4) Bir dersten (F0) harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız sayılır ve AGNO hesabına katılır. 5) G (Geçer) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarılı/yeterli olma durumu gösterir ve AGNO hesabına katılmaz.
AGNO hesabında, tekrar edilen derslerden son alınan not geçerlidir. Bütün notlar öğrencinin not çizelgesine işlenir. f) Bir dersten CC, DC, DD, FD, FF ve F0 harf notunu alan öğrenci, bu dersten başarısız sayılır. Bu notlar AGNO hesabına katılır.
Bu harf notunun harflendirme tablosuna eklenme gerekçesi öğrencinin ağırlıklı genel not uygulamasına katkı sağlamaktadır. FD notu almış bir öğrenci mezun olabilmesi için dersi yükseltmesi gerekmektedir.
(6) Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun; bilimsel hazırlık ve yüksek lisans programlarında en az CB (2.50), doktora ve sanatta yeterlik programlarında ise en az BB (3.00) olması gerekir.
Harf notu karşılıklarına göre; A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
İlgili 21 soru bulundu
2. Bütünleme sınavlarına kimler giremez? Final harf notu CC ve üzeri olanlar bütünleme sınavına giremez. FİNAL SINAV NOTU CC VE ÜZERİ OLAN BİR ÖĞRENCİ NOT YÜKSELTMEK AMACIYLA VEYA BAŞKA BİR AMAÇLA BÜTÜNLEMEYE GİRERSE, SINAV EVRAKI DİKKATE ALINMAZ.
(10) Bir dersten CC, DC, DD, FD, FF ve F0 harf notunu alan öğrenci, bu dersten başarısız sayılır. Bu notlar AGNO hesabına katılır.
Eşdeğer ders değerlendirmeleri için, başarı notunun YTÜ Üniversite Yönetim Kurulunun aldığı en az geçme notu (4.00 üzerinden en az 2.00) kadar olmalıdır.
k) Bütünleme sınavları “Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Madde 30'a uygun olarak yapılır. l) Bütünleme sınavlarına giremeyen öğrencilere bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. m) Yarıyıl sonu sınavına girmeyen öğrenci ilgili dersin bütünleme sınavına girebilir.
1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Bu nedenle öğrenci tek ders sınavına girmektedir. Tek ders sınavında başarılı olması halinde kalan f notlu dersi geçerek mezun olabilmektedir. Eğer öğrenci tüm derslerini geçtiği hale ortalaması 2. 00 ise bir dersten veya birkaç dersten tek ders sınavına girmesi gerekebilir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
4) Bir dersten (F0) harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız sayılır ve AGNO hesabına katılır. 5) G (Geçer) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarılı/yeterli olma durumu gösterir ve AGNO hesabına katılmaz.
b) Bunlardan; 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Üstten ders alabilir miyim? Bölümümüzde üstten ders alınabilir. Ancak Lisans Yönetmeliği gereği 1.sınıf öğrencileri, 3. ve 4. sınıflardan, 2. sınıf öğrencileri ise 4. sınıftan ders alamazlar.
✓ Öğrenci, teorik derslerin en az %70'ine, teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az % 80'ine devam etmek zorundadır. F0 haricinde, başarı notu olan teorik derslerin tekrar alınması durumunda devam mecburiyeti aranmaz. Ancak, uygulama ve/veya laboratuvar içeren derslerde devam mecburiyeti aranır.
Yıldız Teknik Üniversitesi bir önceki yıla göre Türkiye genelinde sıralamada 12'den 13'e , Dünya genelinde ise 868'den 1064'e geriledi. Bu yıl üniversitelerin akademik performansını özetleyen URAP 2020-2021 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK'ün yayımladığı veriler kullanıldı.
ç) Bir dersten VF harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
Koşullu geçtiğiniz dersten bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Yani, bütünlemeye giren öğrencinin bütünleme sınav sonucu esastır. Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri