Süt veya yoğurt. ( Herhangi bir süt çeşidi olabilir; inek, keçi, badem, hindistan cevizi sütü vb.) Taze veya kuru meyveler. Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçek çekirdeği gibi çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış sağlıklı yağlı tohumlar. Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi tozu.
Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir.
İçine hiçbir şey katmadan tüketilen yulaf ezmesi hem sıkıcı hem tatsız olur. Sade tüketmek yerine içine meyve ya da masum kuru yemiş ezmeleri katmak daha iyi bir çözüm olabilir. Tok tutma süresini de uzatacaktır bu durum.
İlgili 15 soru bulundu
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Yulaf Ezmesi 1 Günde Ne Kadar Tüketilmeli? Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Bizi daha uzun süre tok tutan, açlığımızı azaltan ve kilo vermemize yardımcı olan lif ve protein ile doludur. Bu lifler aynı zamanda vücudumuzdaki kan şekeri seviyesini düzenler ve bağırsak hareketlerini düzenli hale getirir.
100 gramında yaklaşık 370 kalori bulunan yulaf ezmesi, bu kalorinin büyük bir kısmını protein ve karbonhidrat olarak sağladığı için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi bulunmaz.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
Beklenildiği gibi, diyet kolesterol alımı yumurta tüketen grupta artmış. Toplam ve çözünür lif alımı yulaf ezmesi tüketen grupta önemli ölçüde artmış. İki grupta da glisemik indekste hiçbir değişiklik gözlenmemiş, buna karşın yumurta tüketen grupta glisemik yük azalmış.
Yulaf ezmesi kaç kaşık yenmeli? 6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Yulaf, en sağlıklı tahıllardan biridir. Gluten içermez ve çok önemli bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan kaynağıdır. Yulaf ve yulaf ezmesinin kan şekerini dengeleme ve kalp sağlığını koruma gibi pek çok faydası vardır. Ayrıca sağlıklı bir diyet besinidir.
Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Yulaf lapasını meyvelerle, fındık ve ceviz kırıklarıyla süsleyerek şekersiz ve düşük kalorili tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Yulaf ezmesi ile hazırlanan bir öğünde 1.5 yemek kaşığı yulaf ezmesi kullanıldığında 1 dilim ekmek yerine geçecektir.
Yulaf ezmesi, birçok yeme şekli bulunan bir besindir. Hem süt ile hem de yoğurt ile tüketilebileceği gibi aynı zamanda da pişirilerek de tüketilebilmektedir.
Özellikle içermiş olduğu zengin lifler sayesinde yulaf bağırsakların düzenli şekilde çalışmasına olanak tanır. Yani sindirimi kolaylaştırır. O yüzden kabızlık problemi yaratmasının aksine, sağlıklı bir şekilde kabızlık probleminin ortadan kalkmasına imkan verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri