Makinesi İkilisini Deneyinİpucu: Sırılsıklam ıslak saçı hemen saç kurutma makinesiyle kurutmak yerine saçınız %80 oranında kuruyana kadar bekleyin, sonra saç kurutma makinesiyle kurutun. Böylece saçınıza ısı uyguladığınız süreyi en aza indirmiş olurken mükemmel fönlü saçı da elde edersiniz.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
Saç kurutma sırasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli adımlar bulunur. Öncelikle saçları havlu yardımıyla nazikçe kurulayarak fazla suyun emilmesini sağlamak önemlidir. Daha sonra ise saç kurutma makinesini düşük sıcaklık ve hız ayarında kullanmak, saçlara zarar vermeden kurutmaya yardımcı olur.
SAÇ KURUTMA
Saçlarınızı fön makinesiyle kurutmadan önce bir havlu yardımıyla saç diplerinden uçlara doğru nazikçe saçlarınızı kurutun. Daha sonra da fön makinesinin en kısık ayarında uzak mesafeden saçlarınızı kurutmaya özen gösterin.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
İlgili 33 soru bulundu
Kuru ve kabarık saçlar için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici şampuan ve saç kremleri tercih edin. Saç kremleri, saç tellerine derinlemesine nüfuz ederek saçları yumuşatır ve kabarıklığı azaltır. Nemlendirici Saç Maskeleri: Saçlarınızı haftada bir veya iki kez nemlendirici saç maskeleriyle besleyebilirsiniz.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Kurutma Yöntemi Olarak Havlu Tercih Edin!
Bu noktada saç kurutma makinesinin yaydığı ısının ıslaklık ile birlikte saçın doğal nemini de kurutabileceğini hatırlatmakta fayda vardır. Dolayısıyla saçınızı bir havlu yardımıyla nazikçe kurulamanız tavsiye edilir.
En Doğru Saç Yıkama Rutini Nedir? Normal şartlarda saç yıkama rutini 2 günde bir olmalıdır. Saçları her gün yıkamak temizlemek yerine daha çok yağlanmasına ve kurumasına sebebiyet verir. Saç derimizde, saçlarımızı daha sağlıklı hale getirecek doğal ve faydalı yağlar bulunur.
Genel olarak, saçınızın uçları önce kuruma eğilimindedir, bu nedenle köklerinize odaklanırsanız işleri kolaylıkla hızlandırabilirsiniz. Saç tellerini ayırmak daha fazla havanın hareket etmesini sağlar, böylece çok daha hızlı kururlar. Saçlarınızı geniş dişli bir tarak ile tarayarak kurutabilirsiniz.
Kabarık saçlar; saç kurutma makinesi ile taranmamalıdır. Saç kurutma makinesi saçların daha fazla kabarmasına neden olur. Saçlar doğal haline bırakılarak kurutulmalıdır.
Sonucunda kepek, kaşıntı ve saçkıran olabilirsiniz. Astım,sinüzit ve diğer solunum yolu hastalıkları şiddetlenebilir. Islak saç ile yatmak saçınızın kırılıp cansız ve yapışık durmasına sebep olur. Ayrıca cildinizin yastığınızdaki bakterilere maruz kalması ciltte kuruluk, akne ve tahriş sorunları yaratır.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir. Kuru saç için bu saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra saçınıza uçlarından itibaren onarıcı bir saç bakım kremi ile bakım yapın ve bir kaç dakika bekletin. Açık uçlu kalın bir tarakla uçlarından hafifçe tarayabilirsiniz. Saçlar taranırken uçlarından açılmalı ve yukarıya doğru gelinerek en son tepe noktasındaki saçlar taranmalıdır.
Saç Kaç Kere Şampuanlanır? Genelde bir kere şampuanlama yeterli olabilir. Ancak, saçta yoğun bir kirlilik ya da ürün birikimi varsa, iki kere şampuanlamak daha temiz bir sonuç verebilir.
Duş sırasında vücudunuzdan önce saçınıza kullandığınız şampuan veya saç kremi ciltte tahrişe ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Bundan kaçınmak ve cildinizden kalan saç kremi ve şampuanı temizlemek için önce saçınızı şampuanlayın daha sonra ve saç kremi uygulayın.
Saçınızı sadece suyla yıkayabilirsiniz. Fakat tozdan arındırmak için iyice taramanız da gerek.
Saçlarınızı su doldurduğunuz spreyli bir şişe yardımıyla hafifçe ıslatmanız ve nemli olmasını sağlamanız yeterli. Jöle ya da jel… Islak görünümlü saç konusunda kullandığınız ürünler de oldukça önemli. Zira ıslak olan kısmın hem o parlak görünümü koruması hem de uzun süre sabit kalması gerekiyor.
Zamanında ıslak saçla uyumak saçlar için sorun oluşturmaz.
Saçlarda günlük olarak ister istemez 100 tele kadar kayıp yaşanması normaldir. Eğer duş esnasında saç dökülmesi daha fazla oluyor ise bu durumda bir dermatolog ile görüşülmesi önerilir.
Saç Bakım Rutini: Haftada en az iki kez saç maskesi uygulamak, saçın sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca, saçı sık sık fırçalamak yerine nazikçe taramak ve saç lastiklerini sıkıca bağlamamak da kırıkların oluşmasını engelleyebilir.
Saçınızın nemini koruyan her türlü önlem saç kırıklarının görülme riskini azaltır. Saçınız için doğru şampuanı ve saç kremini seçin. Özel ürünlerle saç uçlarına bakım yapmak da kırık ihtimaline karşı etkili olur. Mutfağınızdaki ürünlerle saçlarınızı besleyebilir ve nem dengesini iyileştirebilirsiniz.
Saç köklerini güçlendiren gıda takviyeleri kullanmak (biotin, çinko, C ve E vitaminleri vb.), Saç ürünlerini duş esnasında masaj yaparak uygulayıp saç köklerinin uyarılmasını sağlamak, Yüksek ısı ile saça uygulanan işlemlerden kaçınmak, Saç mezoterapisi ile saç köklerini içeriden beslemek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri