Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Yumurta kalitesini artırmak için; mercimek, bezelye, fasulye, ceviz, fındık, muz ve yeşil yapraklı sebzeler gibi magnezyum bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca doğal maden suları da magnezyum bakımından zengin bir içecektir. Günde bir su bardağı doğal maden suyu tüketebilirsiniz.
Sağlıklı beslenme, düzenli spor, protein ağırlıklı beslenmek, sigara içmemek, özellikle 40 yaşından sonra hekim önerisiyle bazı antioksidan ilaçların kullanılması yumurta rezervinde elde edeceğimiz yumurta kalitesine mutlaka olumlu etkisi olacaktır.
Ancak; yumurta kalitesi üzerinde etkisi olan bazı faktörler vardır. Bunlar; kadın yaşı, yumurta rezervi, önceki tüp bebek tedavilerinde elde edilen yumurtaların kalitesinin bilgisi, sigara kullanımı, obezite, beslenme şekli, çikolata kisti hastalığı olup olmadığıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Hayıt tohumu çayı : FSH düşürüp, yumurta gelişimine katkı sağlıyor.
Soğan kürünü sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli olarak kullandığınız takdirde hem yumurtalıklarda bulunan çikolata kistlerinin ortadan kalkacağını hem de yumurta rezervlerinizin artacağını gözlemleyebilirsiniz.
-İncir kürünün sağlık sorunlarına birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. -Yumurta gelişimine yardımcı olan incir kürü hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.
Stres yumurta kalitesini olumsuz yönde etkiler. Yoğun stres sırasında salgılanan kortizol ve prolaktin hormonları gebe kalma şansını azaltır.
Kafein, sigara ve alkol kullanımı stres seviyesini azaltmadığı gibi yumurtalık kalitesini olumsuz etkileyen faktörlerdendir.
Ticari testler arası fark yoktur. Yumurta sayısı ve kalitesinin azaldığını gösteren en erken, güvenilir testir. AMH değeri 1,5-4 ng/ ml ' arasında ise yumurta kapasitesi iyi, 1,5 altında olması ise kötüdür. Gebelik olma ihtimalinin iyi göstergesi ve tedaviye cevap tahmininde oldukça başarılıdır.
Her ay yaklaşık olarak 3 ile 30 yumurta olgunlaşır ve içlerinden en olgun yumurta salınır. Yumurtlama dönemi olarak bilinen zaman dilimi yumurta foliküllerinin hormonlar tarafından uyarılmasıyla başlasa da, gebelik için gerekli olan yumurtanın salınımı 24 saat sürer.
Ceviz: Omega 3 yağ asitleri, magnezyum ve lif açısından zengin olan ceviz antioksidan etkiyle yumurta kalitesini artırıyor.
B12 vitamini yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. Bu vitamini eksikliği doğurganlığı da etkiliyebiliyor. B12 vitamini ve folik asit yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. B12 vitamini ve folik asit eksikliği ise doğurganlığı etkiliyebiliyor.
Çinko içerikli besinler hem kadın hem de erkeklerde hormon seviyelerini düzenleyerek bebeğinizi rahme tutunmasına katkı sağlar. Bu nedenle bol bol kepekli tahıllar, yağsız et, balık, fasulye, süt, kabak çekirdeği, ayçiçeği, ceviz, badem, yumurta gibi çinko bakımından zengin besinler tüketmelisiniz.
6 aylık süre boyunca klomen kullanan hastalarda yaklaşık % 80 oranında yumurtlama sağlanabilmektedir. Tüp bebek tedavilerinde yaklaşık 5 gün süre ile klomen kullanımı özellikle yumurtalık rezervi düşük hastalarda elde edilecek yumurta sayısını arttırabilmektedir.
0 Numaralı Kod: Organik Yumurta
Bu kod, yumurtanın organik bir şekilde beslenen tavuktan alındığını ifade eder. Bu kod sayesinde tavuğa yetiştirildiği süre boyunca hiç hormon verilmediği ve tamamen organik yem ile beslendiği anlaşılır. Yumurta türleri arasında en sağlıklı olan yumurta çeşididir.
Düzenli olarak yoğurt, peynir, süt ve tereyağı gibi süt ürünlerini tüketirseniz rahim sağlığı için oldukça faydalıdır. Bunun nedeni süt ürünlerinin kalsiyum ve D vitamini açısından zengin olmasıdır.Kalsiyum kemiklerinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur ve D vitamini rahim miyomlarını uzak tutmada önemli bir rol oynar.
Gebelik ihtimalini artıran kuru baklagiller
Mercimek ve fasulye: Bitkisel protein, lif ve B vitamini açısından zenginler. Bu içerikleriyle kadınlarda yumurtlama (ovülasyon) oranlarını artırır ve oluşan gebeliğin düşükle sonuçlanma riskini azaltırlar.
Yumurtalık tembelliği tedavisi sırasında genellikle yumurtlamayı sağlayacak ilaçlar kullanılmaktadır. Bu konuda hamile kalmayı istemeyen kadınlar için doğum kontrol hapı ya da adet hapları kullanılmaktadır.
Gebelikte Tüketilmemeli: Hayıt tohumu özellikle hamile kadınlara ve emziren kadınlara tavsiye edilmiyor. Çünkü hayıt tohumunun hormonlara etki edebilme gibi bir özelliği var. Bu da hem anne için hem de bebek için hiç de hoş olmayan sonuçlara neden olabilir.
2. Estrojen Düzeylerini Artırır:
Daha sağlıklı yumurtalar, hamilelik şansınız daha fazla. Eğer gebe kalmaya çalışıyorsanız, o zaman arı poleni östrojen seviyenizi uygun şekilde artırmanıza yardımcı olabilir ve gebe kalmak için gerekli olan hormonları dengeler.
TAZE VE DOĞAL BESLENME ÖNEMLİ
Yoğurt, peynir, ve süt gibi gıdalar özellikle tüp bebek tedavisi sürecinde embriyonun sağlığı açısından son derece önemlidir. Baklagiller, kırmızı et ve yumurta gibi protein deposu besinler ve yulaf, pirinç ve mısır gibi tahıl grupları yumurta kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri