Yulaf Ezmesi 1 Günde Ne Kadar Tüketilmeli? Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Bu miktardan az ya da çok yulaf ezmesi tüketmek tercihe bağlıdır.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Bunlardan birisi de yoğurt ve süt olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre yulafı süt ve yoğurt gibi besinlerle tüketmenin daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle kilo verme açısından süt ve yoğurt ile güvenli bir şekilde yulaf tüketilebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Yarım su bardağı yulaf ezmesine yarım su bardağı yağsız yoğurt ekleyin ve karıştırın, çeyrek su bardağı kadar ceviz ve 1 çay kaşığı tarçın da ekledikten sonra tüketin.
Yiyeceğin yulaf miktarının üzerini örtecek şekilde süt ilave edip 5-10 dakika bekletirsen, sen yüzünü yıkayıp hazırlanana kadar şişerek yenecek kıvama geliyor.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Yulaf sütünü çekince altını kapatıyoruz içine bal ve ezilmiş muzu ekliyoruz güzelce karıştırıp uygun bir kaseye döküyoruz. Üzerine yarım muzu, çilekleri ve ceviz parçalarını serpiyoruz. Sevdiğiniz canınızın istediği herşeyi bu aşamada kullanabilirsiniz.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur.
Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir. Ayrıca içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde tatlı isteğinin kesilmesine yardımcı olur. Diyetisyenler, diyet sürecinde yulaf ezmesini önermektedir.
Özellikle içermiş olduğu zengin lifler sayesinde yulaf bağırsakların düzenli şekilde çalışmasına olanak tanır. Yani sindirimi kolaylaştırır. O yüzden kabızlık problemi yaratmasının aksine, sağlıklı bir şekilde kabızlık probleminin ortadan kalkmasına imkan verir.
Yulaf, zengin besin değerleri ve antioksidan kaynağı olması nedeniyle vücudun daha sağlıklı ve zinde kalmasını sağlayan bir besindir. Özellikle diyet yapanların daha uzun süre tok kalmasına yardımcı olarak hızlı kilo vermesine yardımcı olan yulaf, sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilmektedir.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir. Afiyet olsun.
Yaz günlerinde içinizi ferahlatacak sağlıklı bir şey yemek istediğinizde yulaf lapasını soğuk tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri