Ytong duvarların üzerine kara sıva uygulaması da mümkün olmakla birlikte, ağır olması ve işçiliğinin uzun ve zahmetli olması nedeniyle, hafif sıvalar tercih edilmelidir.
Ytong Hafif Sıva, Ytong duvarlar için özel üretilmiş dış cephe sıvasıdır. Mineral esaslı diğer tüm duvar yüzeylerine de uygulanabilir.
Akrilik emülsiyon esaslı, yüksek UV dayanımına sahip, son kat dış cephe boyasıdır. Her türlü beton, ytong, briket, eternit gibi yapı elemanlarının dış yüzeylerinde dekoratif amaçlı olarak güvenle kullanılır.
Yaklaşık 30 yıllık sınırlı bir ömrü var.
bence saglıklı olmaz.Ytong sert bir malzeme degil.Üstüne düzgün 2 kat sıva atarsanız idare eder ama şöyle bir Tavsiyede bulunayım.İçi Taşyünü dolu Tuglalarla Duvar örerseniz izolasyonda yapmış olursunuz yada 2 sıra arası mantolama malzemesi koyun tam olsun.
İlgili 22 soru bulundu
Ytong duvarlar düzgün yüzeyli olduğundan, üzerine sıva yapılmadan, sadece seramik yapıştırıcısı kullanılarak seramik uygulaması yapılabilir.
Çelik Sıva, makine ile atıldığı için çok fazla vakit kazandıran ve bu nedenle de kaba alçı veya kara sıva (çimentolu kaba sıva) yerine kullanılan çimento esaslı el ve makine sıvasıdır. Daha çok iç cephede uygulanan bu ürün, dış cephede de kullanıma uygundur.
Uluslararası bir marka olan YTONG, gazbeton yapı malzemesinin mucidi ve ilk endüstriyel üreticisidir. Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle yüksek ısı yalıtımı sağlayan YTONG ürünleri, hafif, sağlam, kolay işlenen, yanmaz bir yapı malzemesidir.
1963 yılında kurulan Türk Ytong Sanayi A.Ş. Türkiye'nin ilk gazbeton üreticisidir. Türkiye'de Ytong üretimi 1965 yılında İstanbul-Pendik'teki fabrikada başladı.
Sağlam ve hafif olan gazbeton bina yükünü azaltarak depremden dolayı oluşabilecek kuvveti azaltmaktadır. Bu yüzden tuğla duvar yerine gazbeton duvar kullanmak depreme karşı binayı daha dayanıklı hale getirecektir.
Ytong duvarların üzerine kara sıva uygulaması yapılabilir.
Gaz Beton uygulaması
Bunlar yüksek buhar geçirgenliğine sahip hassas yapı elemanlarıdır. Gaz beton ile örülen duvarlarda daha ince sıva uygulaması yapılabilir. Hassas duvar işi ayrıca sıva kaplaması için ince katmanlı sıvaların kullanılabilmesini sağlar. Bu sıvaların kalınlığı iç mekanlarda yaklaşık olarak 6 mm'dir.
Ytong - Multipor Cephe Sistemi mineral esaslıdır, küf, nem ve yoğuşmaya neden olmaz.
Kara sıva, yapıların dış ve iç yüzeylerinde kullanılan bir sıva türüdür. Genellikle harç ve kum karışımından oluşur. Kara sıva, adını içerisinde kullanılan kömür tozundan almaktadır. Kömür tozu sıvaya eklenerek elde edilen koyu renk, yapıya özgün bir görünüm kazandırır.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Ytong Ev'in yapım tekniği kolay, inşaat süresini kısadır. Deneyimli montaj ekipleri, 100 m²'lik tek katlı bir evin kaba inşaatını 4 haftada tamamlayabilir.
YTONG literatürde “gazbeton” olarak bilinir. Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle yüksek ısı yalıtımı sağlayan hafif, kolay işlenen, yanmaz bir yapı malzemesidir.
Yapı malzemesinde hafiflik ve güvenlik denince de akla ilk olarak Ytong malzemesi gelmektedir. Kuru birim hacim ağırlığı 400 kg/m³ Ytong, hafifliğiyle binaların toplam ağırlığının, dolayısıyla depremde maruz kalacağı kuvvetlerin azalmasını sağlamaktadır. Ytong, bu anlamda güvenli yapılaşma için önemlidir.
Bülent Demiren, Almanya'dan getirilen Ytong malzemesiyle bu şantiyede tanıştı. Hafif ve aynı zamanda ısı yalıtımı özelliğine sahip bu yapı malzemesinin sağladığı enerji tasarrufuyla, binaların çok daha kolay ısındığını öğrendi ve otel 1955'te tamamlanıp kapılarını açtığında, Ytong'u Türkiye'de üretmeyi aklına koydu.
YTONG binalarının çatıları asbestli olduğu bilinen eternitle kaplıydı. Bunlar hiçbir gözetim ve tedbir olmadan yıkıldı.
Yapı malzemeleri birim ağırlıklarına bağlı olarak farklı özellikler gösterirler; • 100 kg/m³ birim ağırlığa kadar olan malzemeler yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip olmalarına karşın taşıma güçleri yoktur.
Depreme dayanıklı mı? Ytong Ev sağlamdır, depreme dayanıklıdır. 2018'de yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nde yer alan “Donatılı Gazbeton Panellerle Oluşturulan Yığma Bina Kuralları”na uygundur.
KARA SIVA UYGULAMASI
Kaba sıva; bina yapım esnasında, duvarlar yapıldıktan sonra duvarların dış etkilerden, (yağmur, don, güneş gibi) korunması, binanın ömrünü uzatması gibi unsurların yanında sıva ile düzgün ve pürüzsüz bir yüzeyin elde edilmesi için gerekli olan bir uygulamadır.
Kara sıva, bir inşaatın kabası tamamlandıktan sonra yapılan ilk uygulamadır. Kalınlığı ortalama 2-4 cm olan kara sıvadan sonra kalınlığı 0.5 – 1 cm arasında değişen ince sıva uygulaması yapılır.
Hava sıcaklığı 20°C'nin altında yapılan sıva uygulamasında 24 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır. Sonrasında uygulama yüzeyinin 1 hafta boyunca nemli kalması sağlanmalıdır. Daha pürüzsüz bir yüzey elde etmek için üzeri FİXA İnce Siva ile sıvanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri