1 yumurtanın akını köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın. Göz çevrenize ve özellikle göz kapağınıza sürün. Üzerini bir parça peçete ile örtüp bir miktar daha yumurta akı sürün. 15 dakika kadar bekleyip yıkayın.
Temiz ve kuru cildinize masaj yaparak maskeyi sürün. Ancak dudak ve göz çevresine sürmemeye dikkat edin. 15 dakika maskeyi cildinizde beklettikten sonra bol suyla yüzünüzü yıkayın.
Protein yönünden zengin olan yumurta pek çok cilt bakımı tarifinde kullanıldığı gibi göz çevresini ve cildi germek için kullanılabilir.
Doğal olarak cildi kurutan yumurta akı özellikle yağlı cilde sahip olanların sıklıkla karşılaştığı sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunlara çözüm olur. İçerdiği doğal biyoenzimler sayesinde ciltteki kir ve yağ birikimlerini gidererek cildi derinlemesine temizler, sağlıklı ve ipeksi bir görünüşe kavuşmasını sağlar.
Yumurta akı, cildin sıkılaşmasına katkıda bulunur. Ciltteki hasar almış bölgelerin de iyileşmesini sağlayan proteinler içermektedir. Cildinizi daha pürüzsüz hale getirecek olan yumurta akı, göz altı morluklarını da geçirmeye yardımcı olur.
İlgili 35 soru bulundu
Özellikle cilde gerginlik vermesi sebebiyle cilt sarkmalarında kullanılmasıyla birlikte göz kapağı düşüklüğüne yumurta akı oldukça etkili bir yöntemdir. Yumurta akı maskesi doğal botoks ve lifting etkisi göz kapağı düşüklüğünü azalttığı gibi kırışıklıklarında azalmasına yardımcı olur.
Yumurta akıyla yapılan yüz maskelerinin olası tehlikeleri
Kurabiye hamurunun cezbedici tadından farklı olarak, yüzünüze pişmemiş yumurta akı sürmek, patojen bir bakteri çeşidi olan 'salmonella' ile birlikte gıda zehirlenmesine neden olabilir.
Hazırladığınız maskeyi temiz cildinize parmak uçlarınızla yedirin. Kuruması için 15 dakika bekleyin, ardından ılık suyla durulayın. Yumurta akı maskesi sonrası cildinizi nemlendirebilirsiniz.
Cilde pek çok faydası olan yumurta akı maskesi sürekli kullanılmamalıdır. Yumurta akı maskesini yalnızca haftada bir kez uygulamak yeterlidir. Fazla uygulandığı takdirde bazı alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
Yumurtanın sarısı kolesterol, yağda çözünen vitaminler ve esansiyel yağ asitleri içermektedir. Göz sağlığına iyi gelir ve çok sağlıklı bir proteindir. Bilhassa yumurtayı haşlayıp tüketmek daha sağlıklıdır, çünkü bu şekilde tüketildiğinde besin değeri daha yüksek olur.
Yumurta akı maskesi yapımı oldukça kolay ve yüksek etkiye sahip bir uygulamadır. Haftada bir uygulayabileceğiniz yumurta akı maskesi ile cildinize ihtiyacı olan bakımı sağlayabilirsiniz. Göz ve dudak çevresinden uzak tutarak yüzün tamamına rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Kaş düşüklüğünde, göz çevresinde oluşan kaz ayağı kırışıklıklarında botoks uygulamaları iyi birer çözümdür. Bununla birlikte göz kapaklarında karşılaşılan cilt gevşemeleri, göz altı morlukları, koyu halkalar için ise hyaluronik asit bazlı dolgu uygulamaları etkin, yüz güldüren sonuçlar aldığımız iyi birer seçenektir.
Kuruduktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayın ve temizleyin. Maske sonrasında nemlendirici kullanarak cildinizi yumuşatabilirsiniz. Bu yumurta akı limon maskesi düzenli olarak uygulandığında, sivilcelerin gözle görülür şekilde kaybolduğunu görebilirsiniz.
Yumurta akının içeriğindeki vitaminler ve proteinler cildin sıkılaşmasına ve nemlenmesine yardımcı oluyor. Yumurta akı tek başına kırışıklık azaltmak için yeterli olmaz ama anti-aging ürünlere destek olarak kullanılabilir.
Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlıyor. Düzenli olarak kullanıldığında kan dolaşımını hızlandırıyor, kırışıklıkları yok ediyor. Peeling etkisi gösteriyor ve ciltteki ölü derileri temizliyor.
"Göz altı morluğu için kahve maskesi yapımı..."
Yumurta akı ve kahveyi karıştırıp hazırlamış olduğunuz maskeyi göz altı bölgesine sürüp 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda cildinizi yıkayıp temizleyin. Haftada 3 kere tekrarladığınızda göz altı morluklarının giderilmesini sağlayacaktır.
Toz halindeki kabukların üzerine 1 adet yumurtanın yalnızca akını ekleyin ve karıştırın. Cildinizi bol suyla yıkayıp arındırdıktan sonra sürün ve 15 dakika bekleyin. Ilık su ile duruladıktan sonra dahi hemen farkı göreceksiniz. Bu maske uygulamasını haftada bir kez yapmanız yeterli olacaktır.
İlk yöntemdeki gibi maskeyi göz çevresi hariç cildinize uygulayın, ikiye ayırıp kestiğiniz peçeteleri yüzünüze koyup, üzerine bir kat daha yumurta akı sürün ve 15-30 dakika kurumasını bekleyin. Kuruyan peçete parçalarını nazikçe cildinizden çekin ve cildinizi temizleyip nemlendirin.
Banyodan Sonra Doğal Yüz Bakımı
Banyo sonrası uygulayabileceğiniz maskelerden biri avokado maskesidir. Bu maske içerisinde avokado, limon ve yumurta beyazı kullanabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken şey avokadonun kabuklarını soyup iç kısmını çıkarmaktır.
Evet, yumurta özellikle de organik yumurtanın beyazı cilt gençleştirici, gözenek temizleyici ve canlandırıcı maske yapımı için önemli bir hammaddedir. Ayrıca yumurta beyazının içeriğinde, cilt rengini düzenleyici, nem sağlayıcı ve kırışıklık açıcı özellikleri olan aminoasit ve vitaminler bulunmaktadır.
Yumuşayan ve güçlenen saçlar kırılmaya karşı direnç kazanır, nemlendiği için daha parlak görünür, elektriklenme ortadan kalkar ve şekillendirmek çok kolay bir hal alır. Kozmetik ve kimyasal ürünler yerine yumurta sarısı tercih etmeniz hem saçınız hem de vücudunuza faydalı olacaktır.
Soğuk Kompres Yapın: Soğuk uygulama, kan damarlarını daraltıp göz altı morlukların azalmasına yardımcı olabilir. Gözlerinizi Çay Poşeti ile Dinlendirin: Çay demlerken kullandığınız çay poşetleri göz çevresinde koyu halkaların renginde açılma sağlarken şişkinliğin inmesinde etkili olabilir.
Soğuk kompres her seferinde yaklaşık 15 ila 20 dakika uygulanabilir ve ardından her saat başı tekrarlanabilir. Bu, kan damarlarının büzülmesine ve şişkinlik miktarının sınırlandırılmasına yardımcı olacaktır. Önemsiz ağrılar için, parasetamol gibi reçetesiz analjezikler yardımcı olabilir.
Göz altı morlukları hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır diye merak edenler de var. Yetersiz beslenme ve özellikle B vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini eksiklikleri istenmeyen koyu halkalara neden olabilir. Vitaminler böbrek üstü bezlerimizin çalışması için gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri