Ayrıca yulaf sütünü smoothielerde, tatlılarda, soslarda ve hatta çorbalarda bile kullanabilirsiniz. Yalnız unutulmaması gereken püf nokta, diğer bitkisel içerikli sütlere göre daha yoğun bir kıvamda olduğudur. Bu nedenle ısıtıldığında, macunumsu bir yoğunluğa eriştiğinden soğuk olarak tüketilmesi tercih edilmelidir.
Sütü bir cezveye veya sos tenceresine dökün. Sütün içine 3 tepeleme yemek kaşığı yulaf ezmesini ilave edin. Birkaç dakika kaynatın ve lapa elde edin.
Yulaf sütünün potansiyel kullanım alanları da biraz daha sınırlıdır. Zira hem klasik süt hem de badem sütü bir miktar ısıtılabilir ancak yulaf sütü ısıtıldığı zaman kalın ve jelatinimsi bir hal alır.
Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın. Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Eğer yulaf sütünü sade bir şekilde tüketecekseniz, kahvaltı veya öğle yemeğinden yarım saat önce içebilirsiniz. Eğer ara öğün olarak tüketecekseniz, yulaf sütünün içerisine rendelenmiş muz, hindistan cevizi, çilek, tarçın, kakule veya vanilya gibi besinler ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Bitkisel süt önerilerimize göz atın:
Tadı hafiftir ve kolayca ısıtılabilir. Sıcak içecekler için de uygundur. İnek sütünün yerine kullanabilirsiniz.
Ara öğün olarak içecekseniz yulaf sütünün içerisine rendelenmiş Hindistan cevizi, muz, çilek, tarçın, karanfil, vanilya ve kakule gibi gıdalar ekleyerek daha lezzetli tatlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca yulaf sütünü smoothielerde, tatlılarda, soslarda ve hatta çorbalarda bile kullanabilirsiniz.
Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Yulaf lapasını meyvelerle, fındık ve ceviz kırıklarıyla süsleyerek şekersiz ve düşük kalorili tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Yulaf yoğurtla veya sütle direkt olarak çiğ bir şekilde yenilebildiği gibi, pişirilip de tüketilebiliyor. Tabi en sağlıklısı pişmiş yulaf yemek. Çünkü çiğ bir şekilde yenen bu tahıl, sindirim sistemini zorlayabiliyor.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir.
Yulaf ezmesini kahvaltıda tüketmek için yoğurt, soya sütü ya da yağsız süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesini sütle karıştırıp, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle tatlandırarak tüketebilirsiniz.
Yulaf sütü faydaları listesinde bağırsak sağlığı çok dikkat çeker. Bu süt sayesinde bağırsaklarda oluşan parazitler vücuttan atılır. Kabızlık ve bağırsak sıkışması gibi durumların da önlenmesine yardım eder. Yulaf sütü yüksek oranda lif içerdiğinden dolayı, tam bir sindirim dostudur.
Yiyeceğin yulaf miktarının üzerini örtecek şekilde süt ilave edip 5-10 dakika bekletirsen, sen yüzünü yıkayıp hazırlanana kadar şişerek yenecek kıvama geliyor.
Yulaf ezmesi
İçeriğinde bulunan betaglukan, bitkisel östrojen ve diğer maddeler sayesinde hem anne sütünü doğrudan artırıyor, hem de anne sütünün salgılanmasını sağlayan hormonların üretilmesini destekliyor.
YULAF KALİTELİ UYKU GETİRİR
Ayrıca Süt ve bal ile karıştırıp yediğinizde yulaf uyku kalitenizi de artırır. Vücudun melatonin üretimini destekleyerek daha derin uyumanızı sağlar.
Derin bir kaba yulaf ezmesini alın. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve ağzı kapalı şekilde 15 dakika kadar bekletin. yulaf suyu çekip şişince üzerine soğuk su ilave edip blender'dan geçirin. Daha sonra temiz bir tülbentle süzüp şişeye alın ve buzdolabında muhafaza edin.
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Yulaf ezmesi pişirilmeden tüketildiği gibi pişirilerek de tüketilebilmekte olan bir besindir. Özellikle de kış mevsimlerinde portakallı yulaf ezmesi en fazla tercih edilen besinler arasında yer almaktadır. Genel olarak yulaf pişirmek için yapışmayan bir tava tercih etmeniz gerekmektedir.
Tahıllar öncesinde belirli işlemlerden geçmezlerse insan vücudunda parçalanamazlar. Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Vitaminler, mineraller, lif ve antioksidanlar bakımından günlük ihtiyacımız olan besinleri karşılayabilecek güçtedir. Bu tahılı diyetinize dahil ederek vücudunuzda kilo yönetimine, kan şekeri seviyelerinin kontrolüne ve kalp hastalığı riskinin azalmasına katkıda bulunabilirsiniz.
Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar. Bu özelliğiyle yulaf ezmesi akşam yemeği olarak hem besleyici hem iyi uykuyu destekleyici bir seçenektir.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Yulaf ezmesi yine besin liflerinden aldığı güçle kabızlık sorununu da kısa sürede ortadan kaldırır. Yani bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek olur. Bu yüzden orantılı şekilde tüketmeniz halinde bebeğe gaz yapmayacaktır.
Yeni nesil sağlıklı içeceklerin favorileri lezzetlerinden, düşük kalorili Alpro Yulaf'ı; kahvende, smoothielerinde tercih edebileceğin gibi güne iyi bir başlangıç için kahvaltılık gevreklerle veya granolarla da tüketebilirsin. Spor sonrası enerji almak için de lezzetli ve zengin lif içeren bir alternatif.
Yulaf, soya fasulyesi kadar protein, demir ve kalsiyum açısından zengin değildir; bu nedenle daha çok hafif ve hoş tadı nedeniyle tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri