Was'ın birlikte kullanıldığı zamirler I, he, she ve it'dir. Were'ün birlikte kullanıldığı zamirler you, we ve they'dir.
Was yalnızca tekil öznelerle (I, he, she, it) were ise yalnızca çoğul öznelerle (you, we, they) ile kullanılır.
Yardımcı Fiil
Yani you zamiri tekilken was almaz, tekil ve çoğul zamir olarak sadece were alır. Bunun dışında genel olarak tekil zamirler için 'was', çoğul zamirler için de 'were' yardımcı fiili kullanılmaktadır.
Cevap. Her ikiside çoğul olduğu için were kullanılır .
Doğrulanmış Cevap
-->They were playing football. (Onlar futbol oynuyorlardi.)
İlgili 35 soru bulundu
İngilizcede was were, “to be” (olmak) yardımcı fiilinin past simple çekimi, yani geçmiş zamana dönüşmüş versiyonudur. Diğer bir deyişle “am, is, are” ifadesinin geçmiş zamana çekimlenmiş halidir. İngilizcede were was kullanımı arasındaki en önemli fark, was tekil; were ise çoğul özneyi ifadeyi eder.
Was ve were nerede kullanılır diye soracak olursanız, cevabı çok açık: Was/were, İngilizcede geçmiş zamanda yani simple past tense'te isim cümlelerinde kullanılır. Cümlede eylemi bir fiil değil de isim ifade ediyorsa ve geçmiş zamandan bahsediyorsak cümlenin öznesine göre was veya were kullanırız.
Cevap. my sister yani;benim kardeşim dediğimizde kızdan bahseder. ı,he,she ve it kalıplarında was kullanılır.
Merhaba, My parents 'dan sonra were gelir.Çünkü özne they we vb. oznelerinden sonra were kullanılır.
☆You,we,They kelimelerinden sonra "were" kullanılmalıdır. Sorumuza gelecek olursak ise; My friend kelimesi 3.tekil kişidir. Bu da ya he ya da she olmak zorundadır.He veya she öznesinden sonra bizler "was" getirmeliyiz.
Was, àm ile is yardimci fiilinin geçmiş halidir. Were ise Are yardimci fiilinin geçmiş halidir.
“If I were you…” kalıbı birebir Türkçe'ye çevrildiğinde “ben senin yerinde olsaydım…” anlamına gelir. Genellikle kişilere tavsiye vermek amacıyla kullanılır.
I, he ve she gibi zamirler, was sözcüğüyle kullanılıyor. Belirtilen zamirler dikkat edildiğinde tekil olduğu görülüyor. Cümlelerde bulunan özneler tekil ise, was sözcüğü tercih edilmelidir. Were kelimesini kullanmak için cümlenin içerisinde bulunan öznenin çoğul olması gerekiyor.
Soru cümleleri de hem olumlu soru hem de olumsuz soru şeklinde kurulmaktadır. O halde olumlu sorularda cevap verirken kalıp yes, özne+yardımcı fiil yani was/were gelmektedir. Olumsuz sorulara cevap verirken yani cevabımız olumsuz olacaksa da kalıp no, özne+yardımcı fiilin olumsuz hali yani was not/were not gelmektedir.
Children-- child kelimesinin çoğuludur, düzensiz çoğuldur. The children dedikten sonra "were" kullanılır. Were ise geçmiş zamanda kullanılır ve "are" kelimesinin geçmiş zamanda kullanımıdır.
My father "he" şahısına denk geldiğinden kesinlikle "was" olur.
my father= 'he' anlamına geçer. bu yüzden has gelir.
Past Continuous Tense, Türkçe'de geçmiş zamanın hikayesi olarak da ifade edilir ve "gidiyordum" "geliyordum" zamanlarının karşılığıdır. Yardımcı fiil olarak "was - were" kullanılır ve fiilin sonuna -ing takısı getirilir.
"Did''; İngilizce'de geçmiş zamanda yapılan eylemleri anlatmak için kurulan cümlelerde kullanılır. Bunun yanı sıra "do" (yapmak) fiilinin ikinci ve üçüncü halidir. "Was/Were" ise "to be" (olmak) kalıbının geçmiş zaman halidir. Geçmiş zamanda kuracağımız isim cümlelerinde özneye göre was/were kullanmamız gereklidir.
Was'ın birlikte kullanıldığı zamirler I, he, she ve it'dir. Were'ün birlikte kullanıldığı zamirler you, we ve they'dir.
Was,were ' de fiillerin kaçıncı hali kullanılır ??
Was were zaten be fiilinin geçmiş halleridir. Bunların olduğu cümlelerde fiiler yalın, ikinci ya da üçüncü halde kullanılmaz.
'Past CONTINUOUS' kipini oluşturma
Herhngi bir fiilin 'past continuous' hali iki kısımdan oluşur : "to be" fiilinin 'past tense' hali (was/were), ve temel fiilin kökü +ing.
Ne zaman will kullanırız? Will, gelecek zaman kipiyle anlatılan durumlarda kullanılır. Gelecekle ilgili ifadelerde will'e başvururuz. Ani, kendiliğinden gelişen karar ve eylemlerde de bu yardımcı fiili kullanırız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri