Yükselen burcumuz ise doğduğumuz anda ufuk çizgisinden yükselen burçtur. Bize hayata bakış açısı, olayları değerlendirme ve anlamlandırma konusunda ipuçları verir. Her 2 saatte bir yükselen burç değişiklik göstermektedir. Bu nedenle doğum yerinin yanı sıra doğum zamanını ele almak önemlidir.
Yaklaşık her iki saatte bir yükselen burç değişir. Bu kimi zaman 2 saatten kısa bir süre olabilir. Burç değişimine yakın bir zamanda iseniz 4 dakikada bile yükselen burcunuz farklı olabilir.
Kişinin hayatı boyunca, Yükselen burç ancak 4 burç ilerler. Yani, doğum zamanında, İkizler yükselen olan bir kişinin yükseleni bir süre sonra, Yengeç'e, sonra Aslan'a ilerler, en fazla Başak'a ilerler. Bir yükselenin burç değiştirmesi, ilerlemesi yaklaşık 20-30 yılda bir olur.
Astrolojide birçok yanlış bilinen öğe bulunuyor. Örneğin, yükselen burçların 30 yaşından sonra geçerli olduğu söyleniyor ancak bu bilgi yanlış. Yükselen burcumuz doğduğumuz andan ölüme kadar geçerlidir.
Yükselen burç, bir kişinin astrolojik DNA'sının kritik bir parçasıdır ve güneş ve ay burçları kadar önemlidir. Ayrıca, bir kişinin hayatındaki dönemsel değişiklikler, krizler ve fırsatlar konusunda da rehberlik eder. Yükselen burç, bireyin kendini ifade etme ve dünyayla etkileşimde bulunma şeklini belirler.
İlgili 25 soru bulundu
Akşam ezanına doğru, akşam ezanı ve onu takip eden belli bir zamanda olan doğumlarda, iç burcun 180 derece karşısına gelen burç, bir öncesi veya bir sonrasındaki burç yükselen burç olacaktır. Gece yarısındaki doğumlarda ise yükselen burç, iç burçtan 3 veya 4 önceki burç olur.
Astrolojide yükselen burç, kişinin kendini nasıl gördüğü, nasıl algıladığı ve nasıl hissettiğini belirler. Ayrıca olaylara karşı tutumumuzu, hayatı nasıl algıladığımızı ve yaşam enerjimizi nasıl kullandığımızı gösterir. Kendi öz burcumuz bizim benliğimizi oluşturur.
Herhangi bir saat aralığında da olsa doğum saatini bilmeyenler için retrifikasyon çalışması yapılır. Astrologlar, bu çalışma sayesinde bireyin tam doğum saatini bulabilir ve yükselen burcunu hesaplayabilir.
Yükselen Burç
Haritamızdaki yükselen burcumuz, kendimizi nasıl gördüğümüzü, kendimizi dış dünyaya nasıl gösterdiğimizi ve hayata bakış açımızı gösterir. Çevremizde yaşananları nasıl değerlendirdiğimizi, içinde bulunduğumuz durumlara ne gibi anlamlar yüklediğimizi anlatır.
Alçalan burç; evlilikleri, ikili ilişkileri ve çatışmaları da ifade eder. Kendimizde olmayan ya da olmadığını düşündüğümüz ve içimizde gizli olan özellikleri başkalarında aramamızın sebebi de alçalan burçtur. Bu sebeple içten içe birbirimizi tamamladığımızı düşündüğümüz kişilerle beraber oluruz.
Kısacası insanlara gösterdiğimiz yüzümüz, davranışlarımız, fiziksel özelliklerimiz yükselen burcumuzun bize yüklediği niteliklerden ileri gelir. Bir kişinin yükselen burcunu bulmak için, o kişinin doğum saati ve dünyaya geldiği yer tam olarak bilinmelidir. Ay burcu ise, doğduğunuz günde ayın bulunduğu konumdur.
Sentez burç; Güneş burcunuz da dışında hayatınızda, kişiliğinizde, karakterinizde en etkin olan burcu gösterir. Bu yüzden Sentez burç hayatınızda baskın olan, en iyi kullanmış olduğunuz, en fazla yetenek sahibi olduğunuz burcu gösterir.
NASA'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bşrkaç yılda bir yeniden ortaya çıkan burçlar değişti haberleri ile ilgili yorumlarınızı gördük. NASA olarak burçları değiştirmedik.
Doğum saatini öğrenmenizin ilk yolu anne babanıza veya akrabalarınıza doğum saatinizi sormaktır. Eğer doğum saatinizi ebeveynleriniz hatırlamıyor ise e-Devlet üzerinden doğum saatinizi öğrenebilirsiniz.
Gelelim soruların cevaplarına; öncelikle genel yorumların hepsi tüm burç ev sistemi kullanılarak yükselen burçtan yazılır. Çünkü başka türlü sonsuz sayıda harita oluşacağı için gezegenlerin hangi evlerde aktif olacağını bir astrolog yorumlayamaz. Yani genel yorumlarda öncelikli olarak yükselen burcunuzu okumalısınız.
Astronomik Temeller: Ay burcu, bir kişinin doğum anında Ay'ın Zodyak çemberindeki konumuna dayanır. Bu konum, Güneş burcundan daha hızlı değişir; Ay, Zodyak'ın tüm burçlarını yaklaşık 28 günde tamamlar.
Doğum haritası, astrolojiye göre, bir kişinin doğum anında gökyüzündeki gezegenlerin konumlarına dayanarak kişilik özellikleri ve potansiyel yaşam yolları hakkında bilgi sunar. Ancak, doğum haritasının geleceği gösterip göstermediği konusunda bilimsel bir kanıt yoktur.
Güneş burcuna ek olarak, herkesin bir de yükselen burcu vardır. İşin gerçeği, yükselen burç, Güneş burcundan çok daha kişisel ve önemlidir. Zira, Güneş burcu yaklaşık otuz gün boyunca aynı kalmakta, ama yükselen burç ortalama iki saatte bir değişmektedir.
1. evin zirvesini yöneten burç, haritanızın yükselen burcu veya yükselen burcu olarak bilinir. Hal böyle olunca bu 1. ev, kendinizi dünyaya nasıl sunduğunuz, başkalarının sizi nasıl görebileceği ve ne tür "ilk" izlenimler yaratabileceğiniz açısından çok önemli hale geliyor.
Zira astrolojide sağlıklı bir doğum haritasının oluşturulabilmesi için öncelikle tam-kesin ve doğru bir doğum saatine ihtiyaç vardır.
Yükselen burç, kişinin doğum tarihi ve saatine göre hesaplanır. Bu nedenle bulunulan bölgedeki konum ve saat önemlidir.
Rektifikasyon çalışmasının ücreti 600 TL'dir. Eğer danışmanlık alıyorsanız indirimli olarak ücret 450'TL'dir.
Yükselen burç, batı astrolojisinde, kişinin doğum anında, doğu ufkunda yükselen burca verilen addır. Doğum haritasında, doğu ufuk çizgisine bakıldığında doğu tarafında bu burç gözükür. Yükselen burç astrolojide aynı zamanda birinci evin yöneticisidir.
Ay burcu astrolojide duygusal alanımızı temsil ediyor. Kişiliğimiz üzerinde son derece etkili olan ay burcu, duygularımızı, alışkanlıklarımızı, hislerimizi ve sezgilerimizi temsil eder. Bizi duygusal anlamda neyin mutlu ettiğini, iç huzuru sağlamak için nelere eğilmemiz gerektiğini bize anlatır.
Yükselen Aslan
Kendini göstermek, dikkat çekmek ister. Güvenli bir beden dili, güvenli bir yürüyüş dikkat çeker ve saçları en önemli albenisidir. Saç takıntısı kesinlikle vardır. Kahkahaları meşhurdur ve o eğleniyorsa, herkesi de eğlendirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri