20 soru bulundu
Genellikle spor geçmişi bulunan kişiler federasyona başvurmak sureti ile gerekli sınavları geçerek teknik direktör olmaya hak kazanırlar. İkinci yol ise üniversitelerin spor bölümlerinden ya da beden eğitimi öğretmenliği üzerinden mezun olmak gereklidir.
Direktör, şirketlerin bir ya da birden fazla departmanının başında bulunup sevk ve idaresini yürüten kişidir. Direktörler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerin bünyesinde çalışabilir.
Departman müdürü nedir şeklindeki bir soruya, sorumlu olduğu departmanın görev alanına giren işlemlerin tam ve zamanında bitirilmesinden yükümlü olan nitelikli kişidir cevabı verilebilir.
Bunun iki farklı yolu vardır. Genel olarak sporcu geçmişi bulunan kişiler federasyona başvurmak suretiyle gerekli sınavları geçerek teknik direktör belgesi elde edebilir. İkinci yol ise üniversitelerin farklı spor bölümlerinden ve beden eğitimi öğretmenliği üzerinden mezun olmak gerekir.
İnsan kaynakları direktörü; işe alım, eğitim, ücretlendirme ve performans yönetimi sistemlerinin, kurumun hedef ve stratejileri doğrultusunda planlanması ve yürütülmesinden sorumludur.
Kurumsal iletişim direktörleri, çalışmış oldukları kurumların amaçları ve hedeflerindeki süreçlerde bütün iletişim süreçlerini yöneten kişilerdir. Kurumsal iletişim direktörleri, iletişim sürecini yönetirlerken, sorumlu oldukları bütün iletişim kanallarını uyumlu bir biçimde kullanırlar.
Fabrika direktörü fabrikalarda iş süreçlerinin uygunluğunu denetler. Direktör, işini yaparken üst yönetimin verdiği talimatları dikkate alır. Departmanların iç koordinasyonları, direktör tarafından sağlanır. Departmanlar arasında faaliyet zamanlamasının ve standart bütünlüğünün takibini yapar.
Ancak bazı işletmelerde Direktör unvanının, yönetim kurulu üyesi anlamında değil, fakat genel müdüre bağlı üst kademe departman sorumlusu anlamında kullanıldığı görülmektedir. Örneğin Satınalma Direktörü, İnsan Kaynakları Direktörü, Pazarlama Direktörü gibi.
Karşındaki sorusunu sorarken sakince vereceğiniz yanıtı düşün ve ardından derin nefes alarak soruları yanıtla. Bu gerçekten en iyi yol. Görüşme sırasında sakin ve kibar olmaya her zaman özen göstermelisin. Mülakat sırasında kendinden emin ve tutarlı yanıtların sayesinde başarılı mülakatlar yaşarsın.
İş görüşmesi soruları ve cevapları ,alan doğrultusunda değişkenlik gösterir. Mülakat genellikle 15-45 dakika sürer. Bu süre mülakat yapan kişi, işin niteliği ve başvuran adayların özel durumları olup olmasına göre değişebilir.
Bazen bunlara “C-Seviyesi” pozisyonlar denir ve bu rolleri üstlenen kişiler genellikle departman veya bölüm başkanları olduğu için C (chief- şef) seviyesi ile ifade edilir. Şirkette kendi departmanlarını yönetirler, denetlerler ve departman içinde karar vermekten sorumlu olurlar.
İnsan kaynakları müdürü, insan kaynakları departmanının lideridir. Bu kişi, şirketin insan kaynakları politikalarını ve programlarını yürütmek, çalışanların işe alımı, eğitimi, performans yönetimi, ücretlendirme, işten çıkarma gibi işlemlerini yönetmek ve bu süreçleri yasalara uygun olarak yürütmekle sorumludur.
Departman Şefi, bir işletmede çalışan bir çalışanın görevlerini yönetmek ve yönetmek için sorumludur. Departman Şefi, çalışanların performansını izlemek, çalışanların ihtiyaçlarını karşılamak ve çalışanların verimliliğini arttırmak için gerekli stratejileri geliştirmek için sorumludur.
Türkiye'de üst düzey yöneticilerin maaşları ortalama 50.000 TL ile 170.000 TL arasında değişebilir. Ancak, daha büyük şirketlerde çalışan ve daha fazla sorumluluk alan yöneticilerin maaşları bu aralığın üst sınırına yakın olabilir.
Şube Müdürü olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Şube Müdürü maaşı 2023 verilerine göre ortalama 39.800 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Müdür 2023 yılında ortalama 46.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müdür , Temmuz 2023 yılında ortalama 46.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 38.720 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Ofis müdürü kurumsal şirketlerin ve kamu kurumlarının ofis ve büro alanlarının yönetiminden sorumlu kişidir. Bu kişiler genellikle insan kaynakları, muhasebe, iç veya dış ticaret bölümleri, koordinatörlükler ve diğer alanlarda çalışır.
Saha Direktörü, bir işletme veya organizasyonun çalışanlarının çalışma alanlarını yönetmek ve denetlemek için sorumludur. Saha direktörü, çalışanların performansını izlemek, çalışma alanlarının verimliliğini artırmak ve çalışanların işlerini yerine getirmelerini sağlamak için görevlendirilir.
Genel Koordinatör; firmaların, şube ve birimleri arasında koordinasyon sağlayan ve bu alanda rapor oluşturan kişidir. Bu pozisyonda çalışanlar, aynı zamanda denetleme raporlarını şirket yönetimine ya da genel müdüre sunmakla yükümlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri