Yumurta kabuğu nasıl tüketilmeli? Yumurta kabuğu tozu besinlere veya içeceklere ilave edilerek kullanılabiliyor. Hatta ekmek, makarna, spagetti, pizza ve pişmiş et, üzerine yumurta kabuğu tozu serpmek için ideal! Kendi yumurta kabuğu tozunuzu kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Sahip olduğu mineraller sayesinde ağız kokusunu önlerken, ağız içi iltihaplarına da fırsat vermez. Daha güçlü ve beyaz dişlerin oluşumunda etkisi olan yumurta kabuğu, doğru şekilde tüketildiğinde ağız ve diş sağlığı için popüler bir besin olmaktadır.
Organik yumurta kabuğunu kullanacaksanız öncelikle mutlaka yıkamalısınız. Ardından kaynayan suyun içinde en az 3-4 dakika kaynattıktan sonra kurumaya bırakılmalıdır. Kuruyan yumurta kabukları fırın tepsisine dizilip 120 derecede 10 dakika ısıtılmalı ve ardından robotta ya da değirmende öğütülmelidir.
Yumurta kabuğunun yaklaşık bir tatlı kaşığı 800-1000 miligram kalsiyum içermektedir. Biraz suyla karıştırıp tüketilmesi gerekmektedir. Bir tatlı kaşığı üç bölgeye bölünmelidir. Daha sonra az miktarda su ekleyerek, yemekler ile birlikte tüketilebilmektedir.
Büyük bir cam kavanozu içine toz haline gelmiş yumurta kabuklarını alın. Üzerine yavaşça limon suyunu katın. Sakın birden limon suyununu koymayın limon asitli olduğu için birden kabarma yapar. Kaşıkla karıştırın.
İlgili 19 soru bulundu
Yemeklerde kullandığınız yumurta kabuklarını temizledikten sonra dört litre suda 10 yumurta kabuğunu kaynatıp bir gece dinlenmeye bıraktıktan sonra bu suyu yetiştirdiğiniz saksı bitkilerine vererek ihtiyaç duydukları kalsiyum ve potasyumu elde etmelerini sağlayabilirsiniz.
Yumurta kabuklarını fırınlamayı da unutmamalısınız
Yumurta kabuklarını sirkeli suda kaynattıktan sonra sudan çıkarın ve bir tepsiye dizip fırına atın. Fırında da 30 dakika kadar en az 100 derecede bekletin. Tertemiz olan yumurta kabukları kullanıma hazır!
Uzmanlar, "Yumurtanın kabuğunu sakın atmayın ve günde bir çay kaşığı yumurta kabuğu yiyin." diyor. Peki yumurta kabuğu nasıl yenir? İşte yanıtı...
Bunun için en uygun çözüm limon suyu... Sinir bozucu durumun üstesinden gelmek için yumurta haşlarken suyuna az bir miktar limon suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır. Limonun asidi, yumurta kabuğunun kırılmasına karşı koruma sağlar.
Faydası inanılmaz... Kemik erimesi, başta yaşın ilerlemesi olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Fakat bu hastalıktan korunmak sandığınız kadar zor değildir. Yumurta kabuğu ve limon ile kemik erimesine son verebilirsiniz.
Yapılan son araştırmalara göre yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan çok daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor. Bu yüzden kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor.
Yapılışı: Kurumuş yumurta kabuklarını mutfak robotundan geçirin ya da bir havanda döverek toz hale getirin. Kabuklar toz hale geldikten sonra içine 1 yumurtanın akını ekleyip iyice karıştırın. Temiz cildinize sürün ve 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.
Yumurta kabuğu kalsiyumu ve D3 vitamini takviyesiyle yapılan çalışmalarda kemik yoğunluğu ölçümlerinde artışlar gözlemlenmiştir. Bu nedenle de osteoporoz (kemik erimesi hastalığı) riskini azaltmaya yardımcı, iyi bir kalsiyum kaynağı olarak güvenli bir şekilde günlük beslenmeye eklenebilir.
Yumurta kabuğu zarında yüksek oranda protein bulunur.
Bu protein kaynağı eklemlerde oluşan kireçlenmeyi önlemektedir. Yumurta kabuğu zarı kireçlenme probleminin doğal çözümlerinden biridir.
Haşlanmış yumurtanın kabuğunun tüketmeden hemen önce soyulması bakterilerin ortaya çıkmasını engeller. Ancak yine de haşlanmış yumurtanın buzdolabındaki ömrü yedi gün kadardır.
Güçlü bir kalsiyum deposu olan yumurta kabukları toz haline getirildikten sonra içeceklerin içine katıldığında kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Özellikle gelişme çağındaki çocukların güçlü bir iskelet sistemine sahip olması için düzenli olarak yumurta kabuğu tozu tüketmesi tavsiye edilir.
İşte çok merak edilen o sorunun cevabı... Haşlarken yumurtaların çatlamaması için, kabın içine fincan tabağı koyun ya da kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun. Bu şekilde yumurtaların çatlamasının önüne geçmiş olursunuz.
1 tatlı kaşığı yumurta kabuğu 800-1000 miligram civarında kalsiyum ihtiva etmektedir. Bu özelliği sayesinde kemik ve diş sağlığına önemli faydaları vardır. Kemik erimesinin önüne geçer. Ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur, sağlıklı ve güçlü dişler elde edilmesini sağlar.
Bir bez ile yumurta kabuklarındaki kiri ve kalıntıları temizleyin. Yanlışlıkla düşürmemek veya kırmamak için yumurtayı dikkatli bir şekilde elinizde tutun. Yumurtanın yüzeyini bir bez ya da süngerle hafifçe ovmak için baskın elinizi kullanın. Yapışmış kalıntıları temizlemek için küçük dairesel hareketlerle çalışın.
Kalsiyum desteği için yine yumurta kabuğu iyice dövülür ve limon suyu ile karıştırılır. Ağzı kapatılıp 3-4 gün buzdolabında bekletildikten sonra günde yarım tatlı kaşığı tüketilebilir.
Yumurta kabuklarını güzelce temizleyip fırınladıktan sonra rondodan geçirerek toz haline getirin. Yumurta akı, bal veya zeytinyağı ile bu tozu karıştırarak maske hazırlayın. Yumurta kabuğu maskesini 10 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla temizleyin.
Yumurta kabuklarının içerdikleri kalsiyum ve diğer mineraller toprağı besliyor. Muhtemelen duymadığınız şey yumurtanın tamamını toprağa bırakmak. Saksının dibine yumurta koyun ve bekleyin. 6 hafta sonrasında olanlara inanamayacaksınız.
Yumurtayı Kolay Soymak İçin Buzlu Su
Yumurtayı haşladıktan sonra en sevmediğimiz durumlardan biri kolay soyamamaktır. Bu durumun önüne geçmek için haşlanan yumurtayı buzlu suya atmanız yeterli. Yumurtayı bir süre buzlu suda bekletip çıkardığında dala kolay soyulduğunu göreceksiniz.
6 saatin ardından etleri ve ilikleri kemiklerden ayırıyoruz. Suyun içine tekrar kemikleri koyup, bir bardak sirke ekliyoruz. Kaynamaya başladığında mum alevinde bu kez 18 saat kaynatıyoruz. 18 saatin sonunda kemik suyumuz hazır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri