Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Yulaf hem sabah hem de akşam tüketilmesinde zarar görülmeyen bir besin maddesidir. Genellikle sabahları tüketilir ancak akşam yatmadan önce de tüketilmesinde bir sakınca yoktur. GÜNLÜK YULAF TÜKETİMİ NE KADAR OLMALI? Yulaf protein yönünden de zengin bir besindir.
Yulaf Ezmesi: Yulaf ezmesi, geç saatte tüketilebilecek sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Bu besin, vücudunuzun uyku öncesi enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.
Diyetisyenler zayıflamak isteyenlerin özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi tüketmesini öneriyor. Eğer kilo almak istemiyorsanız yulaf ezmesiyle yapılan kek, kurabiye ve ekmek gibi hamur işlerinden uzak durmalısınız.
Sağlıklı kiloyu korumak ve kötü kolesterolü dengelemek için mutlaka yulaf tüketilmelidir. Yulaf ezmesi akşam yemeğinde de rahat bir şekilde tüketilebilir. Akşam yemeğinde tüketilen yulaf iyi uykuyu da destekler.
İlgili 15 soru bulundu
Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar. Bu özelliğiyle yulaf ezmesi akşam yemeği olarak hem besleyici hem iyi uykuyu destekleyici bir seçenektir.
Huzurlu ve ödemsiz bir güne başlamak için yulaf ezmesini kahvaltıda tüketebilirsiniz. Öğle vakitlerine doğru karnınızdan açlık alarmları geldiğinde ise bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini içiniz rahat yiyebilirsiniz. Yulaf ezmesi akşam yenir mi derseniz elbette yenir.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Yulaf ezmesi içerdiği lif miktarı sebebiyle bağırsak dostudur. Sindirimi kolaylaştırır, yağ yakar, metabolizmayı hızlandırır. Uzun süre tok tutma özelliği vardır.
İçerdiği yüksek lif oranından dolayı hem besleyici hem uzun süre tok tutar. Aynı zamanda protein ve vitaminler gün boyu enerji de verir. Zayıflamak için yulaf tüketmek isteyenler sütle haşlayıp lapa şeklinde tüketilebilir. Bunun yanında yoğurt ile birlikte kuru ya da taze meyvelerle birlikte de tüketilebilir.
Yulaf, içeriğindeki melatonin ve B vitamini sayesinde serotonin salınımını uyarır ve kaliteli, kesintisiz bir gece uykusu sunarak daha iyi uyumana yardımcı olur.
Tercih edeceğiniz doğal yulaf ya da yulaf ezmesini ılık süt ile karıştırarak metabolizma düzenleyici ve uykuya geçişi kolaylaştıran bu lezzeti rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer yulaf tadını almaktan hoşlanmıyorsanız, tercih edeceğiniz meyvelerle atıştırmalığınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz.
Yulaf ezmesi, hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde tüketebileceğiniz bir öğündür. Hem de tok tutma özelliği sayesinde zayıflamak isteyen kişiler tarafından bolca tüketilmektedir.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Kas Gelişimini Destekleyebilir
Ayrıca yulaf, vegan sporcular için önemli bir protein kaynağıdır. Vegan beslenmede hayvansal kaynaklı gıdalar tüketilmediği için protein kaynağı olarak bitkisel besinler kullanılır. Demir içeriğinin yüksek olması da yulaf ezmesinin kaslara faydası açısından önemlidir.
Yulaf: Yulaf, yüksek lif içeriği ve su tutma özelliği sayesinde oldukça doyurucudur. Az kalori içermesine rağmen tok tutma özelliğine sahiptir.
Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
Yulaf ezmesi ile hazırlanan bir öğünde 1.5 yemek kaşığı yulaf ezmesi kullanıldığında 1 dilim ekmek yerine geçecektir. Yani, yulaf ezmesi ile ekstra ekmek tüketimi zayıflama sürecinde tavsiye edilmemektedir.
1) Bağırsakları Çalıştırır
Bu maddeler kabızlık problemlerini çözme konusunda etkilidir. Yulaf kepeği, uzun süredir kabızlık çeken kişiler için doğal bir çözümdür. Kronik bir şekilde devam eden bağırsak tembelliğini ortadan kaldıran yulaf kepeği, bağırsakların daha sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar.
Sağlıklı beslenmek ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için pek çok öneri bulunmaktadır. Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır.
Yulaf Nasıl Tüketilir? Yulafı tüketmeden önce bir miktar süt ile pişirilebilir, içerisine doğal olabilecek bal ya da pekmez ilave edebilirsiniz. İlave ettiğiniz tatlandırıcıdan sonra lapa kıvamına gelen yulaf lapasını ister sade şekilde isterseniz üzerine meyve, çikolata ya da chia tohumu ekleyerek tüketebilirsiniz.
Yulaf ezmesi kaç kaşık yenmeli? 6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Yulaf yoğurtla veya sütle direkt olarak çiğ bir şekilde yenilebildiği gibi, pişirilip de tüketilebiliyor. Tabi en sağlıklısı pişmiş yulaf yemek. Çünkü çiğ bir şekilde yenen bu tahıl, sindirim sistemini zorlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri