Telif hakkı sahibi, telif hakkıyla korunan içeriğinin YouTube'da kendisinden izin alınmadan kullanıldığını tespit ederse telif hakkı nedeniyle yayından kaldırma isteği (sadece yayından kaldırma olarak da bilinir) gönderebilir. Telif hakkı ihlali iddiası nedeniyle YouTube'dan içerik kaldırmak yasal bir taleptir.
FSEK kapsamında, bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın kullanan kişi ise bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına çarptırılabilir.
Hesabınız, ilişkili tüm kanallarıyla birlikte kapatılır. Hesabınıza yüklenen tüm videolar kaldırılır. Yeni kanal açamazsınız.
Dünya genelinde engelleme: Bir veya daha fazla telif hakkı sahibi, bu müziğin YouTube'da kullanılmasına izin vermiyordur. Bu müziği kullanırsanız videonuz sessize alınabilir veya YouTube'da hiç sunulmayabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Süreli olmayan yayınlar için kullanılan bandrolün adedi 0,090 TL, Sinema ve müzik yapımı ile bilgisayar oyunları için kullanılan bandrolün adedi 0,065 TL, Sinema yapımları için kullanılan 35 mm, Lazer Disk ve DCP için ise adedi 7,00 TL'dir.
Sahibinin ölümünden sonra alenileşen eserlerde koruma süresi ölüm tarihinden sonra 70 yıldır. Eser sahibi belli değilse, koruma süresi eserin aleniyetkazanmasından itibaren 70 yıldır. Koruma süresi eser alenileşmediği sürece işlemeye başlamaz.
Telif hakkı olmayan müzik, yalnızca orijinal içerik oluşturucuya ait olmayan müziktir. İlgili bir taraf genellikle kullanım izni almak için bir kerelik ücret ödeyebilir. Telif hakkı olmayan müzikler kamuya açık alanda, Creative Commons müzik lisansları altında veya telifsiz müzik kütüphanelerinde bulunabilir.
Telif Hakkı Uyarısı Alırsak Ne Olur? Telif hakkı ihtarı almanız, bir hak sahibinin telif hakkıyla korunan içeriğini kullandığınız için yayından kaldırma talebi gönderdiği anlamına gelir. Bu tarz bir resmi bildirim alındığında telif hakkı yasalarına uymak için paylaşımınız yayından, platformdan kaldırılır.
İşletmeniz iktisadi bir amaç güttüğü sürece çaldığınız şarkılar için telif hakkı ödemeniz gerekir. Bu telif bedeli de Müzik Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP), Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Birliği (MESAM), Musiki Eseri Sahipleri Grubu (MSG) gibi meslek birliklerine ödenir.
Oysaki Türk Hukuku (FSEK) uyarınca, Youtube için hazırlanmış bir videonun, eser sahibinin rızası dışında tamamının veya bir kısmının, başka bir internet platformunda, TV'de veya benzeri bir ortamda yayınlanması telif hakkı ihlalidir. Bu durumda eser sahibi kanundan doğan haklarını kullanabilmektedir.
Youtube'da telif hakkı ihtarları para kazanma durumlarında sakınca doğuracağını belirtmiştir. Bununla birlikte üç telif hakkı ihtarı alınması halinde hesabın tüm kanallarıyla birlikte kapatılacağını, tüm videolar kaldırılacağını ve yeni kanal açılamayacağını belirtmiştir.
Unutmayın: Telif hakkına ilişkin düzenlemeler canlı yayınlar ve Shorts videoları için değil, yalnızca uzun videolar için geçerlidir. Canlı yayınlar ve Shorts videolarından para kazanma hakkında daha fazla bilgi edinin.
Bir eserden kaynak göstermeksizin iktibasta bulunan kişi altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılır. Hak sahibi kişilerin izni olmaksızın, alenileşmemiş bir eserin muhtevası hakkında kamuya açıklamada bulunan kişi, altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Türk Ticaret Kanunu kapsamına dahilse telif hakları ihlali cezası 1 yıla kadar hapis olarak verilebilmektedir. Markaların Korunması Hakkında Kanun kapsamına alınan bir telif hakkı ihlali için 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası alınabilir.
FSEK madde 70, eser sahibinin mali ve manevi haklarının ihlal edilmesi halinde, talep edilebilecek tazminata ilişkin ayrı düzenlemeler yapmıştır. Buna göre, eser sahibi, manevi haklarının ihlal edilmesi halinde, uğradığı manevi zarara karşılık manevi tazminat ödenmesi talebi ile dava açabilecektir.
Bu ödeme sanatçılara, müziklerini gönderen lisans veren aracılığıyla, yani genellikle plak veya dağıtım şirketi aracılığıyla yapılır. Yayınlama telif hakkı ödemeleri: Bestecilere veya beste sahiplerine ödenecek paradır. Ödemeler kullanım bölgesine göre yayıncılara, meslek birliklerine ve ajanslara yapılır.
Telif Hakkını Nasıl Kaldırırsınız? Herhangi bir orijinal içeriğe doğal olarak bir telif hakkı verilir ve sahibinin ölümünden 70 yıl sonrasına kadar geçerlidir. Bundan sonra, tekrar talep edilmezse kaldırılır.
15 diye biliyorum. Ama ne olur ne olmaz sen 10 saniye yap. (Ayriyetten bu youtube un otomatik algılama saniyesi yani müzik telifi ise müzik sahibi videona telif hakkı yollarsa her türlü telif yersin. 13-14 saniye koyman yeterli.
Not: Bir şarkının cover'ını yapıyorsanız telif hakkı sahiplerinden (ör. söz yazarları veya müzik yayıncıları) mutlaka izin almanız gerekir. Orijinal ses kaydını yeniden üretmek, videoya şarkı eklemek veya şarkı sözlerini göstermek için ek lisanslar almanız gerekebilir.
TikTok, SoundOn'un, ByteDance'in sahip olduğu platformlarda sınırsız bir süre boyunca müzik yaratıcılarına telif ücretlerinin yüzde 100'ünü ödeyeceğini söyledi.
SORU : Yazdığım romanımın telif hakkını almak istiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Videoyu açtıktan sonra videonun altına inerek bilgi kısmına gelin. Ardından bilgi kısmının en altında bulunan Bu videodaki müzik kısmı ve daha fazla bilgi edin kısmı bulunmaktadır. Daha fazla bilgi edin kısmı bulunuyorsa videoda telif hakkı bulunabilir.
Telif yemek, fikir veya eser sahibinin onayı olmadan bir eseri ya da fikri usulsüz olarak yayınlama sonucu yayınlanan şeyin yayından kaldırılmasına denir. Telif hakkı nedir? Birçok ülkede, fiziksel ortama kaydedilmiş orijinal bir eser oluşturan kişi otomatik olarak bu çalışmanın telif hakkına sahip olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri