Ve aynı zamanda pekmezin faydası boğaza kış aylarında özellikle hastalıklara siperdir. Bildiğiniz yumurta pişirimi yağlar tavada eritilir sonra yumurtalar kırılır yumurta yarı pişmişken pekmez konur 3-5 dk kısık ateşte pişirilir ve yanına bir kase yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Öksürüğü keser ve balgam söktürücüdür. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda pamucuk adı verilen ağız içi yaralarının tedavisinde oldukça etkilidir ayrıca cilt sağlığını korur ve kilo vermek isteyenler için harika bir besin kaynağı olabilir. Mide ve sindirim sistemi sorunlarını da pekmez giderir.
Keçiboynuzu Pekmezi Yumurtalıklara Faydalı Mı? Keçiboynuzu pekmezi düzenli tüketildiğinde kadınların yumurtalarının kalitesini arttırır. Dolayısıyla keçiboynuzu pekmezinin kadın üreme sistemi için çok faydalı olduğunu söylemek mümkündür.
Kayganak (Pekmezli Yumurta)
Doğunun eşsiz lezzetlerine sahip Mardin mutfağının en sevilen yemeklerinden biri de isfire. Pekmezli omlet diye de bilinen bu yemek kahvaltı sofralarını süslüyor. Hafta sonu kahvaltılarınız için farklı bir lezzet arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Ve aynı zamanda pekmezin faydası boğaza kış aylarında özellikle hastalıklara siperdir. Bildiğiniz yumurta pişirimi yağlar tavada eritilir sonra yumurtalar kırılır yumurta yarı pişmişken pekmez konur 3-5 dk kısık ateşte pişirilir ve yanına bir kase yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Şaşırtıcı uyarı: Pekmezi yoğurtla birlikte yemeyin!
Ancak uzmanlar kalsiyum ve demir yüklü besin maddelerinin birlikte tüketilmesi durumunda vücuda bir katkı sağlamadan vücuttan atıldığını söylüyor. Bu durumda demir yüklü pekmezle kalsiyum deposu yoğurt bir araya geldiğinde vücuda hiçbir fayda sağlamıyor.
Tavaya yeteri kadar tereyağ alınır. Tereyağ eridikten sonra yumurta ilave edilir. Omlet gibi yumurta pişirilir, altlı üstlü şeklinde. Yumurta kızardıktan sonra pekmez üzerine dökülür, her tarafına yayıldıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
Şıranın Kestirilmesi: Tatlı pekmez yapılacaksa seperatörden geçirilmiş şıraya asitliğini azaltmak için pekmez toprağı veya teknik kalsiyum karbonat (CaCO3) ilave edilir. Pekmez toprağı olarak, kireci fazla, rengi beyaz veya beyaza yakın bileşiminde % 50-90 oranında CaCO3 ihtiva eden topraklar kullanılmaktadır.
Çocuk eğer içmek istemiyorsa yoğurda veya süte karıştırarak içirmeyi denemek ya da tatlılarda şeker yerine kullanmak da bir çözüm olabilir. Pekmez tek başına tüketilebileceği gibi kahvaltılarda sevilerek yenen tahinle de karıştırılarak gerekli faydaları sağlamaktadır.
Keçiboynuzu pekmezi kansızlığa karşı en iyi ve en etkili pekmezdir. Tadı ağır olduğundan yemesi pek keyifli değildir. Ancak faydaları müthiştir;* Cinsel gücü artırıcı pekmezdir. Ayrıca sperm sayısını artırıcı özelliği de kesinlik kazanmıştır.
Tam bir şifa deposu olan üzüm pekmezinin bilinen faydalarından bazıları ise şunlardır; -Enerji ve karbonhidrat kaynağıdır. Sabahları aç karnına tükettiğinizde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. -İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.
Uygulanan keçiboynuzu kürü, düşük seviyede olan 7-8 milyon/ml içerisindeki hem hareketli sperm sayısını yükseltiyor hem de hareketli spermleri daha hareketli duruma getiriyor.
Üzüm Pekmezi Nasıl Tüketilmelidir? Üzüm pekmezi, uzmanlar tarafından her sabah tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bir çorba kaşığı üzüm pekmezine birkaç damla limon sıkılarak tüketildiğinde doğal antibiyotik olarak en doğal tedavi yöntemidir.
Kansızlığın yanı sıra - Aç karnına tüketildiğinde vücudun enerji ihtiyacını karşılar. -Düzenli tüketildiğinde kolesterolü düşürür ve kalbi güçlendirir. - Diş ve diş etlerinizde sorun varsa mutlaka keçiboynuzu pekmezini deneyin.
Yaşam kalitesini artıran bu karışım geceleri de rahat bir uyku haline neden olur. Hem tatlı yeme isteğini önemli ölçüde azalttığı hem de kan dolaşımını hızlandırdığı için kilo vermek isteyen kişilere de destek olur. Pekmez ve limon karışımı, daha uzun bir süre tokluk hissi sağlıyor.
Şıradaki ekşiliği gidermek için durultma işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem genelde içeriğinde %50-90 oranında kalsiyum karbonat (CaCO3) bulunan pekmez toprağı kullanılarak yapılmaktadır. Şıraya pekmez toprağının katılmasının nedeni şırayı durultmak, süzmeyi kolaylaştırmak ve şıranın ekşiliğini gidermektir.
Özellikle üzüm, elma armut gibi meyvelerden yapılan pekmeze katılan beyaz toprak, pekmezin içerisinde oluşan acıyı hem emiyor hem de raf ömrünü uzatarak daha uzun sürede tüketilmesini sağlıyor.
Yumurtaları öncelikle haşlıyorum. Ardından dilimleyerek bir tabağa alıyorum. (Bu tabağım için, 4 adet yumurta haşladım. ) Sonrasında üzerine sırasıyla; istediğim ölçülerde, biraz tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, nane, kekik ve çörek otu serpiyorum.
Uzmanlar, vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan pekmez ve zeytinyağı karışımının kuru veya balgamlı öksürüğe karşı güçlü etki gösterdiğini söylemektedirler.
Yoğurdun içeriğinde kalsiyum, pekmezde ise demir vardır. Kalsiyum, demir emilimini azaltır; ancak pekmezin içeriğindeki demirin vücuttaki emilimi yetersizdir. Bu yüzden bebeğinizin yoğurduna pekmez ilave edebilirsiniz.
Kalsiyum bakımından zengin olan sütün içerisine katılan pekmez, vücudun demir ihtiyacını karşılayan besinlerden biridir. Kansızlık problemleri yaşayan kişiler düzenli pekmezli süt tüketerek bu sorunların önüne geçmektedir.
Muz ezilir. Ardından yoğurt pekmez tarçın eklenerek bebeğinize yedirebilirsiniz. NOT: muzu 8. aydan sonra küçük küçük dilimleyerek yeme alışkanlığını kazandırabilirsiniz. benim tarifimde küçük küçük doğranmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri