Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın. Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
5) Yulaf Lapası
1 çay bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini bir tencerede birkaç dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra yulaf ezmesi hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir. Afiyet olsun.
Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun. Üzerine suyu ve sütü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Yulaf lapası yapmaktan daha kolay bir şey yoktur. Bir tencereyi orta ateşe koyun, yulaf ezmesini içine dökün ve hemen üzerine suyu ekleyin. Kaynattıktan sonra ısıyı azaltın, tuzu koyun ve yulaf lapasını sık sık karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
İlgili 45 soru bulundu
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Tabi en sağlıklısı pişmiş yulaf yemek. Çünkü çiğ bir şekilde yenen bu tahıl, sindirim sistemini zorlayabiliyor. Yulafın pişirilmesi aynı zamanda patojenik mikroorganizmaların bulunma riskini en aza indirmeye yardımcı oluyor.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
1- Yulaf Lapası
Bir porsiyon için 1 çay bardağı süt veya su, 3 yemek kaşığı yulaf gerekiyor . - Sütü bir cezveye/sos tenceresine dökün. - Sütün içine yulafları ekleyin. - Lapa haline gelene kadar orta ateşte pişirin.
Bir kaseye yulaf konulur, üzerine örtecek kadar sıcak su eklenir. 2. Yulaf ezmesinin yumuşaması için birkaç dakika beklenir. 3. Muz parçalanarak kaseye eklenir, üzerine isteğe göre bal, hindistan cevizi veya tarçın da eklenebilir.
Yulaf ezmesi, chia tohumu, süt ve su küçük bir kavanozda karıştırılarak 1 gece beklemek üzere dolaba kaldırılır. Sabah dolaptan çıkarılır ve üzerine meyveler, badem ezmesi, tarçın eklenir. Afiyet olsun.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
İçeriğindeki melatonin ve B vitamini sayesinde yulaf ezmesi, serotonin salınımını uyarmak ve daha iyi ve kesintisiz bir gece uykusuna sahip olmak için mükemmeldir. Yulaf ezmesi yemek, daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Daha iyi uyumak, daha iyi bir sağlık ve daha verimli geçen bir günle aynı anlama gelir.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır.
Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir.
Her gün yulaf ezmesi yerseniz, bir süre sonra kahvaltı sonrası daha az sıklıkla atıştırma isteği oluştuğunu göreceksiniz. Bunun nedeni, yulaf ezmesinin sizi daha uzun süre tok tutmasıdır. Kahvaltıda yumurta ve sebze yediğinizde aynı etkiyi elde edemezsiniz.
1- Yulaf kepeğini süt yerine su ile karıştırarak tüketiyorsanız ilk hata bu olabilir. Çünkü kepek su ile değil süt ile şişiyor ve midenizdeki 'tokluk' yerini alıyor. 2- Kulağa ilginç geliyor olsa da bazı araştırmalara göre yulaf kepeğine az da olsa tuz eklemek gerekiyormuş.
Yulaf: Kilo vermek, formunu korumak ve sağlıklı kalmak isteyenlerin tercihi yulaf, diğer tahıl ürünlerine göre daha fazla suda çözünebilir lif (Betaglukan) içerir. İçerdiği lifler sayesinde midede fazla yer kapladığı (25 katı su emer) için tokluk hissini artırır, kan şekerinizi kontrol altında tutar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri