(2) Normal öğrenim süresi içinde bir yarıyılda en az on beş kredilik ders alıp ilgili yarıyılda bütün derslerinden başarılı olan, yarıyıl akademik ortalaması 4,00 üzerinden 3,00-3,49 olanlar yarıyıl şeref öğrencisi, 3,50 ve üzeri olanlar yarıyıl yüksek şeref öğrencisi sayılırlar.
Başarılı Öğrenciler
Herhangi bir yarıyılda bulunduğu yarıyıldaki tüm dersleri alan ve en az 30 AKTS kredilik dersleri başaran, yarıyıl akademik not ortalaması 3,00- 3,49 arasında olan öğrenciler şeref öğrencisi, 3,50 ve daha fazla olan öğrenciler ise yüksek şeref öğrencisi sayılır.
ONUR – YÜKSEKONUR BELGESİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
➢ NOT ORTALAMASI EN AZ 3.00 EN ÇOK 3.49 OLANLAR ONUR, ➢ NOT ORTALAMASI EN AZ 3.50 ve DAHA YÜKSEK OLANLAR YÜKSEK ONUR ÖĞRENCİSİ OLARAK MEZUN OLURLAR.
“MADDE 34 – (1) Bulundukları yarıyıl/yılsonu itibarıyla bütün derslerini almış ve başarmış olan öğrencilerden, AGNO'su 3.00–3.49 arasında olanlar yarıyıl/yıl onur öğrencisi; 3.50–4.00 arasında olanlar ise yarıyıl/yıl yüksek onur öğrencisi sayılır.
Madde 7 - Şeref Belgesi ve Plâketler Oda ve Borsalarda kendi imkânları ile belli zamanlarda düzenlenecek merasimlerle, Birlikte ise her yıl Genel Kurul huzurunda verilir. Mazeretleri nedeniyle bulunmayanların yakınlarına, ölüm halinde ise en yakın varisine verilir.
İlgili 27 soru bulundu
MADDE 24 – (1) Yıl içinde; hizmet süresi, yaş haddi ve sağlık nedenleriyle Bakanlık kadrolarından emekli olanlara Hizmet Şeref Belgesi verilir. (2) Hizmet Şeref Belgeleri, merkez teşkilatında Bakan, taşra teşkilatında valilerce verilir. (3) Devlet memurluğundan çıkarılanlara Hizmet Şeref Belgesi verilmez.
Onur Belgesi, kişinin başarılarını tanımak, teşvik etmek ve ödüllendirmek için verilir. Bu belge, kişinin akademik veya mesleki geçmişinde değerli bir referans olabilir. Aynı zamanda, iş başvurularında veya eğitim başvurularında kişinin üstün başarısını vurgulamak için kullanılabilir.
Listelere göre disiplin cezası almamış ve bulunduğu yarıyıl/yıl dahil tüm dersleri almış ve başarmış olan öğrencilerden YANO'su 3.00 – 3.49 olanlara ONUR Belgesi, 3,50 ve üzeri olanlara YÜKSEK ONUR Belgesi çıkarılır.
Madde 6- (1) Üstün Başarı belgesi, üç defa başarı belgesi alan personele verilir. Madde 7- (1) Ödül, Üstün Başarı Belgesi alan personele verilebilir. Vali, ilçe sınırları içinde görevli personele Kaymakam tarafından verilebilir.
Bu listeye giren öğrencilerden ilgili yıl veya yarıyıla ait akademik başarı not ortalaması 80,00-89,99 arası olan öğrencilere “Onur ”, 90,00 ve 100 arası olan öğrencilere “Yüksek Onur” belgesi verilir.
Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve GANO'su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler, onur öğrencisi; GANO'su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar. Bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilir.
Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir. Onur belgesinin üniversite sınavında herhangi bir katkısı bulunmamaktadır.
Maddesine göre verilmektedir. MADDE 43 – (1) Genel not ortalaması, 4 üzerinden 3,85'in üstünde olan öğrenciler üstün başarılı sayılır ve bu öğrencilere 'Üstün Başarı Belgesi' verilir.
Genel not ortalaması 3.00 - 3.49 olanlar şeref, 3.50 ve üstü olanlar yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olurlar.
Onur belgesini alabilmek taktir ve teşekkür belgelerini almaktan daha zor olabiliyor. Onur belgesini almak isteyen öğrenciler, okulunda başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmesi gerekiyor. Hem başarılı hem de örnek olacak davranışlar yapması, onur belgesi alınması konusunda etkilidir.
Yıl sonu dönem ortalaması 70 ila 84.99 arasında olanlar Teşekkür Belgesi, 85 ve üzeri alanlar ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacak. Onur belgesi ise davranışlarıyla arkadaşlarına ve çevresine örnek teşkil eden öğrencilere verilecek.
Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir. Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'üne kadar ödül verilebilir.
4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12'nci sınıf öğrencilerine, yani ortaokul ve lise öğrencilerine verilen bu belge hakkında detaylar burada. İşte ortaokul ve lisede onur belgesi alma şartları 2022…
ÖĞRETMENLERE 9 BİN 602 TL EK ÖDEME | Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Milli Eğitim Bakanlığı personeline başarı, üstün başarı belgesi ve ödül verilmesine dair yönerge' başlıklı metninde, öğretmen ve idarecilere üstün başarı belgesi ile 9 bin 602 TL'ye kadar ek ödeme yapılacağı duyuruldu.
Onur Öğrenci: GANO'su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; Yüksek Onur Öğrencisi: GANO'su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olurlar. Onur ve Yüksek Onur öğrencisi olup olunmadığı öğrencinin not döküm belgesinde belirtilir.
Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir. Onur belgesinin üniversite sınavında herhangi bir katkısı bulunmamaktadır.
Dikkate değer başarılarınızı veya aldıysanız onur belgelerinizi yukarıdaki örnekte not ortalamasını belirttiğimiz gibi hemen bölüm ve eğitim kurumu bilgilerinizin altına yazabilirsiniz. Bu size CV'nizde yer kazandıracaktır!
İlkokul, ortaokul ve liselerde başarı belgelerinin yanı sıra arkadaşlarına örnek davranışlarda bulunan öğrencilere onur belgesi veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül Yönetmeliğinde yer alan şartları sağlayan öğrencilere Onur Belgesi verilmektedir.
Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir.
MADDE 13 – (1) Onur genel kurulu her sınıftan bir öğrenci/kursiyeri onur kurulu üyeliğine seçer. Onur genel kurulu, son sınıf temsilcileri arasından birini onur kurulu ikinci başkanlığına, birini de yedek üye olarak seçer. (2) Sınıfları birer şube olan merkezlerde temsilciler, onur kurulunu oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri